Få e-postmeddelanden med fel adress i en catch-all-postlåda

Ställ in catch-all-rutter för att fånga upp meddelanden som skickas till e-postadresser som innehåller fel eller som inte finns på domänen.

Som administratör vill du kanske få och spara inkommande meddelanden som skickas till e-postadresser som innehåller fel eller som inte finns på domänen. Lägg till en catch-all-adress i dirigeringsinställningarna och ta emot alla inkommande meddelanden av den här typen i en postlåda.

Du kan använda catch-all-rutter för att få meddelanden som skickas till vanliga e-postadresser, som support@solarmora.com, hjälp@solarmora.com ochinfo@solarmora.com. Om du till exempel vill ta emot meddelanden som skickas till de här e-postadresserna i ett konto kan du skapa en postlåda för info@solarmora.com. Därefter gör du en catch-all-inställning som skickar meddelanden adresserade till help@solarmora.com och support@solarmora .com till info@solarmora.com.

Steg 1: Skapa eller verifiera en catch-all-adress

Innan du lägger till inställningen för catch-all-rutt väljer du vilken postlåda och e-postadress du vill använda för meddelanden som skickas till felaktiga eller obefintliga e-postadresser. Du använder den här e-postadressen i steg 2.

Catch all-kontot kan vara något av följande:

• ett befintligt användarkonto, till exempel ditt eget Gmail-konto
  • ett nytt användarkonto som du lägger till i Google Workspace. Lägga till ett konto för en ny användare.
  • En Google-grupp. Använd Google-gruppens e-postadress som catch-all-adress. Med en grupp kan andra i organisationen kontrollera meddelanden som skickas till catch-all-adressen. Skapa en grupp.

Steg 2: Lägg till en catch-all-ruttinställning i administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avRutt.
  3. På fliken Dirigering bläddrar du till Dirigering.
  4. Klicka på Konfigurera eller Lägg till ytterligare en regel. Rutan Lägg till inställning öppnas.
  5. I rutan Lägg till inställning gör du följande:

Inställningsalternativ Gör detta
    Obligatoriskt Ange ett namn eller en beskrivning för den nya regeln. Om fältet är tomt kan du inte spara den nya inställningen.
    E-postmeddelanden som påverkas Markera rutan Inkommande.
    För ovanstående meddelandetyper
    1. Klicka på menyn och välj Ändra meddelande.
    2. Markera rutan Ändra kuvertmottagare.
    3. Välj alternativet Byt ut mottagare och ange catch-all-adressen som du valde i steg 1.
    4. Scrolla ned och klicka på Visa alternativ.
    Alternativ
    1. Under Kontotyper som berörs markerar du rutan Okänt/catch-all
    2. Kontrollera att rutorna Användare och Grupper är avmarkerade.
    3. (Valfritt) Om du vill tillämpa den här inställningen enbart på avsändare eller mottagare som du anger:
      • Markera en eller båda rutorna under Kuvertfilter.
      • Klicka på menyn och välj ett alternativ för att matcha avsändar- och mottagaradresserna.
      • Ange en e-postadress, ett mönster eller en grupp som ska matchas.
      • Upprepa för alla avsändare och mottagare.
  6. Längst ned i rutan Lägg till inställning klickar du på Spara. Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Inaktivera catch-all-postlådan

Om du vill inaktivera catch-all-postlådan inaktiverar du eller raderar inställningen du lade till i steg 2:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avRutt.
  3. På fliken Dirigering bläddrar du till Dirigering.
  4. Peka på inställningen du lade till i steg 2, klicka på Inaktivera eller Radera och bekräfta åtgärden.

Relaterade ämnen