Flexibel avgift

Gäller för Google Workspaceoch Cloud Identity Premium.

Mer information finns i Så här fungerar Essentials-fakturering.

Flexibel avgift kan därför vara bäst om du har en arbetsstyrka som varierar. Med flexibel avgift faktureras du månadsvis för det antal användarkonton du har under månaden. I amerikanska dollar är standardavgiften:

• 7,20 USD per användare för Business Starter
  • 14,40 USD per användare för Business Standard
  • 21,60 USD per användare för Business Plus
  • 7,20 USD per användare för Cloud Identity-premiumversion

Uppdaterade priserna för flexibel avgift började i april 2023 för prenumerationer med fler än tio användarlicenser. Från och med februari 2024 gäller det nya priset för befintliga prenumerationer med 1–10 användarlicenser.

Användarkonton

Med den flexibla avgiften kan du lägga till eller ta bort användarkonton när som helst. Din månadskostnad stiger och faller i enlighet med detta. Den flexibla avgiften är därför idealisk för företag med en arbetsstyrka med variabel storlek. Till exempel kan en semesteranläggning lägga till tillfälliga anställda under sommaren. Med en flexibel avgift kan de här företagen ge tillfälligt anställda tillgång till Google Workspace eller Cloud Identity Premium och enbart betala för tjänsten medan den används. Användarkonton kan tas bort när de anställda lämnar verksamheten i slutet av sommaren.

Så här beräknas betalningar

Du faktureras för tjänsten du har använt varje månad i början av efterföljande månad. Om du exempelvis köper den flexibla prenumerationen för Business Starter med 7 användarkonton i US-dollar faktureras du 50,40 USD (7 användare x 7,20 USD per användare) i början av följande månad. Om du fortsätter att använda sju konton faktureras du 50,40 USD för varje efterföljande månad tills du ändrar prenumerationen.

Om du lägger till eller ta bort användare under en månad beräknas dina betalningar proportionellt. Om du till exempel lägger till en användare den 1 april och sedan tar bort denna användare den 15 april debiteras du bara för en halv månads tjänst för användaren.

Du kan välja att betala i förväg för din prenumeration istället för att göra månadsbetalningar genom att sätta in pengar på kontot. Mer information finns i Göra en manuell betalning eller betala tidigt.

Säga upp tjänsten

Med flexibel avgift kan du säga upp prenumerationen när du vill och du betalar bara för den tjänst du redan har använt.

Relaterade ämnen