Jämför betalningsplaner med flexibel avgift och årsavgift/fast längd

För din Google Workspace-prenumeration kan du välja mellan två betalningsplaner.

Flexibel avgift

Du faktureras månadsvis för varje användarkonto. Du kan när som helst lägga till och ta bort användarkonton. Du betalar bara för de konton du har under en månad. Du kan säga upp prenumerationen när som helst utan straffavgift.

Mer information finns i Flexibel avgift.

Prenumeration med årsavgift/fast längd

Du förbinder dig att köpa prenumerationen under ett helt år eller flera år. Priset beror på hur många användarlicenser du köper. Om teamet växer kan du köpa fler licenser. Priset stiger då. Du kan enbart minska antalet licenser när du förnyar prenumerationen i slutet av avtalsperioden. Om du säger upp prenumerationen före förnyelsedatumet debiteras du det återstående saldot (uppsägningsavgift för prenumerationsperiod) för avtalet. Ingen återbetalning görs om du säger upp under prenumerationsperioden.

Rekommenderas för: Organisationer med en konstant eller ökande arbetsstyrka.

Mer information finns i Prenumeration med årsavgift/fast längd.

Priser för betalningsplan

Flexibel avgift Prenumeration med årsavgift/fast längd
Åtagande Inga

1 år eller mer för licenser som köpts vid avtalsperioden start.

Om du vill välja en prenumeration över flera år kontaktar du en Google-säljare.

Faktureringscykel Varje månad Per månad eller år
Månadsvis betalning Business Starter: 7,2 USD per användare
Business Standard: 14,40 USD per användare
Business Plus: 21,60 USD per användare
Business Starter: 6 USD per användare
Business Standard: 12 USD per användare
Business Plus: 18 USD per användare
Årsbetalning Inte tillgängligt Business Starter: 72 USD per användare
Business Standard: 144 USD per användare
Business Plus: 216 USD per användare
Totalt per år Business Starter: 86,40 USD per användare
Business Standard: 172,80 USD per användare
Business Plus: 259,20 USD per användare
Business Starter: 72 USD per användare
Business Standard: 144 USD per användare
Business Plus: 216 USD per användare
Lägg till användare När som helst mot en extra månadskostnad När som helst mot en extra månadskostnad
Ta bort användare När som helst (sänker månadskostnaden) Först när du förnyar kontraktet. Tills dess betalar du för alla inköpta licenser.
Avbryta tjänsten När som helst utan straffavgift Måste betala fullt åtagande (även om du avbryter i förtid).

Betalningsalternativen för årsavgift varierar beroende på region, prenumerationstyp och hur du köpte prenumerationen.

Vanliga frågor om betalningsplan

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur ser priset ut i andra valutor?

Standardpriser för Business-prenumerationer visas här. Enterprise-utgåvan och priser för andra Google Workspace-produkter är tillgängliga via Googles säljare och återförsäljare. Google erbjuder ibland nationellt anpassade rabatter för nya kunder. Du hittar prisuppgifter för ditt land på sidan med priser för Google Workspace.

Business Starter

Flexibel avgift
(per månad)
Årsavgift
(per år)
Kontrakt Inga 1 år
Pris per användare USD 7,20 USD 72 USD
EUR 6,9 EUR 69 EUR
GBP 6 GBP 60 GBP
INR 276 INR 2 760 INR
JPY 816 JPY* 8 160 JPY*
  *exklusive 10 % JCT, som läggs till på priset
AUD 10,08 AUD 100,8 AUD
CAD 9,36 CAD 93,6 CAD
MXN 144 MXN 1 440 MXN
BRL 42 BRL 420 BRL
TRY 73,2 TRY 732 TRY
DKK 53,52 DKK 535,2 SEK
SEK 78,60 SEK 786 SEK
NZD 10,8 NZD 108 NZD
PLN 32,4 PLN 324 PLN
SGD 9,6 SGD 96 SGD
HKD 56,4 HKD 564 HKD
MYR 30 MYR 300 MYR
THB 272,4 THB 2 724 THB
CZK 169,2 CZK 1 692 CZK
ILS 25,2 ILS 252 ILS
NOK 70,8 NOK 708 NOK
CHF 7,2 CHF fr.72

Läs mer om Business Starter.

Business Standard

Flexibel avgift
(per månad)
Årsavgift
(per år)
Kontrakt Inga 1 år
Pris per användare USD 14,40 USD 144 USD
EUR 13,8 EUR 138 EUR
GBP 12 GBP 120 GBP
INR 1 1104 INR 11 040 INR
JPY 1 632 JPY* 16 320 JPY*
  *exklusive 10 % JCT, som läggs till på priset
AUD 20,16 AUD 201,6 AUD
CAD 18,72 CAD 187,2 CAD
MXN 288 MXN 2 880 MXN
BRL 84 BRL 840 BRL
TRY 146,4 TRY 1 464 TRY
DKK 107,04 DKK 1 070,4 DKK
SEK 157,2 SEK 1 572 SEK
NZD 21,6 NZD 216 NZD
PLN 64,8 PLN 648 PLN
SGD 19,2 SGD 192 SGD
HKD 112,8 HKD 1 128 HKD
MYR 60 MYR 600 MYR
THB 544,8 THB 5 448 THB
CZK 338,4 CZK 3 384 CZK
ILS 49,2 ILS 492 ILS
NOK 141,6 NOK 1 416 NOK
CHF 14,4 CHF fr.144

Läs mer om Business Standard.

Business Plus

Flexibel avgift
(per månad)
Årsavgift
(per år)
Kontrakt Inga 1 år
Pris per användare USD 21,60 USD 216 USD
EUR 20,7 EUR 207 EUR
GBP 18 GBP 180 GBP
INR 1 656 INR 16 560 INR
JPY 2 448 JPY* 24 480 JPY*
  *exklusive 10 % JCT, som läggs till på priset
AUD 30,24 AUD 302,4 AUD
CAD 28,08 CAD 280,8 CAD
MXN 432 MXN 4 320 MXN
BRL 126 BRL 1 260 BRL
TRY 219,6 TRY 2 196 TRY
DKK 160,56 DKK 1 605,6 DKK
SEK 235,8 SEK 2 358 SEK
NZD 32,4 NZD 324 NZD
PLN 97,2 PLN 972 PLN
SGD 28,8 SGD 288 SGD
HKD 169,2 HKD 1 692 HKD
MYR 90 MYR 900 MYR
THB 817,2 THB 8 172 THB
CZK 507,6 CZK 5 076 CZK
ILS 74,4 ILS 744 ILS
NOK 212,4 NOK 2 124 NOK
CHF 21,6 CHF fr.216

Läs mer om Business Plus.

Vilken betalningsplan ska jag välja?

Vilken prenumeration som passar din organisation beror på arbetsstyrkans storlek, hur mycket den varierar och vilka prenumerationsinställningar du föredrar:

• Prenumeration med årsavgift/fast längd – du åtar dig att betala för ett års tjänst eller mer för ett visst antal användarlicenser.
  • Ta bort användare – med årsavgift/fast längd åtar du dig att betala för ett minsta antal användarlicenser under kontraktets löptid. Du kan inte minska antalet licenser förrän det är dags att förnya kontraktet. Med den flexibla prenumerationen kan du ta bort användarkonton när du vill och nästa månadsbetalning minskar i enlighet med detta.

Flexibel avgift kan därför vara bäst om du har en arbetsstyrka som varierar. Till exempel kan företag som tillhandahåller semestertjänster fördubblas i storlek under sommarmånaderna. Med en flexibel avgift kan de här företagen ge tillfälligt anställda tillgång till Google Workspace och enbart betala för tjänsten medan den används. Användarkonton kan sedan tas bort när medarbetarna lämnar arbetsplatsen i slutet av sommaren.

Prenumeration med årsavgift/fast längd kan vara bäst om du har en större arbetsstyrka och ditt team generellt växer i storlek. Och du kan lägga till licenser när din arbetsstyrka växer. Prenumeration med årsavgift/fast längd ger dig ett lägre pris per användare och månad jämfört med flexibel avgift.

Kan jag byta betalningsplan senare?

Prenumeration med årsavgift/fast längd till flexibel avgift

Du kan byta från årsavgift/fast längd till flexibel avgift:

• Under din kostnadsfria provperiod
  • När det är dags att förnya prenumerationen

Flexibel avgift till årsavgift/fast längd

Du kan byta från flexibel avgift till årsavgift/fast längd när du vill i administratörskonsolen. När du byter måste du göra en förskottsbetalning per år.

Mer information finns i Hantera betalningsplaner och förnyelser.

Relaterade ämnen