Drive-labels aan- of uitzetten

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard; Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; G Suite Business.  Versies vergelijken

Vanaf april 2024 wordt de op deze pagina beschreven instelling om organisatiebrede labels aan of uit te zetten vervangen door een beheeroptie per label. Nadat de wijziging is doorgevoerd:

• Als uw huidige instelling Labels aanzetten is, worden alle labels in uw organisatie aangezet. Er verandert niets.
  • Als uw huidige instelling Labels uitzetten is, worden labels uitgezet, tenzij het label wordt gebruikt in een actieve regel op basis van labels. Labels die worden gebruikt in actieve regels, worden aangezet. De labels worden dan zichtbaar voor gebruikers op basis van de huidige labelrechten.

Als u niet wilt dat labels die in actieve regels worden gebruikt, zichtbaar zijn voor gebruikers, voert u vóór april 2024 een van de volgende acties uit:

• Verwijder het label uit alle actieve regels, zodat het label wordt uitgezet (niet zichtbaar voor de gebruiker).
  • Labelrechten updaten om de zichtbaarheid van labels te beperken als het label aanstaat.

Als u labels wilt maken en toepassen op bestanden in uw organisatie, moet een beheerder labels aanzetten. Als labels aanstaan, geldt het volgende:

• Beheerders met het recht Labels beheren kunnen labels maken en beheren. Tip: Als u bepaalde gebruikers metadata wilt laten beheren zonder ze andere beheerdersrechten te geven, kunt u een aangepaste beheerdersrol maken met alleen het recht Labels beheren.
  • Gebruikers met bewerkingsrechten voor een bestand kunnen gepubliceerde labels toepassen en de veldwaarden voor deze labels bewerken.
  • Gebruikers met weergaverechten voor een bestand kunnen labels bekijken die op het bestand zijn toegepast, maar geen labels toepassen of veldwaarden bewerken.
  • Gebruikers met alle rechten voor een bestand kunnen in Drive zoeken op label of veld.

Drive-labels aanzetten voor uw organisatie

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Labels.
  4. Selecteer Labels aanzetten.
  5. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Volgende stappen

Nu u labels heeft aangezet, moet u het volgende doen:

1. Maak labels die uw organisatie kan gebruiken.
  2. Vertel uw gebruikers hoe ze labels kunnen toepassen en die kunnen gebruiken om naar bestanden te zoeken.

Wat er gebeurt als u labels uitzet

Als u labels uitzet nadat er labels zijn gemaakt, gebeurt het volgende:

• Labels en de bijbehorende velden worden verborgen en kunnen niet worden gemaakt, toegepast op bestanden of worden gebruikt in zoekopdrachten. U kunt bestaande labels bewerken in Labelbeheer.
  • Labels die eerder zijn gemaakt, blijven bewaard. Als u labels weer aanzet, kunt u eerder gemaakte labels opnieuw gebruiken.
  • Regels om gegevensverlies te voorkomen (Data Loss Prevention, DLP) en Vault-bewaarregels op basis van labels werken hetzelfde als wanneer labels waren aangezet.