Eén verzamelmailbox voor verkeerd geadresseerde e-mails

Routing naar verzameladressen instellen voor berichten die naar onjuiste of niet-bestaande e-mailadressen in uw domein zijn gestuurd

Als beheerder kunt u inkomende berichten ontvangen en opslaan die zijn verstuurd naar niet-bestaande of onjuiste e-mailadressen in uw domein. Voeg een verzameladres toe aan uw routingsinstellingen om al deze inkomende berichten in één mailbox te krijgen.

Met routing naar verzameladressen kunt u berichten ontvangen die zijn gestuurd naar veelgebruikte e-mailadressen, zoals support@solarmora.com, help@solarmora.com en info@solarmora.com. Als u bijvoorbeeld berichten die naar deze e-mailadressen zijn gestuurd in één account wilt verzamelen, maakt u een mailbox voor info@solarmora.com en daarna een verzamelinstelling die berichten voor help@solarmora.com en support@solarmora.com naar de mailbox info@solarmora.com stuurt.

Stap 1: Maak of bevestig uw verzameladres

Voordat u de instelling voor routing naar verzameladressen toevoegt, bepaalt u welke mailbox en welk e-mailadres u wilt gebruiken voor berichten die naar onjuiste of niet-bestaande e-mailadressen worden gestuurd. U gebruikt dit e-mailadres in stap 2.

Het verzamelaccount kan een van deze accounts zijn:

• Een bestaand gebruikersaccount, bijvoorbeeld uw eigen Gmail-account.
  • Een nieuw gebruikersaccount dat u toevoegt in Google Workspace. Een account toevoegen voor een nieuwe gebruiker.
  • Een Google-groep. Gebruik het e-mailadres van de Google-groep als het verzameladres. Als u een groep gebruikt, kunnen andere mensen in uw organisatie berichten bekijken die naar het verzameladres zijn gestuurd. Een groep maken.

Stap 2: Voeg een instelling voor routing naar verzameladressen toe in de Beheerdersconsole

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenRouting.
  3. Scroll op het tabblad Routing naar Routing.
  4. Klik op Configureren of Nog een regel toevoegen. Het dialoogvenster Instelling toevoegen wordt geopend.
  5. Voer in het vak Instelling toevoegen deze stappen uit:

Instellingsopties Wat u kunt doen
    Vereist Voer een naam of beschrijving in voor de nieuwe regel. Als dit veld leeg is, kunt u de nieuwe instelling niet opslaan.
    E-mailberichten waarvoor dit geldt Vink het vakje aan voor Binnenkomend.
    Voor de bovenstaande soorten berichten
    1. Klik op het menu  en selecteer Bericht aanpassen.
    2. Vink het vakje aan voor Envelopontvanger wijzigen.
    3. Selecteer de optie Ontvanger vervangen en voer het verzameladres in dat u in stap 1 heeft gekozen.
    4. Scroll naar beneden en klik op Opties tonen.
    Opties
    1. Vink onder Accounttypen waarop dit van toepassing is het vakje aan voor Niet herkend/verzameladres.
    2. Zorg dat de vakjes Gebruikers en Groepen niet zijn aangevinkt.
    3. (Optioneel) Doe het volgende als u deze instelling alleen wilt toepassen op afzenders of ontvangers die u opgeeft:
      • Vink onder Envelopfilter een of beide vakjes aan.
      • Klik op het menu  en selecteer een optie voor overeenkomende adressen van afzenders en ontvangers.
      • Voer een e-mailadres, patroon of groep in.
      • Herhaal dit voor alle afzenders en ontvangers.
  6. Klik onder in het dialoogvenster Instelling toevoegen op Opslaan. Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Uw verzamelmailbox uitzetten

Als u uw verzamelmailbox wilt uitzetten, zet u de instelling uit stap 2 uit of verwijdert u deze:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenRouting.
  3. Scroll op het tabblad Routing naar Routing.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de instelling die u in stap 2 heeft toegevoegd. Klik op Uitzetten of Verwijderen en bevestig dit.