Apps van derden met meerdere tegelijk toevoegen en instellen

Als beheerder kunt u meerdere apps van derden toevoegen en instellen met een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv). In de Google Beheerdersconsole kunt u een lege csv-template downloaden. U kunt ook een csv-bestand downloaden met alle apps van derden die al in de Beheerdersconsole staan en dit bestand bewerken of er een app aan toevoegen.

Voordat u begint

• Het csv-bestand mag maximaal 10 MB groot zijn.
  • Als u het bestand uploadt, worden de bestaande gegevens in de Beheerdersconsole vervangen door de informatie in de kolommen Type, Id, Access (Toegang) en Org Unit (Organisatie-eenheid).
  • Als u bepaalde gegevens niet wilt wijzigen, kunt u die kolom verwijderen, de gegevens laten staan of de gegevens verwijderen.
  • Als u alle gegevens uit een kolom verwijdert, maar de kolom in het csv-bestand laat staan, worden bestaande gegevens niet verwijderd als u het bestand uploadt.
  • Als u een specifieke app niet wilt bewerken, kunt u die rij in de spreadsheet laten staan of verwijderen. Als u een app uit het bestand verwijdert, wordt de app zelf niet verwijderd.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Apps toevoegen en instellen vanuit een csv-bestand

Stap 1: Download het csv-bestand
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Beveiligingand thenToegangs- en gegevenscontroleand thenAPI-functiesand thenBeheer toegang voor apps van derden.
    U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. (Optioneel) Als u alleen apps wilt instellen die Google-gegevens hebben geopend, klikt u bij Geopende apps op Lijst bekijken.
  4. Klik op Lijst in bulk updaten en kies een optie:
    • Klik op Lege template downloaden om een lege csv-template te downloaden.
    • Als u een csv-bestand wilt downloaden met de apps van derden die al in de Beheerdersconsole staan, klikt u op Geconfigureerde apps downloaden of Geopende apps downloaden. Klik op Csv downloaden als de download klaar is. U moet mogelijk eerst op Taken  klikken.
  5. Open het csv-bestand met een spreadsheet-app, zoals Google Spreadsheets of Microsoft Excel.
    Het bestand bevat kolommen voor de kenmerken van elk van de ingestelde apps.
Stap 2: Voer app-gegevens in en sla het bestand op
  1. Voer voor elke app die u wilt instellen de informatie in de kolommen van de spreadsheet in:
    • (Optioneel) App name (App-naam): Voer de naam van de app in. Wijzigingen die u aanbrengt in de app-naam in het csv-bestand, worden niet geüpdatet in de Beheerdersconsole.
    • Type: Voer Android, iOS of web application (web-app) in.
    • Id: Voor web-apps voert u de OAuth-client-ID in die voor de app is uitgegeven. Voor Android- en iOS-apps voert u de OAuth-client-ID of de pakket- of bundel-ID in die de app gebruikt in Google Play of de Apple App Store.
    • Toegang: Voer trusted (vertrouwd), blocked (geblokkeerd), limited (beperkt) of of unconfigured (zorgt ervoor dat de app in de organisatie-eenheid gespecificeerd in Org Unit (organisatie-eenheid) niet ingesteld is) in.
    • Org Unit (Organisatie-eenheid): Voer een slash '/' in om de instelling voor app-toegang toe te passen op uw hele domein. Als u toegangsinstellingen wilt toepassen op specifieke organisatie-eenheden, voegt u voor elke organisatie-eenheid een rij toe aan de spreadsheet. Herhaal hiervoor de naam, het type en de ID van de app. Vul de gewenste toegangsinstelling in en geef in Org Unit (Organisatie-eenheid) het volledige pad en de naam op (bijvoorbeeld /org_unit_1/sub_unit_1).
  2. Nadat u de spreadsheet heeft ingevuld, slaat u deze op als csv-bestand (.csv).
Stap 3: Upload het bestand
  1. Klik in de Beheerdersconsole op Csv-bestand bijvoegen. U moet mogelijk eerst op Lijst in bulk updaten klikken.
  2. Browse naar het csv-bestand en voeg het toe.
  3. Klik op Uploaden.

U kunt de voortgang van de upload bekijken. Als de upload klaar is, krijgt u een e-mailrapport.

Als u een foutmelding ziet, voert u de ontbrekende gegevens in en uploadt u het bestand opnieuw. Als er een verwerkingsfout optreedt, downloadt u het logbestand via de takenlijst. Zie Fouten oplossen (hieronder) voor meer informatie.

Fouten oplossen

Fouten bij de upload van het csv-bestand
Fout Oorzaak en oplossing
Bestand is leeg Het bestand bevat geen gegevens.
Onjuiste bestandsindeling of ongeldige kolom: kolomnaam. De koppen in uw bestand moeten App Name (App-naam), Type, Id, Verification Status (Verificatiestatus), Users (Gebruikers), Requested Services (Verzochte services), Access (Toegang), Requested Services with Scopes (Verzochte services met bereiken) en Org Unit (Organisatie-eenheid) zijn.
De kolom Kolomnaam ontbreekt. Een vereiste kolom ontbreekt. De vereiste kolommen zijn Type, Id, Access (Toegang) en Org Unit (Organisatie-eenheid).
Rij nn: kolomnaam leeg Een kolom die moet worden ingevuld, is leeg in een bepaalde rij. U ziet bijvoorbeeld de fout Rij 2: Access leeg als u het toegangsniveau van de app niet heeft ingevoerd. Voeg de informatie toe en probeer het opnieuw.
Bestand mag maximaal 10 MB groot zijn. Het csv-bestand is groter dan 10 MB. Open het bestand en splits de tabel in afzonderlijke bestanden. Sla elk bestand op als csv-bestand. Zorg dat elk csv-bestand de rij met kolomkoppen bevat.
Rij nn: onjuist aantal kolommen Het aantal kolommen komt niet overeen met het aantal kolomkoppen van een rij.Check de rijgegevens en probeer het opnieuw.
Het bestand kan niet worden gelezen. Check de oorzaak en probeer het opnieuw. Er is een fout opgetreden bij het lezen van het bestand. Check het bestand en probeer het opnieuw.
De kop kan niet worden gelezen. Check de oorzaak en probeer het opnieuw. Het geüploade csv-bestand bevat een ongeldige kop. De koppen in de bestanden moeten de titels App Name (App-naam), Type, Id, Verification Status (Verificatiestatus), Users (Gebruikers), Requested Services (Verzochte services), Access (Toegang), Requested Services with Scopes (Verzochte services met bereiken) en Org Unit (Organisatie-eenheid) hebben. Check de koppen en probeer het opnieuw.
Het bestand bevat 2 keer de kolom kolomnaam Het geüploade csv-bestand bevat een dubbele kolom. Verwijder de dubbele kolom en probeer het opnieuw.
Ongeldig bestandstype. Upload alleen csv-bestanden. Het geüploade bestandstype heeft niet de indeling csv. Sla het op als csv-bestand en probeer het opnieuw.
Rij nn: kan niet parseren Een rij in het csv-bestand kan niet worden geparseerd. Check de rijgegevens en probeer het opnieuw.
Rij nn: ongeldig app-type Een rij in het bestand bevat een ongeldig app-type. Geaccepteerde app-typen zijn Android, iOS of web application (web-app)
Rij nn: ongeldige status Een rij in het bestand bevat ongeldige gegevens in de kolom Access (Toegang). De kolom Access (Toegang) kan de waarden trusted (vertrouwd), blocked (geblokkeerd) of limited (beperkt) bevatten. Update de kolom en probeer het opnieuw.
Rij nn: dubbele invoer Er staat een dubbele rij in het bestand. Verwijder de dubbele rij en probeer het opnieuw.
Rij nn: onbekende fout Er is een onbekende fout opgetreden bij het parseren van een rij. Check de rijgegevens en probeer het opnieuw.
Fouten in het logbestand
Fout Oorzaak en oplossing
ACTION FAILED: Validation Een invoer bevat niet-ondersteunde tekens. Check het bestand en probeer het opnieuw.
ACTION FAILED: UNKNOWN ERROR Er is een tijdelijke fout opgetreden. Upload het csv-bestand opnieuw of upload items in kleinere batches.
INVALID_APP_IDENTIFIER

Een of meer ingevoerde app-ID's zijn onjuist.

• Voer voor web-apps de OAuth-client-ID in die voor de app is uitgegeven.
  • Voer voor Android- en iOS-apps de OAuth-client-ID of de pakket- of bundel-ID in die de app gebruikt in Google Play of de Apple App Store.
INVALID_ORG_UNIT_PATH De organisatie-eenheid die u heeft opgegeven, is ongeldig. Update de organisatie-eenheid en probeer het opnieuw.
CONFIGURATION_LIMIT_REACHED U heeft de limiet van 15.000 ingestelde apps bereikt of overschreden. U kunt in totaal 15.000 apps van derden instellen (met meerdere tegelijk of individueel). Verwijder extra rijen en probeer het opnieuw.
FIRST_PARTY_APP_ERROR Een app-ID hoort niet bij een app van derden en kan niet worden ingesteld. Verwijder de app uit het bestand en probeer het opnieuw.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.