Momsöversikt

När du konfigurera fakturering väljer tjänsten väljer du kontotypen Företag eller Privatperson. Om du har ett företagskonto innebär det att du bedriver ekonomisk verksamhet varifrån intäkter förväntas inkomma. Företagskontokunder omfattar bolag, dotterbolag, enskilda firmor, handlare med egna företag och partner. Företagskonton ansvarar för att självdeklarera och betala sin egen moms.

Om du befinner dig i Nordamerika, Brasilien eller EMEA (förutom Ryssland), inklusive Schweiz, Norge och Liechtenstein, anges kontotypen automatiskt till ett företagskonto när du registrerar dig för ett nytt konto. Du kan inte ställa in fakturering med ett enskilt konto. Andra regioner kan välja Företag eller Enskilt. För enskilda konton lägger Google automatiskt till moms på fakturor för tjänster.

Priserna för en tjänst på Googles webbplats anges exklusive moms.

Uppge ditt momsregistreringsnummer

Hur du uppger ditt momsregistreringsnummer till Google beror på hur du betalar: