Lägga till och konfigurera flera appar från tredje part samtidigt

Som administratör kan du lägga till och konfigurera flera appar från tredje part med en CSV-fil (kommaseparerade värden). Du kan ladda ned en tom CSV-mall från Googles administratörskonsol. Du kan även ladda ned en CSV-fil med alla tredjepartsappar som redan finns i administratörskonsolen och redigera eller lägga till dem.

Innan du börjar

• Maximal CSV-filstorlek är 10 MB.
  • När du laddar upp filen ersätter informationen i kolumnerna Typ, Id, Åtkomst och Organisationsenhet befintlig information i administratörskonsolen.
  • För information som du inte vill ändra kan du radera kolumnen, lämna informationen som den är eller radera den.
  • Om du tar raderar all information från en kolumn men lämnar kolumnen i CSV-filen, tas inte befintlig information bort när du laddar upp filen.
  • Om du inte vill redigera en viss app kan du lämna raden i kalkylarket eller ta bort den. Om du tar bort en app från filen raderas den inte.

Utöka alla  |  Komprimera alla

Lägga till och konfigurera appar från en CSV-fil

Steg 1: Ladda ned CSV-filen
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn på administratörskonsolen följt av Säkerhetföljt avÅtkomst och datakontrollföljt avAPI-kontrollerföljt avHantera appåtkomst för tredje part.
    Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

3. (Valfritt) Om du bara vill konfigurera appar som har fått åtkomst till Google-data klickar du på Visa lista för Öppnade appar
  4. Klicka på Massuppdatering av lista och välj ett alternativ:
    • Klicka på Ladda ned tom mall om du vill ladda ned en tom CSV-mall.
    • Om du vill ladda ned en CSV-fil med appar från tredje part som redan finns med i administratörskonsolen klickar du på Ladda ned konfigurerade appar eller Ladda ned öppnade appar. När nedladdningen är klar klickar du på Ladda ned CSV. Du kan behöva klicka på Uppgifter först.
  5. Öppna CSV-filen i ett kalkylprogram, exempelvis Google Kalkylark eller Microsoft Excel.
    Filen har kolumner för attributen för varje app du har konfigurerat.
Steg 2: Ange appinformation och spara filen
  1. För varje app som du vill konfigurera anger du informationen i kolumnerna i kalkylarket:
    • (Valfritt) Appnamn – ange appens namn. Ändringar av appnamnet i CSV-filen uppdateras inte i administratörskonsolen.
    • Typ — ange Android, iOS eller webbapp.
    • Id – för webbappar anger du det klient-id för OAuth som har utfärdats till appen. För Android- och iOS-appar anger du klient-id:t för OAuth eller det paket-id som appen använder i Google Play eller Apple App Store.
    • Åtkomst – ange betrodd, blockeradbegränsad, eller okonfigurerad (tar bort konfigurationen av appen för den organisationsenhet som anges i Organisationsenhet).
    • Organisationsenhet – ange ett snedstreck (”/”) för att tillämpa inställningen för appåtkomst på hela domänen. Om du vill tillämpa åtkomstinställningar på specifika organisationsenheter lägger du till en rad i kalkylarket för varje organisationsenhet och upprepar appnamn, typ och id. Ange önskad åtkomstinställning och i Organisationsenhet anger du den fullständiga sökvägen och namnet (till exempel /org_unit_1/sub_unit_1).
  2. När du har fyllt i kalkylarket sparar du det som en CSV-fil (.csv).
Steg 3: Ladda upp filen
  1. Klicka på Bifoga CSV-fil i administratörskonsolen. Du kan behöva klicka på Massuppdatering av lista först.
  2. Bläddra till och bifoga CSV-filen.
  3. Klicka på Ladda upp.

Du kan granska förloppet för uppladdningen. När det är klart får du en e-postrapport.

Om ett fel uppstår anger du de ofullständiga uppgifterna och laddar upp filen igen. Vid bearbetningsfel laddar du ned loggfilen i listan Uppgifter. Mer information finns i Lösa problem (nedan på den här sidan).

Lösa problem

Fel när du laddar upp CSV-filen
Fel Orsak och lösning
Filen är tom Filen innehåller ingen information.
Felaktigt filformat eller ogiltig kolumn: kolumnnamn. Kolumnerna i filen ska vara Appnamn, Typ, Id, Verifieringsstatus, Användare, Begärda tjänster, Åtkomst, Begärda tjänster med omfattningar och Organisationsenhet.
Kolumnen Kolumnnamn saknas. En obligatorisk kolumn saknas. Obligatoriska kolumner är Typ, Id, Åtkomst och Organisationsenhet.
Rad nn: Tomt kolumnnamn En kolumn som kräver information är tom på en viss rad. Du ser till exempel felet Rad 2: Tom åtkomst om du inte har angett åtkomstnivån för appen. Lägg till informationen och försök igen.
Filen får vara max 10 MB. CSV-filen är över 10 MB. Öppna filen och dela tabellen i separata filer. Spara varje som en CSV-fil. Inkludera kolumnrubrikerna i alla CSV-filer.
Rad nn: Fel antal kolumner  Antalet kolumner matchar inte antalet kolumnrubriker för en rad. Kontrollera raduppgifterna och försök igen.
Det går inte att läsa filen. Kontrollera och försök igen. Det gick inte att läsa filen. Kontrollera filen och försök igen.
Det går inte att läsa rubriken. Kontrollera och försök igen. Den uppladdade CSV-filen har en ogiltig rubrik. Rubrikerna i filen ska vara Appnamn, Typ, Id, Verifieringsstatus, Användare, Begärda tjänster, Åtkomst, Begärda tjänster med omfattningar och Organisationsenhet. Kontrollera rubrikerna och försök igen.
Filen innehåller ett kolumnnamn som är en dubblett Den uppladdade CSV-filen har en dubblettkolumn. Ta bort dubblettkolumnen och försök igen.
Ogiltig filtyp. Ladda endast upp CSV-filer. Den uppladdade filtypen är inte i CSV-format. Spara den som en CSV-fil och försök igen.
Rad nn: Det går inte att analysera Det gick inte att analysera en rad i CSV-filen. Kontrollera raduppgifterna och försök igen.
Rad nn: Ogiltig apptyp En rad i filen har en ogiltig apptyp. Godkända apptyper är Android, iOS eller webbapp.
Rad nn: Ogiltig status En rad i filen har ogiltig information om åtkomst. Kolumnen Åtkomst ska ha statusen Betrodd, Blockerad eller Begränsad. Uppdatera kolumnen och försök igen.
Rad nn: Dubblettpost Du har en dubblettrad. Ta bort dubblettraden och försök igen.
Rad nn: Okänt fel Ett okänt fel uppstod när en rad analyserades. Kontrollera raduppgifterna och försök igen.
Fel i loggfilen
Fel Orsak och lösning
ÅTGÄRD MISSLYCKADES: Validering En post innehåller tecken som inte stöds. Kontrollera filen och försök igen.
ÅTGÄRD MISSLYCKADES: OKÄNT FEL Ett tillfälligt fel uppstod. Ladda upp CSV-filen igen eller ladda upp objekt i mindre batchar.
INVALID_APP_IDENTIFIER

Ett eller flera app-id:n som du har angett är felaktiga.

• För webbappar anger du det klient-id för OAuth som utfärdats till appen.
  • För Android- och iOS-appar anger du klient-id:t för OAuth eller det paket- eller paket-id som appen använder i Google Play eller App Store.
INVALID_ORG_UNIT_PATH Organisationsenheten som du har angett är ogiltig. Uppdatera organisationsenheten och försök igen.
CONFIGURATION_LIMIT_REACHED Du har nått eller överskridit gränsen på 15 000 konfigurerade appar. Det totala antalet appar från tredje part som du kan konfigurera (samtidigt och individuellt) är 15 000. Ta bort ytterligare rader och försök igen.
FIRST_PARTY_APP_ERROR App-id:t tillhör inte en app från tredje part och kan inte konfigureras. Ta bort appen från filen och försök igen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.