Hantera åtkomst till appar från tredje part som inte har konfigurerats för användare som anges vara under 18 år

Den här funktionen är bara tillgänglig med Google Workspace for Education-utgåvor.

Användare som är klassificerade som under 18 år enligt den åldersbaserade åtkomstinställningen blockeras från att använda okonfigurerade appar från tredje part. En app från tredje part som inte har konfigurerats är en app som ännu inte har konfigurerats med en åtkomstinställning (betrodd, begränsad eller blockerad) på administratörskonsolen. Läs mer om åldersbaserade åtkomstinställningar.

När en användare som är under 18 år försöker få åtkomst till en okonfigurerad app blockeras de, men de ser ett meddelande med alternativet att begära åtkomst. Obs! För vissa Android-appar blockeras användarna, men kanske inte ser en skärm där de kan begära åtkomst.

När en användare begär åtkomst kan du tillåta åtkomst genom att konfigurera åtkomst för appen enligt beskrivningen nedan.

Om du valde Tillåt användarna att få åtkomst till appar från tredje part som bara begär grundläggande information krävs för inloggning med Google (under inställningen Okonfigurerade appar från tredje part för användare som anges som under 18) användare som är under 18 år behöver bara begära åtkomst till en app om appen begär mer än de grundläggande uppgifter som krävs för att använda Logga in med Google (namn, e-postadress och profilbild). Du måste granska de appar som kräver mer data och konfigurera åtkomstinställningar för dem om det är lämpligt.

Obs! Google Workspace Marketplace-appar kan ha olika konfigurationssteg. Mer information finns i Hantera åtkomst till Marketplace-appar för användare under 18 år.

Viktigt! Vi vill påminna om att organisationen är ansvarig för att inhämta vårdnadshavarens samtycke, om så krävs enligt tillämplig lag, för användare under 18 år innan de får åtkomst till appar från tredje part.

Google Workspace for Education Admin Console: How to review third party app access requests

Konfigurera åtkomst för begärda appar från tredje part

I administratörskonsolen kan du granska appar från tredje part som användarna under 18 år har begärt åtkomst till. För appar som du vill ge användare under 18 år åtkomst till måste du konfigurera åtkomstinställningar enligt stegen nedan.
Obs! Du kan ta bort konfigurationen av en app för användare när som helst med hjälp av CSV-massuppladdning. Läs mer

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På startsidan för kortet Åtkomstkontroll för appar ser du följande:
    • Appar som väntar på granskning – hur många appar som användarna under 18 år har begärt åtkomst till.
    • Användarbegäranden – antalet användare som har begärt åtkomst.

Obs! Flera användare kan ha begärt samma app.

Klicka på Granska appar.

3. I Appar som väntar på granskning sorteras de begärda apparna efter antalet användarbegäranden.

Tips! Kontrollera informationen för varje app innan du bestämmer vilka appar du ska konfigurera åtkomst för:

• Användarbegäranden – antalet användare som har begärt åtkomst till appen
    • Organisationsenheter med begäranden – antalet och namnet på organisationsenheter där användarna har begärt åtkomst
    • Tjänster som kan begäras – Google-data som appen tidigare har begärt åtkomst till från Google-användare

Klicka på appnamnet för att se information om appen.

4. För appar som du vill göra tillgängliga för användare under 18 år pekar du på appen och klickar på Konfigurera åtkomst.
  5. Du har två alternativ för appar som du vill blockera för användare under 18 år:
    • Lämna utan ändringar – om du inte konfigurerar åtkomst inom sex månader tas appen bort från listan.
    • Stäng eller blockera appen – peka på appen och klicka på Stäng för att ta bort den. Du kan även konfigurera åtkomsten för appen och välja Blockera om du inte vill att den ska visas igen på listan.
  6. Markera rutan för organisationsenheter som du vill konfigurera åtkomst för.

Obs! Du kan välja upp till tio organisationsenheter. Använd massuppdateringar om du konfigurerar fler än tio. Läs mer om massuppdateringar.

7. Klicka på Konfigurera åtkomst.
  8. (Valfritt) Under Omfattning uppdaterar du organisationsenheterna för att konfigurera åtkomst för vid behov.
  9. Välj en av följande åtkomstinställningar under Åtkomst till Google-data och klicka på Fortsätt. Inställningen du väljer tillämpas på alla organisationsenheter som du har valt tidigare under Omfattning.
    • Betrodd – användarna kan logga in med Google på den externa appen och appen kan begära åtkomst till data från Google, både begränsade och obegränsade Google-tjänster.
    • Begränsad – användarna kan logga in med Google på appen från tredje part och appen kan enbart begära åtkomst till obegränsad Google-data.
    • Blockerad – användarna kan inte logga in med Google på appen från tredje part och appen kan inte begära åtkomst till någon Google-data.
    Vad är begränsade och obegränsade Google-tjänster?

Detta är upp till dig beroende på vilka tjänster som är inställda som begränsade och obegränsade på sidan för Googles tjänster. Du kan välja Begränsad om data för en Google-tjänst är känsligare och du bara vill tillåta ett litet antal appar – appar som är markerade som Betrodd – att begära åtkomst till denna data Google-tjänst Du kan även välja Obegränsad om data för en tjänst är mindre känslig och du vill tillåta fler appar från tredje part – appar som är markerade som Betrodd och Begränsad – för att begära åtkomst till data för den Google-tjänsten. Läs mer om att hantera åtkomst till Googles tjänster.

Exempel

Anta att du har markerat följande på sidan med Googles tjänster:

• Gmail och Drive som begränsade
    • alla andra appar (som Kalender, Chat) som Obegränsad

Det betyder följande:

• Appar som du konfigurerar som betrodda kan begära användaruppgifter från alla Googles tjänster, inklusive Gmail och Drive.
    • Appar som du konfigurerar som begränsade kan begära användardata från alla Google-tjänster på sidan förutom Gmail och Drive.
  10. Granska ditt val och klicka på Konfigurera åtkomst.

Vissa ändringar kan ta upp till 24 timmar. Informera sedan användarna om att de kan få åtkomst till appen.

Relaterade ämnen