Översikt: Lägga till ytterligare e-postadresser för användarna

Läs om de olika typerna av användarkonton och hur du lägger till e-postadresser i en organisation.

Om Google Workspace-konton

Google har stöd för två typer av konton: ett Google Workspace-konto för Google Workspace (juan@solarmora.com) och ett personligt gmail.com-konto (juan@gmail.com). Google Workspace-konton skapas och kontrolleras av en Google Workspace-administratör. Personliga konton på gmail.com skapas och ägs av privatpersoner när de registrerar sig för Gmail.

När ditt företag eller din skola använder Google Workspace får varje användare en unik e-postadress i organisationen. Juan har till exempel juan@solarmora.com och Emily har emily@solarmora.com. Den här adressen används för att logga in på Google Workspace-kontot och använda Googles tjänster. Som Google Workspace-administratör hanterar du användarkonton från Googles administratörskonsol.

Många har också en personlig Gmail-adress som slutar på gmail.com (juan@gmail.com). Den här adressen är ett separat konto som personen själv har skapat genom att registrera sig för Gmail på www.gmail.com. En Google Workspace-administratör har ingen kontroll över ett personligt konto på gmail.com.

Personer som vill använda e-post med organisationen ska logga in på sitt Google Workspace-konto, inte sitt personliga gmail.com-konto.

Skillnader mellan e-postalias och delegerad e-post

Ibland behöver en användare i organisationen fler än en e-postadress eller så måste de läsa och skicka e-post åt en annan användare. I dessa situationer kan du antingen skapa en alternativ e-postadress (kallas även e-postalias) eller delegera e-post. Följande tabell kan hjälpa dig att avgöra vilken lösning som fungerar bäst för dig.

Alternativ e-postadress (e-postalias)

Delegera e-post

Använd i de här fallen

Användbart för små organisationer där användarna delar flera roller.

En användare kan skicka och ta emot e-post med en annan e-postadress direkt från sin befintliga inkorg.

Detta är användbart för mellanstora till stora organisationer där en användare behöver besvara en annan användares e-post.

Använd delegering för att ge en eller flera personer (ombud) åtkomst till någon annans konto, till exempel en chef. Ombud kan läsa, skicka och radera meddelanden för det delegerade kontot.

Exempel

Juan driver ett företag för en person och behöver en separat e-postadress för affärsförfrågningar.

I administratörskonsolen lägger han till den alternativa e-postadressen info@solarmora.com i sitt konto juan@solarmora.com. Juan kan nu läsa och skicka e-post för båda adresserna från inkorgen juan@solarmora.com.

En regissör vill att en administrativa assistent ska kunna skicka e-post i regissörens namn.

Regissören delegerar sin assistent, admin@solarmora.com, åtkomst till sitt konto boss@solarmora.com

Innan du börjar
  • Du kan bara tilldela ett e-postalias till en persons konto. Det är enbart den användaren som kan skicka och ta emot meddelanden med aliaset.
  • E-postalias är inte Google-konton.
  • Du kan inte skapa ett alias som redan används som en adress i organisationen. Om du till exempel har skapat ett Google-konto med namnet sales@solarmora.com kan du inte skapa ett alias som heter sales@solarmora.com.
  • Det går inte att tilldela ombud ett e-postalias eftersom ett alias inte kan vara ett Google-konto.
  • Delegerade användare kan inte chatta med någon i det delegerade kontot eller ändra lösenordet.

Fakturering Du kan lägga till upp till 30 alias per användare utan extra kostnad.

Du kan lägga till upp till 1 000 ombud i ett användarkonto utan extra kostnad.

För bästa möjliga kontoresultat rekommenderar vi att du inte anger fler än 40 delegerade användare per konto.

Anvisningar Lägga till eller ta bort en alternativ e-postadress (e-postalias) Delegera en användares e-postadress

Obs! Om flera användare vill skicka och ta emot e-post från samma e-postadress kan de använda Google Grupper.

Relaterade ämnen