Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Schema voor Gmail-logboeken in BigQuery

Als u gegevens laadt in een tabel of een lege tabel maakt in BigQuery, moet u een schema specificeren. Het schema in dit artikel definieert en beschrijft de velden van de Gmail-logboeken in BigQuery.

Meer informatie over het specificeren en aanpassen van schema's in BigQuery.

Schema-updates

Het schema in dit artikel wordt regelmatig geüpdatet. Wanneer er nieuwe velden worden toegevoegd aan de templatetabel, bevat de volgende dagelijkse tabel die wordt gegenereerd met de template de nieuwe velden. Als u een zoekopdracht wilt uitvoeren in nieuwe velden, moet u zoeken in de dagelijkse tabellen die zijn gegenereerd nadat de template is geüpdatet.

event_info

Type RECORD Modus VEREIST
Beschrijving Algemene informatie over de gebeurtenis.

event_info.client_context.client_type

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Het type client of apparaat waarop de actie heeft plaatsgevonden, waaronder WEB, IOS, ANDROID, IMAP, POP3 en API.

event_info.client_context.session_context.delegate_user_email

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Het e-mailadres van de gemachtigde gebruiker die de actie heeft uitgevoerd namens de accounteigenaar.

event_info.client_context.session_context.dusi

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving ID voor de sessie van een gebruiker op een specifiek apparaat.

event_info.elapsed_time_usec

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Totale tijdsduur van de gebeurtenis in microseconden.

event_info.mail_event_type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Opgeslagen gebeurtenistype. Het gebeurtenistype komt overeen met het kenmerk Gebeurtenis in Gmail-logboekgebeurtenissen in de tool voor beveiligingsonderzoek.

Waarde

Beschrijving

1

Bericht verzonden.

2

Bericht ontvangen.

3

Een Gmail-gebruiker heeft handmatig een spamclassificatie toegepast op het bericht. De gebruiker heeft het bericht bijvoorbeeld gemarkeerd als spam, phishing of geen spam.

4

Gmail heeft het bericht na levering gemarkeerd als spam. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een slechte reputatie van de afzender of nieuwe virushashes.

5

Bericht in quarantaine geplaatst
6

Bericht vrijgegeven uit quarantaine.

7

Bericht voor de 1e keer geopend.
8 Bericht gemarkeerd als ongelezen.
9 Bericht waarop voor de 1e keer is gereageerd.
10

Bericht voor de 1e keer doorgestuurd.

11 Bericht automatisch doorgestuurd met een doorstuurinstelling voor Gmail-accounts.
12 Bericht verplaatst naar inbox.
13  Bericht verplaatst naar prullenbak.
14 Bericht verwijderd uit prullenbak.

15

Er is op een link in de berichttekst geklikt.

16

Er is op een link in de bijlage geklikt toen het voorbeeld van de bijlage werd bekeken.

17

Een of meer berichtbijlagen zijn gedownload.

18 Een of meer berichtbijlagen zijn opgeslagen in Google Drive.
19 Een of meer Google Drive-items in het bericht zijn opgeslagen in de Google Drive van de berichtontvanger.
20 Er is een classificatielabel toegepast op het bericht.
21 Een classificatielabel van het bericht is gewijzigd.
22 Een classificatielabel van het bericht is verwijderd.
23 Er is een classificatielabel toegepast op alle berichtbijlagen.
24 Er is een classificatielabel gewijzigd voor alle berichtbijlagen.
25 Het classificatielabel is van alle berichtbijlagen verwijderd.
26 Bericht gearchiveerd.
27 Bericht definitief verwijderd.
28 Er is een voorbeeld van een of meer berichtbijlagen weergegeven.
29 Bericht opgeslagen als concept.
30 Het bericht kan niet worden bezorgd en is geweigerd.
31

Bericht weergegeven, inclusief eerste en volgende keren gelezen.
Ga naar Bekende problemen met Google Workspace voor meer informatie over een bekend iOS-probleem.
Opmerking: Als u BigQuery Export na april 2024 aanzet, krijgt u geen historische weergavegebeurtenissen vanaf april 2024 tot de datum waarop u BigQuery aanzet.

event_info.success

Type BOOLEAANS Modus VEREIST
Beschrijving

'True' als de gebeurtenis is geslaagd, anders 'False'. Hier staat bijvoorbeeld 'False' als het bericht is geweigerd door een beleidsregel.

event_info.timestamp_usec

Type GEHEEL GETAL Modus VEREIST
Beschrijving Het tijdstip waarop deze gebeurtenis is gestart, in de vorm van een UNIX-tijdstempel in microseconden.

message_info

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Algemene informatie over het bericht.

message_info.action_type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De actie voor berichtbezorging die door de gebeurtenis wordt vertegenwoordigd.

Waarde

Beschrijving

1

Het bericht is ontvangen door een binnenkomende SMTP-server.

2

Het bericht is geaccepteerd door Gmail en voorbereid op de bezorging. Dit is meestal de volgende stap na stap 1 of de eerste stap als u vanuit Gmail verzendt. Voor inkomende berichten wordt hier meestal het weigeringsbeleid beoordeeld. Bijvoorbeeld een beleidsregel voor compliance van bijlagen waarmee binnenkomende berichten worden geweigerd.

3

Gmail heeft actie ondernomen op het bericht. Het is bijvoorbeeld bezorgd in een Gmail-postvak of verzonden naar een andere server. Deze stap volgt meestal op stap 2. Hier wordt het beleid dat geen weigeringsbeleid is beoordeeld. Bijvoorbeeld een beleidsregel voor compliance van bijlagen waarmee bijlagen worden verwijderd gebaseerd op bestandstype of andere criteria.

10

Het bericht is verzonden door de uitgaande SMTP-server.

14

Er is een tijdelijke fout opgetreden toen Gmail probeerde het bericht te bezorgen. Het bericht is opnieuw ingepland om te worden bezorgd. Dit wordt meestal veroorzaakt als externe of interne servers tijdelijk niet beschikbaar zijn. Probeer het later opnieuw. Gmail heeft bijvoorbeeld geprobeerd het bericht te bezorgen bij een externe SMTP-server, maar hierbij werd een tijdelijke fout teruggestuurd.

18

Het bericht kan niet worden bezorgd en is geweigerd. Soms kunt u onder message_info.description zien wat er is gebeurd. Dit zijn enkele veelvoorkomende redenen:

• De ontvangstserver heeft het verzoek niet geaccepteerd.

• Het bericht kan niet worden bezorgd vanwege te veel tijdelijke fouten (ga naar 14 in deze tabel).

• Het bericht is geweigerd vanwege een uitgestelde beleidsbeoordeling.

• De ontvanger wordt niet herkend en er wordt geen beleid geactiveerd om de primaire bezorgingsroute te wijzigen.

19

Het bericht is verwijderd door Gmail. Dit zijn enkele veelvoorkomende redenen:

• Als een verzonden bericht naar de beheerdersquarantaine wordt verzonden, wordt het oorspronkelijke bericht verwijderd en wordt er een kopie van het bericht in de beheerdersquarantaine geplaatst.

• Voor een logboekbericht wordt het verpakte binnenste bericht bezorgd, maar wordt het oorspronkelijke bericht verwijderd.

• Voor binnenkomende berichten kan Gmail in de volgende situaties berichten blokkeren en verwijderen:

• Het bericht voldoet niet aan RFC 5322.

• De afzender schendt de richtlijnen voor afzenders van bulkmail.

• Als een beleidsregel de primaire bezorgingsroute heeft verwijderd en andere routes heeft toegevoegd, wordt het oorspronkelijke bericht verwijderd en worden er kopieën bezorgd via de toegevoegde routes.

• Als de ontvanger een niet-herkend adres is en er een beleidsregel is die extra routes toevoegt, wordt het oorspronkelijke bericht verwijderd en worden er kopieën bezorgd via de toegevoegde routes.

45 Het bericht is geaccepteerd voor bezorging door het subsysteem van Google Groepen.
46 Het adres van de ontvanger van het bericht was een Google-groep. Het bericht is doorgestuurd naar elk lid van de Google-groep voor wie berichtbezorging aan staat.

48

Het bericht is ontvangen door een binnenkomende SMTP-server om te worden doorgestuurd.

49

Het bericht is verstuurd via de relayservice door de uitgaande SMTP-server.

51 Het bericht is in de opslag van Google Groepen geplaatst.
54 Het bericht is geweigerd door het opslagsysteem van Google Groepen.

55

Het bericht is opnieuw ingevoegd in Gmail door beleid dat de primaire bezorgingsroute of envelopontvanger wijzigt.

68

Het bericht is geaccepteerd door Gmail en voorbereid op de bezorging.

Dit is vergelijkbaar met stap 2, maar het bericht is verzonden via een Gmail-server.

69

De gebruiker heeft de spamclassificatie van het bericht gewijzigd in Gmail.

De gebruiker heeft het bijvoorbeeld gemarkeerd als 'spam', 'phishing' of 'geen spam'.

70

Het bericht is opnieuw geclassificeerd als spam of phishing nadat het is bezorgd bij Gmail.

71 Een gebruiker heeft na ontvangst van het bericht een actie uitgevoerd in de inbox. Acties na de levering zijn onder andere een bericht openen, op een link in een bericht klikken en een bijlage downloaden.BigQuery Export bevat details over de actie.

message_info.attachment

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving

Informatie over de bijlagen van het bericht.

Deze record wordt voor elke bijlage herhaald.

message_info.attachment.file_extension_type

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Bestandsextensie (niet het MIME-gedeelte), zonder de punt.

message_info.attachment.file_name

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Naam van bestandsbijlage.

message_info.attachment.malware_family

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Malwarecategorie, indien gedetecteerd wanneer het bericht werd verwerkt. Er staat niets in dit veld als er geen malware is gedetecteerd.

Waarde

Beschrijving

1

Een bekend schadelijk malware-programma.

2

Een virus of wormtype malware.

3

Mogelijk schadelijke e-mailcontent.

4

Mogelijk ongewenste e-mailcontent.

5

Ander type malware.

message_info.attachment.sha256

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving SHA256-hash van de bijlage.

message_info.connection_info

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Informatie over de verbinding waarmee het bericht is verzonden.

message_info.connection_info.authenticated_domain

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving Lijst met geverifieerde domeinnamen en verificatiemechanismen.

message_info.connection_info.authenticated_domain.name

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Geverifieerde domeinnaam.

message_info.connection_info.authenticated_domain.type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Berichtverificatietype (bijvoorbeeld SPF of DKIM).

Waarde

Beschrijving

1

SPF

2

DKIM

3

DKIM_PROXY

4

XOAR_SPF

5

XOAR_DKIM

6

ARC_SPF

7

ARC_DKIM

message_info.connection_info.client_host_zone

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Clienthostzone van de afzender van de e-mail.

message_info.connection_info.client_ip

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving IP-adres van de e-mailclient die het bericht heeft gestart.

message_info.connection_info.dkim_pass

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Geeft aan of het bericht is geverifieerd met minstens één DKIM-handtekening.

message_info.connection_info.dmarc_pass

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Geeft aan of het bericht voor de DMARC-beleidsbeoordeling is geslaagd.

message_info.connection_info.dmarc_published_domain

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Domeinnaam waarmee het DMARC-beleid is beoordeeld.

message_info.connection_info.failed_smtp_out_connect_ip

Type TEKENREEKS Modus HERHAALD
Beschrijving Lijst met alle IP-adressen in de externe MX-record waarmee Gmail heeft geprobeerd verbinding te maken maar waarbij dit is mislukt.

message_info.connection_info.ip_geo_city

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De dichtstbijzijnde stad, gebaseerd op het relay-IP-adres.

message_info.connection_info.ip_geo_country

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De ISO-landcode, gebaseerd op het relay-IP-adres.

message_info.connection_info.is_internal

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Geeft aan of het bericht is verzonden vanuit een domein waarvan de klant eigenaar is.

message_info.connection_info.is_intra_domain

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Geeft aan of het bericht is verzonden binnen hetzelfde domein.

message_info.connection_info.smtp_in_connect_ip

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Extern IP-adres voor MTA-clientverbindingen (binnenkomende SMTP naar Gmail).

message_info.connection_info.smtp_out_connect_ip

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Extern IP-adres voor SMTP-verbindingen vanuit Gmail.

message_info.connection_info.smtp_out_remote_host

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Voor uitgaande SMTP-verbindingen is dit het domein waarin het bericht is begonnen: het bestemmingsdomein of de smarthost.

message_info.connection_info.smtp_reply_code

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

SMTP-antwoordcode voor binnenkomende en uitgaande SMTP-verbindingen.

Meestal 2xx, 4xx of 5xx.

message_info.connection_info.smtp_response_reason

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Uitgebreide reden voor de SMTP-antwoordcode voor binnenkomende verbindingen.

Waarde

Beschrijving

1

De standaardreden waarom berichten worden geweigerd of geaccepteerd.

3

Malware

4

DMARC-beleid.

5

Bijlage wordt niet ondersteund (door Gmail).

6

Ontvangstlimiet overschreden.

7

Quota bereikt voor account.

8

Slechte PTR-record.

9

Ontvanger bestaat niet.

10

Klantbeleid.

12

RFC geschonden.

13

Overduidelijke spam.

14

Denial of Service (DoS).

15

Schadelijke of spamachtige links.

16

Lage IP-reputatie.

17

Lage domeinreputatie.

18

IP-adres staat op openbare RBL (Realtime Blackhole List).

19 Tijdelijk geweigerd vanwege DoS-limieten
20 Definitief geweigerd vanwege DoS-limieten

message_info.connection_info.smtp_tls_cipher

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Naam van de TLS-codering die wordt gebruikt voor beveiligde verbindingen met de SMTP-server. Voorbeelden: AES128-SHA, ECDHE-ECDSA-AES256-GCM-SHA384, en DES-CBC3-SHA.

message_info.connection_info.smtp_tls_state

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Het type verbinding dat is gemaakt met de SMTP-server. Dit is alleen ingesteld voor logboeken van gebeurtenissen die expliciet SMTP-verbindingen verwerken.

Waarde

Beschrijving

0

Geen TLS

1

TLS

message_info.connection_info.smtp_tls_version

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Versie van TLS die wordt gebruikt voor beveiligde verbindingen met de SMTP-server, bijvoorbeeld TLSv1.2.

message_connection_info.smtp_user_agent_ip

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Het IP-adres van de user-agent van de e-mail voor binnenkomende SMTP-verbindingen.

message_info.connection_info.spf_pass

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Geeft aan of het bericht is geverifieerd met SPF.

message_info.connection_info.tls_required_but_unavailable

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving TLS is vereist voor een uitgaande SMTP-verbinding, maar er is geen geldig certificaat aanwezig.

message_info.description

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Een door mensen leesbare beschrijving van wat er met het bericht is gebeurd.

message_info.destination

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving

Informatie over berichtontvangers. Deze record wordt voor elke ontvanger herhaald.

message_info.destination.address

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving E-mailadres van ontvanger.

message_info.destination.rcpt_response

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Reactie van de SMTP RCPT-opdracht. Ga naar message_info.connection_info.smtp_response_reason voor waardedefinities.

message_info.destination.selector

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Subcategorie voor elke service. Ga naar message_info.destination.service voor waardedefinities.

message_info.destination.service

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De service op de bestemming van het bericht. Er zijn veel service-kiezerparen voor bestemmingen. Met deze twee velden kunt u zien naar welke service het bericht is verzonden.

Service

Kiezer

Beschrijving

gmail-ui

sent-on-behalf-of-user

Het bericht is naar Gmail verzonden en er is een kopie van het bericht in de map 'Verzonden' in de Gmail van de gebruiker geplaatst.

gmail-ui

null

Het bericht is verzonden naar Gmail.

mailing-list-server

spam-check

Het bericht is verzonden naar Google Groepen en is gecontroleerd op spam.

mailing-list-server

null

Het bericht is verzonden naar Google Groepen.

mailing-list-server

moderation

Het bericht is verzonden naar Google Groepen en wacht op moderatie door de beheerder.

mailing-list-server

archive

Het bericht is verzonden naar Google Groepen en gearchiveerd.

gmail-for-work-catchall

Het bericht bevatte ontvangers die niet werden herkend en is bezorgd volgens een verzamelregel.

smtp-outbound

gmail-delivery-server

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server en is verder afgehandeld door de bezorgservers van Gmail.

smtp-outbound

google-apps-for-work

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server en is verder afgehandeld door Google Workspace Basic.

smtp-outbound

google-apps-for-work-starter

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server en is verder afgehandeld door Google Workspace Basic.

smtp-outbound

gmail-notification

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server en er is een Gmail-melding verzonden.

smtp-outbound

relay

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server en is verder afgehandeld door de relayservers van Gmail.

smtp-outbound

gmail

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server.

smtp-outbound

gmail-for-work

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server en is toegevoegd door beleid van Gmail voor bedrijven.

smtp-outbound

null

Het bericht is verzonden naar de uitgaande SMTP-server.

smtp-outbound-to-gmail gmail-delivery-server Het bericht is verzonden naar een uitgaande SMTP-server, naar een Gmail- of Google Workspace-ontvanger.

message_info.destination.smime_decryption_success

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Alleen voor binnenkomende berichten.

Als dit is ingesteld, geeft dit aan dat S/MIME-ontsleuteling is uitgevoerd voor deze ontvanger. Deze waarde geeft aan of de ontsleuteling is voltooid.

Er staat niets in dit veld als dit is overgeslagen.

message_info.destination.smime_extraction_success

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Alleen voor binnenkomende berichten. Wanneer dit is ingesteld, geeft dit aan dat S/MIME-extractie is uitgevoerd voor deze ontvanger. De waarde geeft aan of de extractie is voltooid. Er staat niets in dit veld als dit is overgeslagen.

message_info.destination.smime_parsing_success

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Alleen voor binnenkomende berichten. Wanneer dit is ingesteld, geeft dit aan dat S/MIME-parsering is uitgevoerd voor deze ontvanger. De waarde geeft aan of de parsering is voltooid. Er staat niets in dit veld als dit is overgeslagen.

message_info.destination.smime_signature_verification_success

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Alleen voor binnenkomende berichten. Wanneer dit is ingesteld, geeft dit aan dat S/MIME-handtekeningverificatie is uitgevoerd voor deze ontvanger. De waarde geeft aan of de verificatie is voltooid. Er staat niets in dit veld als dit is overgeslagen.

message_info.flattened_destinations

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Tekenreeks met de gegevens van alle ontvangers, met deze indeling:
“service_voor_ontvanger1:selector_voor_ontvanger1:adres_voor_ontvanger1,
service_voor_ontvanger2:selector_voor_ontvanger2:adres_voor_ontvanger2”.

message_info.flattened_triggered_rule_info

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Tekenreeks met informatie over alle getriggerde regels, in JSON-indeling.

message_info.is_policy_check_for_sender

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

'True' als de beleidsregels zijn beoordeeld voor de afzender (het bericht is verwerkt voor uitgaande bezorging).

'False' als de beleidsregels zijn beoordeeld voor de ontvanger (het bericht is verwerkt voor inkomende bezorging).

message_info.is_spam

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving 'True' als het bericht is geclassificeerd als spam.

message_info.link_domain

Type TEKENREEKS Modus HERHAALD
Beschrijving Domeinen die zijn opgehaald uit URL's in de berichttekst.

message_info.message_set

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving

Het berichtenreekstype waar het bericht bijhoort. Zie message_info.message_set.type.

message_info.message_set.type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Berichtenreekstypen zijn kenmerken die het bericht beschrijven. Bijvoorbeeld of het bericht binnenkomend, uitgaand of intern was.

Waarde

Beschrijving

1

Het bericht is binnenkomend (ontvangen van buiten uw domeinen). Deze berichtenreeks wordt niet weergegeven met berichtenreeks 10.

2

Het bericht is uitgaand (verzonden naar een ontvanger buiten uw domeinen). Deze berichtenreeks wordt niet weergegeven met berichtenreeks 10.

4 Het bericht bevat aanstootgevende content, zoals bepaald door een van uw beleidsregels.
6 Het bericht heeft de walled garden-regel geactiveerd die u heeft geconfigureerd waarmee berichten worden beperkt tot geautoriseerde adressen of domeinen.

7

Gmail heeft het bericht geclassificeerd als spam.

8

Het bericht wordt verzonden (uitgaand bericht).

9

Het bericht wordt ontvangen (binnenkomend bericht).

10

Het bericht is intern in uw domeinen.

11

Het bericht bevat een afzender of ontvangers van buiten uw domeinen.

Voor ontvangen berichten: als berichtenreeks 27 ontbreekt, kon de afzender niet worden geverifieerd. Het bericht wordt behandeld alsof het van een afzender van buiten uw domein komt.

12

Het bericht bevat enkele ontvangers binnen uw domein en enkele ontvangers buiten uw domein. Deze berichtenreeks kan worden weergegeven in de volgende situaties:

• Er zijn meerdere ontvangers.

• Er wordt een bericht verzonden. Als het bericht wordt ontvangen, moeten de ontvangers allemaal bij hetzelfde domein horen.

• Het actietype voor het bericht is 2. Berichten met meerdere ontvangers worden opgesplitst in berichten met één ontvanger.

13 Het type van de berichtenreeks is onbekend.
15 Het beleid waarop wordt gecontroleerd, is gekoppeld aan een Gmail-gebruiker.
18 Het bericht bevat geen standaardroute.
19 De adreslijst die u heeft geconfigureerd voor standaardrouting in het domein komt overeen met de correspondent van het bericht.
20 Het bericht is afkomstig van een adres op uw lijst met geblokkeerde afzenders.
21 Het bericht is verstuurd via TLS en het SSL-certificaat is geldig.
22 Het bericht is verstuurd via TLS.
24 De ontvanger van dit bericht is onbekend.
25 Het bericht is een weigeringsrapport in reactie op een bericht dat niet is bezorgd.
26 Het bericht heeft een regel geactiveerd waardoor de route wordt gewijzigd, die u heeft geconfigureerd in de standaardrouting van het domein.

27

De SPF-/DKIM-/DMARC-verificatie is geslaagd voor de ontvanger. Als de afzender niet is geverifieerd, wordt het domein van de afzender niet vertrouwd. Het bericht wordt dan niet gezien als intern.

28 Het Exchange-logboek archiveert het bericht in Google Vault.
29 Het bericht is gerouteerd via de SMTP-relay.
30 Een ontvanger van het bericht komt overeen met een van de vermelde ontvangers (in plaats van een regulier expressiepatroon) die u heeft geconfigureerd voor routing of standaardrouting van het domein.
31 Het bericht komt overeen met een voorwaarde voor standaardrouting van het domein die u heeft geconfigureerd.
32

Het bericht is gemaakt op basis van een Exchange-logboekbericht voor archivering in Google Vault.

33 Het bericht moet worden gestuurd via een beveiligde verbinding, zoals TLS.
34 Het beleid waarop wordt gecontroleerd, is gekoppeld aan een groep in plaats van aan een individuele Gmail-gebruiker.
35 Het bericht kan niet worden geverifieerd tijdens de SMTP-relay omdat het een leeg SMTP-envelope-from-adres heeft of mogelijk een Exchange Journal-bericht is. Dit wordt later gecontroleerd tijdens de SMTP RCPT-opdracht.
36 Voor het bericht staat agressief filteren op spam aan.
37 Het bericht is geverifieerd voor SMTP-relay.
39 De afzender bevindt zich in een geverifieerd domein voor de relay.
40 Het bericht is afkomstig van een Google Workspace-gebruiker in het domein dat wordt geverifieerd voor de relay.
41

De afzender is geverifieerd met SMTP AUTH en Gmail probeert de SMTP-relay te verifiëren voor het domein van de afzender.

42 Het bericht is verstuurd vanaf een adres dat niet is geverifieerd.
43 Het bericht is doorgestuurd via een aliastabel.
44 Het bericht heeft een regel geactiveerd waarmee de route van de e-mailflow wordt gewijzigd.
45 Het bericht is gericht aan een verzamelaccount en wordt doorgestuurd naar een server op locatie. Het beleid voor systeemrecords wordt niet toegepast op het bericht.
46 Het bericht heeft het spamfilter overgeslagen.

47

Het bericht is gedetecteerd als spam door tag-en-bezorggegevens in de instellingen voor de gateway voor binnenkomend verkeer.

48 Er is niet (door SMTP) gecontroleerd of het bericht spam is, wegens een beleid waardoor de spamcontrole wordt overgeslagen.
49 Het bericht probeert spam altijd te overschrijven, maar dit is geweigerd.
50 Het bericht komt overeen met een voorwaarde voor domeinrouting die u heeft geconfigureerd.
51 Het bericht heeft een doorstuurregel geactiveerd die u heeft geconfigureerd voor domeinrouting.
55 Het bericht is gemaakt door de instelling voor het genereren van Exchange Journals.

57

Het bericht is ontvangen via een regel voor de gateway voor binnenkomend verkeer die u heeft geconfigureerd.

60 Het bericht is beveiligd met de vertrouwelijke modus van Gmail.
61 Het bericht is onderschept door sandbox-beveiliging.
62 De adreslijst die u heeft geconfigureerd voor standaardrouting in het domein komt overeen met de SMTP-envelopontvanger in plaats van de correspondent van het bericht.
63 Het bericht heeft een doorstuurregel op domeinniveau geactiveerd die u heeft geconfigureerd voor routing of standaardrouting voor het domein.

message_info.num_message_attachments

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Het aantal berichtbijlagen.

message_info.payload_size

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De grootte van de berichtpayload in bytes.

message_info.post_delivery_info

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Informatie over de gebeurtenis na de levering. Wordt alleen ingesteld als message_info.action_type de waarde 71 heeft.

message_info.post_delivery_info.action_type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Actietype na bezorging.

Waarde

Beschrijving

1

Bericht voor de 1e keer geopend.

2

Bericht gemarkeerd als ongelezen.

3

Bericht beantwoord.

4

Bericht doorgestuurd.

5

Bericht automatisch doorgestuurd door een Gmail-instelling.

6 Bericht verplaatst naar inbox.
7 Bericht verplaatst naar prullenbak.
8 Bericht verplaatst uit prullenbak.
9 Er is op een link in de berichttekst geklikt.
10 Een of meer berichtbijlagen zijn gedownload.
11 Er is op een link in de bijlage geklikt toen het voorbeeld van de bijlage werd bekeken.
12 Een of meer berichtbijlagen zijn opgeslagen in Google Drive.
13 Er is op een link in de add-on geklikt.
14 Een of meer Google Drive-items in het bericht zijn gedownload.
15 Een of meer Google Drive-items in het bericht zijn opgeslagen in de Google Drive van de ontvanger.
16 Er is een classificatielabel toegepast op of gewijzigd voor het bericht.
17 Er is een classificatielabel toegepast op of gewijzigd voor berichtbijlagen.
18 Bericht gearchiveerd.
19 Bericht definitief verwijderd.
20 Er is een voorbeeld van een of meer berichtbijlagen weergegeven.
21 De ontvanger heeft de afzender van het bericht geblokkeerd.
22 Bericht opgeslagen als concept.
23 Bericht weergegeven, inclusief eerste en volgende keren gelezen.

message_info.post_delivery_info.interaction

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Informatie over de interactie van de gebruiker met berichtlinks, Drive-items of bijlagen. Het type interactie wordt aangegeven door message_info.post_delivery_info.action_type.

message_info.post_delivery_info.interaction.link_url

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De URL die is gekoppeld aan de interactie, die alleen is ingesteld voor klikken op links.

message_info.post_delivery_info.interaction.drive_id

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De unieke ID van het Google Drive-item dat is gekoppeld aan de interactie. Deze ID wordt gebruikt om het item in Drive te openen. Dit veld is alleen ingesteld voor interacties met Drive-bijlagen.

message_info.post_delivery_info.interaction.attachment

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De doelbijlagen van de interactie, die alleen zijn ingesteld voor interacties met bijlagen. Als de gebruiker bijvoorbeeld maar 1 bijlage selecteert om te downloaden, bevat dit veld alleen informatie over de geselecteerde bijlage. Als de gebruiker Alle bijlagen downloaden selecteert, bevat dit veld informatie over alle bijlagen.

message_info.post_delivery_info.interaction.attachment.file_extension_type

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Bestandsextensie (niet het MIME-gedeelte), zonder de punt.

message_info.post_delivery_info.interaction.attachment.file_name

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Naam van bestandsbijlage

message_info.post_delivery_info.interaction.attachment.malware_family

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Malwaretype, als malware wordt gevonden tijdens de verwerking van een bericht. Als er geen malware wordt gedetecteerd, wordt dit veld niet ingesteld.

Waarde

Beschrijving

1 Type malware: bekend schadelijk programma
2 Type malware: virus of worm
3 Mogelijk schadelijke berichtinhoud
4 Mogelijk ongewenste berichtinhoud
5 Ander type malware.

message_info.post_delivery_info.interaction.attachment.sha256

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving SHA256-hash van de bijlage.

message_info.post_delivery_info.data_classification

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Informatie over de e-mailclassificatie. Wordt ingesteld als message_info.post_delivery_info.action_type de waarde 16 of 17 heeft.

message_info.post_delivery_info.data_classification.classified_entity

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Entiteitstype dat is geclassificeerd.

Waarde

Beschrijving

1

Berichttekst

2

Bijlage

message_info.post_delivery_info.data_classification.event_type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Type classificatiegebeurtenis.

Waarde

Beschrijving

1

Label gewijzigd.

2

Label zojuist toegepast.
3 Label verwijderd.

message_info.post_delivery_info.data_classification.labels

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Classificatielabels van de entiteit nadat de classificatiegebeurtenis plaatsvond

message_info.post_delivery_info.data_classification.labels.field_value_display_name

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Weergavenaam van label.

message_info.post_delivery_info.data_classification.previous_labels

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Classificatielabels van de entiteit voordat de classificatiegebeurtenis plaatsvond.

message_info.post_delivery_info.data_classification.previous_labels.field_value_display_name

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Weergavenaam van vorig label.

message_info.rfc2822_message_id

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De RFC 2822-bericht-ID van het bericht. Selecteer Origineel weergeven voor het Gmail-bericht om deze te zien.

message_info.smime_content_type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Het hoogste S/MIME-type van een bericht, aangegeven door de koptekst Content-Type.

Waarde

Beschrijving

0

Het bericht bevat geen herkend S/MIME-contenttype.

1

Een S/MIME-bericht met een aparte handtekening.

Aangegeven door het contenttype multipart/signed met de parameter protocol=application/pkcs7-signature.

2

Een S/MIME-bericht met een ondoorzichtige handtekening.

Aangegeven door het contenttype application/pkcs7-mime of application/x-pkcs7-mime met de parameter smime-type=signed-data.

3

Een S/MIME-bericht dat is versleuteld.

Aangegeven door het contenttype application/pkcs7-mime of application/x-pkcs7-mime met de parameter smime-type=enveloped-data.

4

Een S/MIME-bericht dat is gecomprimeerd

Aangegeven door het contenttype application/pkcs7-mime of application/x-pkcs7-mime met de parameter smime-type=compressed-data.

message_info.smime_encrypt_message

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Alleen voor uitgaande berichten.

Wanneer dit is ingesteld en de waarde 'True' heeft, geeft dit aan dat het bericht versleuteld zou moeten zijn.

message_info.smime_extraction_success

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Wanneer dit is ingesteld, geeft dit aan dat S/MIME-verwerking is uitgevoerd. Er staat niets in dit veld als dit is overgeslagen. De waarde geeft aan of de verwerking is voltooid.

Opmerking: Momenteel niet ingesteld.

message_info.smime_packaging_success

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Alleen voor uitgaande berichten.

Wanneer dit is ingesteld, geeft dit aan dat S/MIME-verpakking is uitgevoerd. Er staat niets in dit veld als dit is overgeslagen. De waarde geeft aan of de verpakking is voltooid.

message_info.smime_sign_message

Type BOOLEAANS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Alleen voor uitgaande berichten.

Wanneer dit is ingesteld en de waarde 'True' heeft, geeft dit aan dat het bericht ondertekend zou moeten zijn.

message_info.smtp_relay_error

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Als Gmail een SMTP-relayverzoek afwijst, geeft deze foutcode informatie over de reden hiervoor.

Waarde

Beschrijving

1

Verificatiefout.

2

De dagelijkse limiet is overschreden.

3

De pieklimiet is overschreden.

4

Misbruik van de SMTP-relayservice.

5

Limiet per gebruiker is overschreden.

message_info.source

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Informatie over de afzender.

message_info.source.address

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving E-mailadres van de afzender.

message_info.source.from_header_address

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Het Van-adres zoals dit in de berichtkop staat (bijvoorbeeld janjanssen@solarmora.com)

message_info.source.from_header_displayname

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De Van-weergavenaam zoals deze in de berichtkop staat (bijvoorbeeld Jan Janssen).

Opmerking: Dit veld kan worden afgekapt als het logboek te lang is of als het aantal getriggerde regels (triggered_rule_info) in het logboek te groot is.

message_info.source.selector

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Een subcategorie van de bronserver.

Zie message_info.source.service voor een beschrijving van de waarden.

message_info.source.service

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De bronservice van het bericht. Met deze twee velden kunt u zien vanuit welke service het bericht is verzonden en waarom het bericht is gegenereerd.

Service

Kiezer

Beschrijving

calendar

send

Meldingen van Google Agenda.

gmail-ui

read-receipt

De functie voor leesbevestigingen van Gmail.

gmail-ui

autoforward

De functie voor automatisch doorsturen van Gmail.

gmail-ui

unsubscribe

De afmeldfunctie van Gmail.

gmail-ui

canned-response

Bericht verzonden door de functie voor standaardantwoorden van Gmail.

gmail-ui

vacation-response

De functie voor automatische antwoorden van Gmail.

gmail-ui

send

Bericht verzonden vanuit de web-UI van Gmail.

docs

share

Melding voor delen uit Google Drive.

groups

groups-ui

Bericht verzonden vanuit Google Groepen.

keep

invites

Uitnodigingsmail verzonden door Google Keep.

mailing-list-server

custom-replies

Automatische antwoorden van Google Groepen.

mailing-list-server

null

Verzonden via Google Groepen.

mailing-list-server

moderation

Verzonden via moderatie van Google Groepen.

mailing-list-server

to-archive

Verzonden vanuit het archief van Google Groepen.

google-apps-script

user

Verzonden vanuit Google Apps Script.

mail-fetcher

null

Bericht opgehaald door 'Mail ophalen' van Gmail.

gmail-for-work

quarantine-delivery

Bericht vrijgegeven uit de Quarantine Manager.

gmail-for-work

quarantine-notification

Weigeringsbericht verzonden naar de oorspronkelijke afzender van een geweigerd bericht in de quarantaine.

gmail-for-work

policy

Het bericht heeft een instelling getriggerd die is geconfigureerd door de domeinbeheerder.

gmail-for-work

comprehensive-mail-storage

Verzonden naar de Gmail-servers wegens een instelling voor uitgebreide e-mailopslag.

smtp-inbound

null

Het bericht is door de SMTP-servers van Google ingevoegd in de Gmail-bezorgingspijplijn.

smtp-msa

null

Het bericht is door de SMTP-servers van Google (in geverifieerde modus) ingevoegd in de Gmail-bezorgingspijplijn.

smtp-relay relay Berichten gerouteerd door de instelling 'SMTP-relay'.

smtp-relay

gmail-for-work

Berichten gerouteerd door de instelling 'SMTP-relay'.

google-spreadsheets

google-forms-receipt

Meldingen van Google Spreadsheets.

google-spreadsheets

google-forms-invite

Uitnodiging om te delen uit Google Spreadsheets.

unified-notifications

google-apps

Melding van Google Workspace

unified-notifications

null

Melding uit een Google-systeem.

message_info.spam_info

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Informatie over de spamclassificatie.

message_info.spam_info.classification_reason

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De reden waarom het bericht is geclassificeerd als spam, phishing of een andere classificatie.

Waarde

Beschrijving

1

Standaardreden voor spamclassificatie.

2

Het bericht is als zodanig geclassificeerd vanwege eerdere acties van de afzender.

3

Verdachte content.

4

Verdachte link.

5

Verdachte bijlage.

6

Aangepast beleid dat is gedefinieerd in Gmail-instellingen van Google Workspace.

7

DMARC.

8

Domein staat op openbare RBL's.

9

RFC-standaarden geschonden.

10

Gmail-beleid geschonden.

11

Ingedeeld door machine learning.

12

Reputatie van afzender.

13

Overduidelijke spam.

14 Geavanceerde beveiliging tegen phishing en malware

message_info.spam_info.classification_timestamp_usec

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Tijdstempel van de classificatie van het bericht.

message_info.spam_info.disposition

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Het resultaat van de Gmail-spamclassificatie.

Waarde

Beschrijving

1

Bericht wordt beschouwd als 'schoon' (geen spam of malware)

2

Spam

3

Phishing

4

Verdacht

5

Malware

message_info.spam_info.ip_whitelist_entry

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De invoer op de witte lijst voor IP-adressen die de classificatie informeerde toen het bericht werd geclassificeerd door een custom regel in de Gmail-instellingen.

message_info.structured_policy_log_info

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Gestructureerde informatie over het beleid dat is geraadpleegd voor het bericht. Dit bevat informatie over logboeken en gedetecteerde bestandstypen.

message_info.structured_policy_log_info.detected_file_types

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving Informatie over bestandstypen.

message_info.structured_policy_log_info.detected_file_types.category

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Categorie MIME-type

Waarde

Beschrijving

1

Bestandstype niet herkend.

2

Office-documenten, zoals tekstverwerkings-, spreadsheet-, presentatie- en database-documenten. Inclusief pdf-bestanden. De bestanden zijn wellicht niet versleuteld.

3

Video en multimedia, zoals mpeg, QuickTime en wmv.

4

Muziek en audio, zoals mp3, aac en wav.

5

Afbeeldingen, zoals jpeg, bmp en gif.

6

Archieven, zoals zip, tar en tgz.

7

Uitvoerbare bestanden, zoals exe, com en js.

8

Office-documenten die zijn versleuteld.

9

Office-documenten die niet zijn versleuteld.

message_info.structured_policy_log_info.detected_file_types.mime_type

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving MIME-type van het bestand.

message_info.structured_policy_log_info.exchange_journal_info

Type RECORD Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Informatie over Exchange-logboeken van het bericht.

message_info.structured_policy_log_info.exchange_journal_info.recipients

Type TEKENREEKS Modus HERHAALD
Beschrijving Domeinontvangers van het logboekbericht die bekend zijn bij Google.

message_info.structured_policy_log_info.exchange_journal_info.rfc822_message_id

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De RFC 822-bericht-ID van het logboekbericht.

message_info.structured_policy_log_info.exchange_journal_info.timestamp

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De tijdstempel van het logboekbericht in seconden.

message_info.structured_policy_log_info.exchange_journal_info.unknown_recipients

Type TEKENREEKS Modus HERHAALD
Beschrijving De domeinontvangers van het logboekbericht zijn niet bekend bij Google.

message_info.subject

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Berichtonderwerp. Dit veld kan worden afgekapt als het logboek te lang is of als het aantal getriggerde regels (triggered_rule_info) in het logboek te groot is.

message_info.triggered_rule_info

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving Informatie over de getriggerde beleidsregels voor het bericht.

message_info.triggered_rule_info.consequence

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving Informatie over een gevolg dat is toegepast op het bericht wegens de getriggerde regel.

message_info.triggered_rule_info.consequence.action

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De actie die is uitgevoerd voor het gevolg.

Waarde

Beschrijving

0

Gevolg zonder beheer.

3

Het bericht is in de beheerdersquarantaine geplaatst.

4

Het primaire bezorgadres is aangepast.

5

Er is een bezorgadres toegevoegd.

6

Er is een berichtkop toegevoegd.

7

De envelopontvanger is overschreven.

9

Het bericht is toegevoegd aan een specifieke berichtreeks.

10

De labels van het bericht zijn aangepast.

11

Er is een voorvoegsel voor het berichtonderwerp gezet.

12

Er is een voettekst toegevoegd aan het bericht.

13

De berichttekst is verwijderd.

14

Een kopie van het bericht is in het postvak van de gebruiker opgeslagen, volgens de instelling voor uitgebreide e-mailopslag.

15

De bijlage is vervangen door een standaardtekst.

16

Beveiligde berichtbezorging is vereist.

17

Het bericht kan niet worden bezorgd en is teruggestuurd.

18

Gearchiveerd in Google Vault voor ontvangers.

20 Het uitgaande bericht is versleuteld met S/MIME.
21 De ontvangende gebruiker wijzigen als het bericht wordt ontvangen via SMTP.

message_info.triggered_rule_info.consequence.reason

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De reden dat het gevolg is toegepast. Bevat meestal de unieke beschrijving van een regel die het gevolg heeft getriggerd.

message_info.triggered_rule_info.consequence.subconsequence

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving Informatie over een subgevolg van het primaire gevolg.

message_info.triggered_rule_info.consequence.subconsequence.action

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De actie die is uitgevoerd voor het subgevolg. Ga naar gevolgactie voor een beschrijving van de mogelijke waarden.

message_info.triggered_rule_info.consequence.subconsequence.reason

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De reden van het subgevolg. Bevat meestal de unieke beschrijving van een regel die het gevolg heeft getriggerd.

message_info.triggered_rule_info.policy_holder_address

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Het e-mailadres van de beleidshouder waarvan het beleid de regels heeft getriggerd.

message_info.triggered_rule_info.rule_name

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving De beschrijving van de aangepaste regel die is ingevoerd in de Beheerdersconsole.

message_info.triggered_rule_info.rule_type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Type custom regel.

Waarde

Beschrijving

0

Walled garden.

7

Aanstootgevende content.

8

Content-compliance.

10

Routing van ontvangen e-mails.

11

Routing van verzonden e-mails.

12

Spam overschreven.

14

Geblokkeerde afzenders.

15

Voettekst toevoegen.

16

Compliance van bijlagen.

17

TLS-naleving.

18

Standaardrouting van domein.

19

Accepteren van binnenkomende e-maillogboeken in Vault.

20

Omleiding voor uitgaand verkeer.

21

Quarantaineoverzicht.

22

Alternatieve veilige route.

23

Aliastabel.

24

Uitgebreide e-mailopslag.

25

Routingregel.

26

Gateway voor binnenkomend verkeer.

27

S/MIME.

28

E-mailarchivering van derden.

message_info.triggered_rule_info.spam_label_modifier

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Beschrijving van de reden waarom de custom regel het bericht als spam heeft geclassificeerd.

Waarde

Beschrijving

0

Geen actie: de regel heeft de reden van Gmail voor de spamclassificatie gerespecteerd.

1

Spam: de regel heeft het bericht geclassificeerd als spam.

2

Geen spam: de regel heeft het bericht geclassificeerd als geen spam.

message_info.triggered_rule_info.string_match

Type RECORD Modus HERHAALD
Beschrijving De regel is getriggerd vanwege een overeenkomende tekenreeks. Bijvoorbeeld een regel voor content-compliance die de informatie over de tekenreeks bevat, komt overeen.

message_info.triggered_rule_info.string_match.attachment_name

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De naam van de bijlage waarin een overeenkomende tekenreeks is gevonden in de tekst die is opgehaald uit een binair bestand.

Opmerking: Dit veld wordt momenteel niet ingevuld.

message_info.triggered_rule_info.string_match.match_expression

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De overeenkomstexpressie die is ingesteld in de Beheerdersconsole. Dit veld kan worden afgekapt als het logboek te lang is of als het aantal getriggerde regels (triggered_rule_info) in het logboek te groot is.

message_info.triggered_rule_info.string_match.matched_string

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De tekenreeks die de regel heeft getriggerd. Gevoelige informatie wordt vervangen door * of .

Dit veld kan worden afgekapt als het logboek te lang is of als het aantal getriggerde regels (triggered_rule_info) in het logboek te groot is.

message_info.triggered_rule_info.string_match.predefined_detector_name

Type TEKENREEKS Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving Als dit een overeenkomst met vooraf ingestelde detectoren was, staat hier de naam van de vooraf ingestelde detector.

message_info.triggered_rule_info.string_match.source

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

De locatie in het bericht van de overeenkomende tekenreeks.

Waarde

Beschrijving

0

Onbekend.

1

Berichttekst, inclusief bijlagen met een tekstindeling.

2

Bijlagen in binaire indeling.

3

Berichtkoppen.

4

Onderwerp.

5

Koptekst Afzender.

6

Koptekst Ontvanger.

7 Onbewerkt bericht.

message_info.triggered_rule_info.string_match.type

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Overeenkomsttype

Waarde

Beschrijving

0

Niet gedefinieerd.

1

Overeenkomst reguliere expressie.

2

Overeenkomst vooraf ingestelde detector.

3

Eenvoudig contentresultaat.

4

Niet-ASCII-overeenkomst.

message_info.upload_error_category

Type GEHEEL GETAL Modus NULL-WAARDE MOGELIJK
Beschrijving

Er is een fout opgetreden bij het uploaden van het bericht naar de bestemming.

Waarde

Beschrijving

0

Tijdelijke fout zonder categorie.

1

Het account van de ontvanger is te druk.

2

Er is een DNS-fout opgetreden bij het oplossen van het domein van de ontvanger.

De server van de ontvanger heeft de verbinding geweigerd.

De ontvanger heeft niet genoeg opslagruimte.