Felsöka samtalskvaliteten i Google Voice

Om organisationen har problem med samtalskvaliteten i Google Voice kan det bero på störningar i nätverket som leder till latens, jitter eller paketförlust. Dessa problem tyder på problem med nätverkskvaliteten som påverkar röstsamtal via internet.

Avgör om samtalskvaliteten påverkas av nätverksstörningar genom att använda verktyget för säkerhetsutredningar för att söka i Voice-logghändelser efter latenshändelser (RTT), jitter och paketförlusthändelser.

Visa latens, jitter och paketförlust för Voice-samtal

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Säkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avUtredningsverktyg till vänster på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Datakälla och välj Voice-logghändelser.
  4. Klicka på Lägg till villkor och välj Händelse på rullgardinsmenyn Attribut.
  5. Välj Är på listan över operatorer.
  6. Under Händelse väljer du Nätverksstatistik (klient).
    (Valfritt) Upprepa steg 3–5 om du vill lägga till fler sökvillkor.Om du exempelvis vill visa specifika samtal filtrerar du efter attribut som Aktörer (användare), Samtalsdestination eller Samtalskälla.
  7. Klicka på Sök.
    Läs Rekommendationer för samtalskvalitet i Voice för mer information om värdena.

Om händelser i nätverksstatistik

Statistik för nätverk visas för tillämpliga samtal när informationen är tillgänglig och är inte de enda indikatorerna på potentiella problem med samtalskvaliteten.

Till exempel är händelser av nätverksstatistik (klient) endast tillgängliga för samtalsdelen mellan Voice-klienten och Googles medieservrar. Värdena mäts på länken från Voice-klienten till Googles medieservrar. Händelser för samtalsdelen mellan Googles medieservrar och publika telefonnät (PSTN) är inte tillgängliga. Samtal med ett vidarekopplingsnummer i ett mobilnätverk skapar inte heller händelser i nätverksstatistik. För samtal på grund av uppringningsgrupp är värdena tillgängliga i händelsen Nätverksstatistik (klient), som är separat från händelserna Mottagna samtal (uppringningsgrupp) och Överförda samtal (uppringningsgrupp).

Läs Åtgärda problem med Voice-samtal om problemen med samtalskvaliteten fortsätter.

Din åtkomst till verktyget för säkerhetsutredningar

• De utgåvor som stöds för verktyget för säkerhetsutredningar är Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Administratörer med Cloud Identity-premiumversion, Frontline Standard, Enterprise Standard och Education Standard kan också använda utredningsverktyget för en delmängd av datakällorna.
  • Möjligheten att göra en sökning i utredningsverktyget beror på din Google-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Om du inte kan köra en sökning i utredningsverktyget för en viss datakälla kan du i allmänhet använda gransknings- och utredningssidan i stället. Mer information finns i Förbättrad granskning och utredning.
  • Du kan köra en sökning i utredningsverktyget på alla användare, oavsett vilken Google-utgåva de har.

Rekommendationer för samtalskvalitet i Voice

Händelse för nätverksstatistik RTT-medelvärde (ms) Medelvärde för inkommande jitter (ms) Inkommande Jitter – max (ms) Paketförlust per 1 000 ANQ (kvalitet på ljudnätverk)
Beskrivning Genomsnittlig tid det tar att pinga närmaste datacenter och få svar Genomsnittlig variation i fördröjningen av mottagna paket under ett samtal Maximal variation i fördröjningen av mottagna paket under ett samtal Paketförluster under transport i nätverket

Procentandelen av samtalens längd med god nätverkskvalitet. (Deltagarna i samtalet uppfattar inga hörbara artefakter)

Rekommenderat värde Under 100 ms Under 30 ms Borde inte skilja sig särskilt mycket från genomsnittligt jitter Så nära noll som möjligt Så nära 100 % som möjligt
Orsak Internetanslutningens hastighet och kvalitet. Överbelastning av nätverk Överbelastning av nätverk Dåligt wifi och nätverksöverbelastning

Dåligt wifi och/eller nätverksöverbelastning

Lösning Undvik att använda nätverk, proxyer, VPN eller VDI. Hitta snabbare eller mer stabila internetleverantörer om det går. Inaktivera brandväggar för djupinspektion av paket, om tillämpligt. Öka nätverkets bandbredd för att tillåta mer trafik under belastningstoppar. Inaktivera brandväggar för djupinspektion av paket, om tillämpligt. Öka nätverkets bandbredd för att tillåta mer trafik under belastningstoppar. Öka nätverkets bandbredd för att tillåta mer trafik under belastningstoppar.

Se förslagslösningar för mottagande jitter-medel- och mottagningspaketförlust per 1 000.

Relaterade ämnen