Een Voice-nummer intrekken of opnieuw toewijzen

Een Voice-nummer intrekken

Als een gebruiker uw bedrijf verlaat of geen Voice-nummer meer nodig heeft, kunt u het nummer dat aan het betreffende account is gekoppeld verwijderen.

Opmerking: Niet-toegewezen nummers blijven in uw beheer. U kunt ze toewijzen aan een nieuwe gebruiker.U kunt deze nummers ook gebruiken voor automatische assistenten of belgroepen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
  4. Klik naast de gebruiker van wie u het nummer wilt verwijderen op Nummer bewerken.
  5. Klik op Toewijzing ongedaan maken .
  6. Klik op Toewijzing ongedaan maken om te bevestigen.

Een Voice-nummer opnieuw toewijzen

Als u het nummer van een gebruiker wilt toewijzen aan een andere gebruiker, kunt u het nummer dat is gekoppeld aan het ene account verwijderen en het toewijzen aan het andere account.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
  4. Klik op de gebruiker van wie u het nummer opnieuw wilt toewijzen en klik op Nummer bewerken.
  5. Klik op Toewijzing ongedaan maken .
  6. Klik op Toewijzing ongedaan maken om te bevestigen.
  7. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker aan wie u het nummer wilt toewijzen en klik op Nummer bewerken.
    Het venster om nummers toe te wijzen wordt geopend.
  8. Klik in het veld Land/regio op de pijl-omlaag en selecteer een land of regio in de lijst. Als u een andere locatie selecteert dan uw Voice-locaties, ziet u een foutmelding. Meer informatie over hoe u Voice-locaties toevoegt.
  9. Selecteer in het veld Adres voor noodhulpdiensten de locatie van de gebruiker die moet worden gebruikt voor noodhulpdiensten.
    Opmerking: U kunt een van uw bestaande Voice-locaties gebruiken met een extra adresregel (optioneel) of een nieuw adres opgeven in het daarvoor bestemde formulier.
  10. In het veld Google Voice-nummer staat een beschikbaar nummer: Als het goed is, staat er Eerder toegewezen aan iemand anders.
    • Klik op Toewijzen om het nummer opnieuw toe te wijzen.
    • Zo zoekt u een ander nummer om opnieuw toe te wijzen:
      1. Klik op Wijzigen.
      2. Klik naast een nummer in de lijst op Selecteren.
      3. Klik op Toewijzen.