Lägg till ett sekundärt kreditkort

Gäller G Suite, Cloud Identity Premium och andra tjänster som hanteras på Googles administratörskonsol.

Vi rekommenderar att du lägger till ett extra kreditkort i ditt Google-faktureringskonto eftersom det hjälper till att förhindra avbrott i Google-tjänsten. Om en debitering med din primära betalningsmetod nekas ändras debiteringen automatiskt till det sekundära kreditkortet. Om betalningen genomförs fortsätter tjänsten utan avbrott.

Lägga till ett extra kort för automatiska betalningar

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in för mer hjälp
Använd ditt administratörskonto

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Åtkomst till faktureringskontot bredvid prenumerationen.
  4. Klicka på Hantera betalningsmetoder under Hur du betalar.
  5. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  6. Välj Lägg till nytt kredit- eller betalkort. Ange sedan ditt kortnummer och annan information.
  7. Klicka på Spara.
  8. På skärmen Betalningsmetoder klickar du på Ingen nedanför kortikonen och väljer Reserv.

credit_card_select_backup

När du har lagt till ett sekundärt kreditkort kan du använda det för andra betalningar, till exempel för utestående belopp eller förskottsbetalningar. Mer information finns i avsnittet om att göra manuella betalningar.

Frågor?

När görs automatiska betalningar?
  • G Suite och Cloud Identity Premium: När den kostnadsfria testperioden är över inleds en avgiftsbelagd prenumeration. Vi debiterar din betalningsmetod i början av påföljande månad. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.
  • Domänregistrering: Vi debiterar din betalningsmetod vid köpet. Om domänen är inställd på att förnyas automatiskt förnyar vi domänen sju dagar innan det årliga förnyelsedatumet och debiterar betalningsmetoden i början av påföljande månad.

Ta reda på mer om hur du tolkar dina månadskostnader.

Vad händer om mitt land inte finns med när jag försöker lägga till min faktureringsadress?

I vissa länder måste faktureringsadressen du anger för en betalningsmetod vara i samma land som det faktureringsland du angav när du konfigurerade faktureringskontot för Google. Om det här gäller din plats kan du inte skriva in något annat land i en faktureringsadress. Du kan inte heller ändra det faktureringsland som är kopplat till kontot.

Om faktureringsadressen inte finns i det land du har valt i faktureringskontot kan du göra något av följande:

• Lägg till en ny betalningsmetod med en faktureringsadress i samma land som landet som har angetts i faktureringskontot.
  • Överför kontot till en av våra Google-partner som kanske kan ändra landet i faktureringskontot åt dig.
Jag har precis lagt till mitt kreditkort. Hur lång tid tar det innan det kan debiteras?

När du lägger till ett kreditkort kan vi oftast godkänna och börja debitera det direkt. I vissa fall kan dock detta ta några timmar.

Hur lång tid tar det att bearbeta en kreditkortsbetalning?

När du konfigurera ett Google faktureringskonto

Din tjänst kommer att köras igång nästan direkt efter att du anger giltiga kreditkortsuppgifter i ditt nya faktureringskonto. Det kan dock i vissa fall ta ett par timmar.

När du gör en manuell betalning

När du gör en manuell betalning kollar vi med din kreditkortsutgivare direkt för att se om ditt kort kan täcka kostnaden. Om det går debiterar vi kortet nästan omedelbart för ditt betalningsbelopp.

Om ditt konto stängts av på grund av att en automatisk betalning avvisades och du betalar av ditt saldo för att upphäva avstängningen kommer tjänsten återupptas så snart din betalning har slutförts.

Det kan ta flera timmar innan betalningen visas i dina transaktioner.