Flexibel model

Geldt voor Google Workspace en Cloud Identity Premium.

Zie Hoe de facturering voor Essentials werkt voor Essentials.

Als u het flexibele model selecteert, krijgt u maandelijks een factuur voor het aantal gebruikersaccounts dat u tijdens die maand heeft. In Amerikaanse dollars zijn de standaardtarieven bijvoorbeeld:

Google biedt soms speciale gereduceerde prijzen voor klanten met het flexibele model.

Het flexibele model wordt aangeraden voor organisaties met een variërend werknemersaantal.

Gebruikersaccounts

In het flexibele model kunt u altijd gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen. Uw maandelijkse kosten gaan dan omhoog of omlaag. Hierdoor is het flexibele model ideaal voor bedrijven met een variërend werknemersaantal. Een vakantiepark huurt bijvoorbeeld tijdens de zomer tijdelijke werknemers in, en heeft de rest van het jaar een kleiner aantal werknemers. Met het flexibele model kunnen deze bedrijven tijdelijke werknemers Google Workspace of Cloud Identity Premium laten gebruiken en hoeven ze alleen voor de service te betalen wanneer deze wordt gebruikt. De gebruikersaccounts kunnen weer worden verwijderd als de werknemers het bedrijf na de zomer verlaten.

Hoe worden betalingen berekend

De kosten voor de service die u gebruikt, worden aan het begin van de maand erop bij u in rekening gebracht. Als u bijvoorbeeld het flexibele model aanschaft voor Business Starter met 7 gebruikersaccounts, en u betaalt in Amerikaanse dollars, wordt u aan het begin van de volgende maand $ 42 (7 gebruikers maal $ 6 per gebruiker) in rekening gebracht. Als u deze 7 accounts blijft gebruiken, wordt elke maand $ 42 in rekening gebracht (indien u de standaardprijs betaalt), totdat u uw abonnement opzegt.

Als u tijdens een maand gebruikers toevoegt of verwijdert, worden uw betalingen pro rato aangepast. Als u op 1 april een gebruiker toevoegt en deze op 15 april weer verwijdert, worden slechts voor een halve maand aan kosten voor de service bij u in rekening gebracht.

Opmerking: Door krediet toe te voegen aan uw account, kunt u uw abonnement vooruitbetalen in plaats van maandelijkse betalingen te doen. Raadpleeg Een handmatige betaling uitvoeren of eerder betalen voor meer informatie.

De service opzeggen

Met het flexibele model kunt u uw abonnement altijd opzeggen. U betaalt alleen voor de service die u al heeft gebruikt.