Ta bort tilldelning av eller tilldela ett Voice-nummer på nytt

Ta bort tilldelning av ett Voice-nummer

Om en användare lämnar ditt företag eller inte längre behöver ett Voice-nummer kan du ta bort numret som är kopplat till användarens konto.

Obs! Du kontrollerar fortfarande otilldelade nummer och du kan tilldela dem en ny användare. Du kan även använda de här numren för virtuell receptionist eller uppringningsgrupper.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
  4. Klicka på Redigera nummer bredvid den användare vars nummer du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort tilldelning .
  6. Bekräfta genom att klicka på Ta bort tilldelning.

Tilldela ett Voice-nummer på nytt

Om du vill tilldela ett nummer från en användare till en annan kan du ta bort numret som är kopplat till det tidigare kontot och tilldela det till personen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
  4. Klicka på användaren vars nummer du vill tilldela på nytt genom att klicka på Redigera nummer.
  5. Klicka på Ta bort tilldelning .
  6. Bekräfta genom att klicka på Ta bort tilldelning.
  7. Peka på användaren som du vill tilldela numret på nytt till och klicka på Redigera nummer.
    Fönstret för nummertilldelning visas.
  8. I fältet Land/region klickar du på nedåtpil och väljer land/region från listan. Om du väljer en plats som inte är någon av dina Voice-platser visas ett felmeddelande. Läs mer om att lägga till Voice-platser.
  9. I fältet Adress för nödsamtal väljer du användarens plats som ska användas för räddningstjänst.
    Obs! Du kan använda en av dina befintliga Voice-platser med en extra adressrad (valfritt) eller ange en ny adress i formuläret.
  10. I fältet Google Voice-nummer visar Voice ett tillgängligt nummer: Det ska stå Tidigare tilldelad till någon annan.
    • Om du vill tilldela numret igen klickar du på Tilldela.
    • Om du vill hitta ett annat nummer att tilldela på nytt:
      1. Klicka på Ändra.
      2. Klicka på Välj bredvid ett nummer på listan.
      3. Klicka på Tilldela.