Krav för SIP Link

Kräver Voice-utgåvorna Standard eller Premiere

Med SIP Link kan du använda Google Voice-funktioner som transkribering av röstmeddelanden, uppringningsgrupper och vidarekoppling av samtal och samtidigt behålla befintliga lösningar för operatör och telefoni. Det gör du genom att ansluta din befintliga operatör till Google via en uppsättning certifierade sessionsgränskontroller (SBC).

SIP Link ansluter till SBC via en TLS-anslutning. Media som skickas via SIP Trunk krypteras med DTLS eller SDES. Anslutningen sker via internet eller direkt peering.

SBC-leverantörer som stöds

Vi testar för närvarande fler SBC-leverantörer. Kontrollera regelbundet om det finns uppdateringar. Om du vill ha en utvärdering för att eventuellt bli SBC-leverantör kan du skicka e-post till SIP Link-kompatibilitet (google-voice-sip-link-interop@google.com) och ange dina SBC-uppgifter.

SIP Link är för närvarande tillgängligt för följande SBC-leverantörer. Konfigurera enheterna med hjälp av integreringsanteckningarna. Om du behöver mer hjälp med integreringsanteckningarna kan du kontakta SBC-leverantören eller operatören.

De lägsta firmware-versioner som stöds är certifierade för att fungera med SIP Link. Nyare firmware-versioner, som är en del av samma huvudserie av programkorrigeringar, är också certifierade.

AudioCodes

Maskinvarumodeller
  • Mediant 500
  • Mediant 500L
  • Median 800B/C
  • Mediant 1000B
  • Mediant 2600
  • Mediant 4000
  • Mediant 9000
  • Mediant Software SBC VE/SE/CE
Minimiversion som stöds 7.20A.258.628
(Rekommenderad version: 7.40A.250.262)
Mediakryptering
  • Enbart SDES för Mediant 1000B
  • SDES eller DTLS för andra modeller
Dokumentation om extern kompatibilitet Kompatibilitet med AudioCodes

Hybridgateway för ljudkoder

Maskinvarumodeller
  • Mediant 500
  • Median 800B/C
  • Mediant 1000B
Minimiversion som stöds 7.20A.258.628
(Rekommenderad version: 7.4)
Mediakryptering
  • Enbart SDES för Mediant 1000B
  • SDES eller DTLS för andra modeller
Dokumentation om extern kompatibilitet Hybridkompatibilitet med ljudkoder

Cisco

Maskinvarumodeller
  • ISR1100
  • ISR4300
  • ISR4400
  • Catalyst 8200
  • Catalyst 8300
  • Catalyst 8000V
  • ASR1000
Minimiversion som stöds IOS XE 17.6.2 eller IOS XE 17.6.4
Mediakryptering

SDES

Dokumentation om extern kompatibilitet Kompatibilitet med Cisco

Oracle

Maskinvarumodeller
  • AP4900
  • AP3950
  • AP 1100
  • AP 3900
  • AP 4600
  • AP 6300
  • AP 6350
  • VME
Minimiversion som stöds Version 9.0 eller senare
Mediakryptering SDES
Dokumentation om extern kompatibilitet Kompatibilitet med Oracle

Ribbon

Maskinvarumodeller
  • SWe Core (ver 9.2)
  • 5400
  • SWe Edge (ver 9.0.7)
  • 1000/2000
Minimiversion som stöds 9.2 för SWe Core- och 5400-modeller,
9.0.7 för SWe Edge- och 1000/2000-modeller.
Mediakryptering
  • SDES eller DTLS för SWe Core- och 5400-modeller
  • Enbart SDES för SWe Edge och 1000/2000
Dokumentation om extern kompatibilitet

Vi stöder alla operatörer, men här är några av operatörerna som har testat SIP Link i sitt nätverk.

Operatör Land
Bandbredd Globalt
Colt Europa
IPLAN Argentina
Orange Frankrike
Tata Globalt
Telefonica Globalt
Telmex LATAM

Brandväggsportar för SIP Link

Riktning IP-källadress
Källport IP-destinationsadress
Destinationsport
Protokoll
SBC till Voice Offentlig IP-adress för SBC Din SBC-port siplink.telephony.goog (signalering) 5672 TLS
SBC till Voice Offentlig IP-adress för SBC Din SBC-port 74.125.39.0/24 (media) 1024-65535  DTLS/SDES (udp)
Voice till SBC siplink.telephony.goog 5672 Kundens offentliga IP-adress för SBC (signalering), din SBC-port   TLS
Voice till SBC 74.125.39.0/24 1024-65535 Kundens offentliga IP-adress för SBC (media), din SBC-port   DTLS/SDES (udp)

Obs! TCP eller UDP kan ändras. Mer information finns i Krav för Voice-anslutning.

Installera ett TLS-certifikat certifierat för SIP Link

SIP Link godkänner TLS-certifikat från följande certifikatutfärdare:

• DigiCert
  • Entrust DataCard
  • GlobalSign
  • GoDaddy
  • Sectigo

Krav på TLS-certifikat

TLS-certifikat måste innehålla det fullständigt kvalificerade domännamnet (FQDN) för SBC i sitt namn (CN), ha en storlek på 2 048 bitar och använda RSA- eller ECDSA-kryptering.Domänen för CN i certifikatet måste matcha Workspace-domänen.

Obs! Jokerteckencertifikat stöds inte.

TLS-certifikatet och förtroendekedjan från någon av de offentliga certifikatutfärdarna måste läggas till i TLS-profilen för SBC tillsammans med Googles rotcertifikat.

Så här skaffar du Googles rotcertifikat:

1. Ladda ned Googles betrodda rotcertifikatutfärdare.
  2. Extrahera GTS Root R1 (GTSR1).
  3. Extrahera vid behov CA-rotcertifikatet för GlobalSign.
  4. Ladda upp rotcertifikaten till SBC-keystore.
  5. Aktivera ömsesidig autentisering för SBC.
  6. När certifikatet har installerats ska du söka efter pingalternativ för SIP Link.

TLS-anslutningskrav

Google Voice har stöd för TLS version 1.2 och senare. Voice kräver att klienter skickar ClientHello med minst ett chiffer som stöds för att slutföra chifferförhandlingen. TLS-anslutningen måste ha stöd för följande chifferserie:

• TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256
  • TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256
  • TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256
  • TLS_ECDHE_RSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256
  • TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384
  • TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384

Konfigurera SIP Link trunk mellan SBC och Voice

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på SIP Trunks följt av Lägg till en SIP trunk.
  4. Skapa ett namn på SIP trunk följt av klicka på Fortsätt.
  5. Klicka på Lägg till en SBC  och ange följande information:
    • För SBC-namn anger du SBC-namnet.
    • För Värdnamn anger du det SBC-värdnamn som matchar CN för TLS-certifikatet. Domänen måste matcha Workspace-domänen.
    • För Modell anger du modellen på din SBC. Vissa modeller fungerar kanske inte korrekt med Voice. Mer information finns i Leverantörer och modeller som stöds av SBC
    • För TLS-certifikat laddar du upp TLS-certifikatet som har signerats av den betrodda certifikatutfärdare som är kopplad till SBC (måste vara under 5 MB).
  6. Klicka på Spara.
  7. (Valfritt) Om du vill lägga till fler SBC upprepar du stegen ovan. För par med hög tillgänglighet (HA) måste du ange det aktiva värdnamnet.
  8. Välj mediekrypteringstyp för SBC. Om du har flera SBC måste alla använda samma krypteringstyp. Voice godkänner SDES- och DTLS-kryptering.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. För Lägg till en SIP-rubrik kopierar du den unika hemliga nyckeln och tilldelar den.
  11. Tilldela SIP-rubrikens namn, X-Google-Pbx-Trunk-Secret-Key.
  12. Klicka på Slutför.

Om du blir av med den hemliga nyckeln kan du hitta den på sidan SIP Trunk genom att öppna SIP trunk och klicka på Visa hemlig nyckel. När konfigurationen är klar ska du läsa Felsöka konfigurationen av SIP Link.

Bandbreddsuppskattning för SIP Link

SIP Link via Internet måste ta hänsyn till lämplig bandbreddskapacitet för internetanslutningen.

SIP Link till användare-samtal (inkommande samtal) eller användare till SIP Link-samtal (utgående samtal)

Varje SIP Link-anrop till en användare tar 84kbps(SIP Link-sida med g.711a/mu) + 50kbps (klientsida med Opus) = 134 kBit/s.
Om vi har 100 samtidiga anrop är den bandbredd som krävs (134 kB/s x 100) = 13 400 kB/s eller 13,4 MB/s.

Samtal från användare till användare (Google Voice-samtal)

Varje User to User-anrop tar 50 kB/s (klient-A med Opus) + 50 kB/s (klientsida med Opus) = 100 kB/s.
På samma sätt gäller att om vi har 100 sådana samtal är 100 × 100 kB/s = 10 000 kB/s eller 10 MB/s.

Obs! Internetanslutningen måste övervakas i realtid för att säkerställa tillräcklig kapacitet, eller så att den är anpassad till antalet samtal av olika typ.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.