Automatisch betalen met een creditcard

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Als u automatische betalingen wilt laten uitvoeren voor een Google-abonnement, moet er een geldige primaire betaalmethode in uw account staan. U kunt een nieuwe creditcard toevoegen als primaire betaalmethode of van een bestaande creditcard uw primaire betaalmethode maken.

Google accepteert internationale betalingen van de grootste creditcards, zoals Visa, Mastercard en American Express.

Voegt u een creditcard toe om een betalingsprobleem op te lossen? Volg dan deze stappen.

Een nieuwe creditcard toevoegen als uw primaire betaalmethode

Nadat uw kaart is geautoriseerd, brengt Google geen automatische betalingen meer in rekening bij uw oude primaire betaalmethode, maar bij uw nieuwe creditcard.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Betaalmethoden bekijken.
  4. Klik op Betaalmethode toevoegen.

5. Selecteer Creditcard of betaalpas toevoegen en voer uw kaartnummer en andere gegevens in.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik onder het kaarticoon op de pijl-omlaag en selecteer Primair.

Primaire creditcard instellen

8. (Alleen India) Als de bank van uw creditcard in India is gevestigd, volgt u deze stappen om een creditcard uit India te verifiëren.

Van een bestaande creditcard uw primaire betaalmethode maken

Wanneer u een bestaande creditcard instelt als primaire betaalmethode, worden automatische betalingen uitgevoerd met deze creditcard.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Betaalmethoden bekijken.
  4. Klik op het scherm Betaalmethoden, onder het pictogram van de kaart waarvan u de primaire betaalmethode wilt maken, op Geen en selecteer Primair.

Primaire creditcard instellen

Vragen?

Wanneer worden automatische betalingen gedaan?
  • Google Workspace, Essentials en Cloud Identity Premium: Nadat uw kosteloze proefperiode voorbij is en uw betaalde abonnement is gestart, worden de kosten aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht bij uw betaalmethode. Als uw betaalde service bijvoorbeeld begint in mei, brengen we de kosten begin juni in rekening. Daarna worden de kosten automatisch aan het begin van elke maand in rekening gebracht.
  • Domeinregistratie: De kosten worden in rekening gebracht via uw betaalmethode op het moment dat u uw domein aanschaft. Als u heeft ingesteld dat uw domein automatisch wordt verlengd, wordt uw domein zeven dagen voor de jaarlijkse verlengingsdatum verlengd en worden deze kosten aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht via uw betaalmethode.

Meer informatie over uw maandelijkse kosten.

Wat moet ik doen als mijn land niet staat weergegeven wanneer ik mijn factuuradres wil toevoegen?

In sommige landen moet het factuuradres dat u specificeert voor een betaalmethode zich in hetzelfde land bevinden als het factureringsland dat u heeft geselecteerd toen u uw Google-factureringsaccount instelde. Als dit het geval is voor uw locatie, kunt u geen ander land invoeren bij het factuuradres. U kunt het factureringsland van uw account ook niet wijzigen.

Als uw factuuradres zich niet in het land bevindt dat u heeft geselecteerd voor uw factureringsaccount, kunt u het volgende doen:

• Een nieuwe betaalmethode toevoegen met een factuuradres in hetzelfde land als uw factureringsaccount.
  • Uw account overzetten naar een van onze Google-partners, die wellicht het land in uw factureringsaccount kan wijzigen. Vind een Google-partner.
Ik heb zojuist mijn creditcardgegevens toegevoegd. Hoe lang duurt het voordat betalingen in rekening kunnen worden gebracht?

Als u een creditcard toevoegt, wordt deze meestal meteen geautoriseerd en kunnen de kosten in rekening worden gebracht. In sommige gevallen kan dit echter enkele uren duren.

Hoe lang duurt het om een creditcardbetaling te verwerken?

Bij het instellen van een Google-factureringsaccount

De service begint vrijwel meteen nadat u geldige creditcardgegevens heeft ingevuld in uw nieuwe factureringsaccount. In sommige gevallen kan het echter enkele uren duren.

Bij het uitvoeren van een handmatige betaling

Als u een handmatige betaling uitvoert, controleren we meteen bij uw creditcardprovider of uw creditcard de kosten kan dekken. Als dit het geval is, wordt uw kaart vrijwel meteen geautoriseerd voor het bedrag van de betaling. Zie Een handmatige betaling uitvoeren of eerder betalen.

Als uw account is opgeschort omdat een automatische betaling is geweigerd en u het tegoed voldoet om de opschorting op te heffen, wordt de service hervat zodra de betaling is voltooid.

Het kan enkele uren duren voordat de betaling wordt weergegeven in uw transacties.