En jämförelse av flexibel avgift och årsavgift för G Suite

Avgiftstyper

Det finns två olika avgiftstyper för G Suite.

Flexibel avgift

Du faktureras månadsvis för varje användarkonto. Du kan lägga till och ta bort konton när som helst och betalar endast för de konton du använder under månaden. Du kan avbryta tjänsten när som helst utan straffavgift.

Mer information finns i Flexibel avgift.

Årsavgift

Inte tillgängligt när du registrerar dig online.

Du förbinder dig att köpa tjänsten under ett helt år. Om teamet växer kan du köpa fler licenser. Din månadskostnad stiger då. Du kan enbart minska antalet licenser eller månadsbetalningar när du förnyar planen i slutet av året. Om du avbryter din prenumeration innan året är slut betalar du fortfarande för hela året.

Rekommenderas för: Organisationer med en konstant eller ökande arbetsstyrka.

Läs mer om årsavgift.

Prisinformation

Standardpriser visas. Google erbjuder ibland specialrabatter för vissa kunder med både flexibel avgift och årsavgift.

Flexibel avgift Årsavgift
Åtagande Ingen 1 års tjänst för licenser som köpts i vid avtalsperioden start.
Faktureringscykel Varje månad Varje månad
Månadsvis betalning G Suite Basic: 6 per användare
G Suite Business: 12 USD per användare
G Suite Enterprise: 25 USD per användare
G Suite Basic: 6 per licens
G Suite Business: 12 USD per licens
G Suite Enterprise: 25 USD per licens
Totalt per år G Suite Basic: 72 USD per användare
G Suite Business: 144 USD per användare
G Suite Enterprise: 300 USD per användare
G Suite Basic: 72 USD per licens
G Suite Business: 144 USD per licens
G Suite Enterprise: 300 USD per licens
Lägg till användare När som helst mot en extra månadskostnad När som helst mot en extra månadskostnad
Ta bort användare När som helst (sänker månadskostnaden) Endast när du förnyar ditt årskontrakt. Tills dess betalar du för alla inköpta licenser.
Avbryta tjänsten När som helst utan straffavgift Måste betala årsavgiften (även om du avbryter tidigt).

Frågor

Hur ser priserna ut i andra valutor?

Standardpriser för G Suite-prenumerationer visas här. Google erbjuder ibland landbaserade rabatter på G Suite-priser. Visa prissättningsinformation för ditt land på sidan med priser för G Suite.

G Suite Basic

Läs mer om G Suite Basic.

Flexibel avgift
(per månad)
Årsavgift
(per år)
Kontrakt Ingen 1 år (debiteras månadsvis)
Pris per användare USD 6 USD 72 USD
EUR 5,2 EUR 62,4 EUR
GBP 4,6 GBP 55,2 GBP
INR 420 RS 5 040 RS
JPY 680 JPY 8 160 JPY
AUD 8,4 AUD 100,8 AUD
CAD 7,8 CAD 93,6 CAD
MXN 117 MXN 1 404 MXN
BRL 27 BRL 324 BRL
TRY 36 TRY 432 TRY
DKK 40 DKK 480 DKK
SEK 58 SEK 696 SEK
NZD 9 NZD 108 NZD
PLN 23 PLN 276 PLN
SGD 8 USD 96 USD
HKD 47 HKD 564 HKD
MYR 25 MYR 300 MYR
THB 185 THB 2 220 THB

G Suite Business

Läs mer om G Suite Business.

Flexibel avgift
(per månad)
Årsavgift
(per år)
Kontrakt Ingen 1 år (debiteras månadsvis)
Pris per användare USD 12 USD 144 USD
EUR 10,4 EUR 124,8 EUR
GBP 9,2 GBP 110,4 GBP
INR 840 RS 10 080 RS
JPY 1 360 JPY 16 320 JPY
AUD 16,8 AUD 201,6 AUD
CAD 15,6 CAD 187,2 CAD
MXN 234 MXN 2 808 MXN
BRL 54 BRL 648 BRL
TRY 72 TRY 864 TRY
DKK 80 DKK 960 DKK
SEK 116 SEK 1 392 SEK
NZD 18 NZD 216 NZD
PLN 46 PLN 552 PLN
SGD 16 SGD 192 SGD
HKD 94 HKD 1 128 HKD
MYR 50 MYR 217 MYR
THB 370 THB 4 440 THB

G Suite Enterprise

Läs mer om G Suite Enterprise.

Flexibel avgift
(per månad)
Årsavgift
(per år)
Kontrakt Ingen 1 år (debiteras månadsvis)
Pris per användare USD 25 USD 300 USD
EUR 23 EUR 276 EUR
GBP 20 GBP 240 GBP
INR 1 650 INR 19 800 INR
JPY 3 000 JPY 36 000 JPY
AUD 34 AUD 408 AUD
CAD 34 CAD 408 CAD
MXN 500 MXN 6 000 MXN
BRL 112 BRL 1 344 BRL
TRY 150 TRY 1 800 TRY
DKK 167 DKK 2 004 DKK
SEK 242 SEK 2 904 SEK
NZD 37 NZD 444 NZD
PLN 96 PLN 1 152 PLN
SGD 34 SGD 408 SGD
HKD 195 HKD 2 340 HKD
MYR 105 MYR 1 260 MYR
THB 770 THB 9 240 THB
Vilken faktureringsplan ska jag välja?

Detta beror på din arbetsstyrkas storlek och hur mycket den varierar.

Obs! Årsavgift är inte tillgängligt i vissa situationer. Mer information finns i Årsavgift ovan.
  • Årskontrakt: Med årsavgift åtar du dig att betala för ett års tjänst. Men flexibel avgift finns inget kontrakt.
  • Ta bort användare: Med årsavgift förbinder du dig att betala en månadsavgift för ett minsta antal användarlicenser, för ett helt år. Du kan inte minska antalet licenser (och därmed dina månadsbetalningar) förrän det är dags att förnya kontraktet. Med den flexibla prenumerationen kan du ta bort användarkonton när du vill och nästa månadsbetalning anpassas i enlighet med detta.

Flexibel avgift kan därför vara bäst om du har en arbetsstyrka som varierar. Till exempel kan företag som tillhandahåller semestertjänster fördubblas i storlek under sommarmånaderna. Med en flexibel avgift kan de här företagen ge tillfälligt anställda tillgång till G Suite och enbart betala för tjänsten medan den används. Användarkonton kan sedan tas bort när medarbetarna lämnar arbetsplatsen i slutet av sommaren.

Årsavgift kan vara bäst om du har en större arbetsstyrka och ditt team generellt växer i storlek. Och du kan lägga till licenser när din arbetsstyrka växer.

Kan jag byta faktureringsplaner senare?

Årsavgift till flexibel avgift

Du kan byta från årsavgift till flexibel avgift:

• när som helst under den kostnadsfria testperioden
  • när det är dags att förnya prenumerationen.

Flexibel avgift till årgsavgift

Om årsavgift är tillgänglig eller inte beror på din prenumeration och hur du registrerade dig för tjänsten. Läs mer om årsavgift.

Du kan inte byta från flexibel avgift till årsavgift när du vill:

• under din kostnadsfria testperiod
  • när din testperiod löper ut.

Mer information finns i Byt faktureringsplaner.

Relaterade ämnen