Vereisten voor SIP Link

Vereist een Standard of Premier Voice-versie.

Met SIP Link kunt u functies van Google Voice gebruiken, zoals voicemailtranscriptie, belgroepen en gesprekken doorschakelen, terwijl u uw bestaande oplossingen voor providers en voor het doorsturen van telefonie behoudt. Hiervoor koppelt u uw bestaande provider aan Google via een aantal gecertificeerde Session Border Controllers (SBC).

SIP Link maakt verbinding met uw SBC via een TLS-verbinding. Media die via de SIP-trunk worden verstuurd, worden versleuteld met DTLS of SDES. Deze verbinding loopt via internet of rechtstreekse peering.

Ondersteunde SBC-leveranciers

We testen momenteel meer SBC-leveranciers. Kom regelmatig terug voor updates. Als u in aanmerking wilt komen als SBC-leverancier, kunt u een e-mail sturen naar SIP Link-interop (google-voice-sip-link-interop@google.com) met uw SBC-gegevens.

SIP Link is momenteel beschikbaar voor de volgende SBC-leveranciers. Gebruik de integratie-instructies om uw apparaten in te stellen. Neem contact op met uw SBC-leverancier of -provider als u meer hulp nodig heeft met de integratie-instructies.

De minimale ondersteunde firmwareversies zijn gecertificeerd om te werken met SIP Link. Nieuwere firmwareversies die deel uitmaken van dezelfde hoofdversie firmwarepatches, zijn ook gecertificeerd.

Audiocodes

Hardwaremodellen
  • Mediant 500
  • Mediant 500L
  • Mediant 800B/C
  • Mediant 1000B
  • Mediant 2600
  • Mediant 4000
  • Mediant 9000
  • Mediant Software SBC VE/SE/CE
Minimale ondersteunde versie 7.20A.258.628
(Aanbevolen versie: 7.40A.250.262)
Mediaversleuteling
  • Alleen SDES voor Mediant 1000B
  • SDES of DTLS voor andere modellen
Documentatie externe interop Audiocodes-interop

Hybride gateway voor audiocodes

Hardwaremodellen
  • Mediant 500
  • Mediant 800B/C
  • Mediant 1000B
Minimale ondersteunde versie 7.20A.258.628
(aanbevolen versie: 7.4)
Mediaversleuteling
  • Alleen SDES voor Mediant 1000B
  • SDES of DTLS voor andere modellen
Documentatie externe interop Hybride interoperabiliteit met audiocodes

Cisco

Hardwaremodellen
  • ISR1100
  • ISR4300
  • ISR4400
  • Catalyst 8200
  • Catalyst 8300
  • Catalyst 8000V
  • ASR1000
Minimale ondersteunde versie IOS XE 17.6.2 of IOS XE 17.6.4
Mediaversleuteling

SDES

Documentatie externe interop Cisco-interop

Oracle

Hardwaremodellen
  • AP 4900
  • AP 3950
  • AP 1100
  • AP 3900
  • AP 4600
  • AP 6300
  • AP 6350
  • VME
Minimale ondersteunde versie Release 9.0 of hoger
Mediaversleuteling SDES
Documentatie externe interop Oracle-interop

Ribbon

Hardwaremodellen
  • SWe Core (ver 9.2)
  • 5400
  • SWe Edge (ver 9.0.7)
  • 1000/2000
Minimale ondersteunde versie 9.2 voor SWe Core- en 5400-modellen,
9.0.7 voor SWe Edge- en 1000/2000-modellen.
Mediaversleuteling
  • SDES of DTLS voor SWe Core- en 5400-modellen
  • Alleen SDES voor SWe Edge en 1000/2000
Documentatie externe interop

We ondersteunen alle providers, maar hier zijn een aantal providers die SIP Link met hun netwerk hebben getest.

Provider Land
Bandbreedte Wereldwijd
Colt Europa
IPLAN Argentinië
Oranje Frankrijk
Tata Wereldwijd
Telefonica Wereldwijd
Telmex LATAM

Firewallpoorten voor SIP-link

Richting Bron-IP-
adres
Bronpoort Bestemmings-IP-
adres
Bestemmings-
poort
Protocol
SBC naar Voice Openbaar SBC-IP-adres Uw SBC-poort siplink.telephony.goog (signaling) 5672 TLS
SBC naar Voice Openbaar SBC-IP-adres Uw SBC-poort 74.125.39.0/24 (media) 1024-65535 DTLS/SDES (UDP)
Spraak naar SBC siplink.telephony.goog 5672 Openbaar IP-adres van de SBC van de klant (signalering); uw SBC-poort   TLS
Spraak naar SBC 74.125.39.0/24 1024-65535 Openbaar IP-adres van de SBC van de klant (media); uw SBC-poort   DTLS/SDES (UDP)

Opmerking: Het TCP of UDP kan worden gewijzigd. Zie Vereisten voor Voice-connectiviteit voor meer informatie.

Een TLS-certificaat installeren dat is gecertificeerd voor SIP Link

SIP Link accepteert TLS-certificaten van de volgende certificeringsinstanties:

• DigiCert
  • Entrust DataCard
  • GlobalSign
  • GoDaddy
  • Sectigo

Vereisten voor TLS-certificaten

TLS-certificaten moeten de hele domeinnaam (FQDN) van de SBC bevatten als echte naam (CN), 2048 bits groot zijn en gebruikmaken van RSA- of ECDSA-versleuteling. Het domein van de CN in het certificaat moet overeenkomen met het Workspace-domein.

Opmerking: Certificaten met jokertekens worden niet ondersteund.

Het TLS-certificaat en de vertrouwensketen van een van de openbare CA's moet samen met het rootcertificaat van Google worden toegevoegd aan het TLS-profiel van de SBC.

Zo haalt u het rootcertificaat van Google op:

1. Download de vertrouwde root-CA's van Google.
  2. Pak GTS Root R1 (GTSR1) uit.
  3. Pak indien nodig het GlobalSign Root CA-certificaat uit.
  4. Upload de rootcertificaten naar uw SBC-keystore.
  5. Zet wederzijdse verificatie aan voor de SBC.
  6. Als het certificaat is geïnstalleerd, controleert u de pingopties voor SIP Link.

Vereisten voor TLS-verbindingen

Google Voice ondersteunt TLS versie 1.2 of hoger. Voice vereist dat clients de ClientHello met ten minste 1 ondersteunde cipher versturen om de cipher-onderhandeling te laten slagen. Uw TLS-verbinding moet de volgende cipher suite ondersteunen:

• TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256
  • TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256
  • TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256
  • TLS_ECDHE_RSA_WITH_CHACHA20_POLY1305_SHA256
  • TLS_ECDHE_ECDSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384
  • TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384

SIP Link-trunk instellen tussen SBC en Voice

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op SIP Trunks and then Add a SIP trunk (een SIP-trunk toevoegen).
  4. Maak een naam voor de SIP-trunk and then Klik op Continue (doorgaan).
  5. Klik op Add an SBC  (een SBC toevoegen) en vul de volgende gegevens in:
    • Vul bij SBC name de naam van de SBC in.
    • Vul bij Host name (hostnaam) de SBC-hostnaam in die overeenkomt met de CN in uw TLS-certificaat.Het domein moet overeenkomen met het Workspace-domein.
    • Vul bij Model het model van de SBC in. Sommige modellen werken misschien niet goed met Voice. Zie SBC supported vendors & models (door SBC ondersteunde leveranciers en modellen) voor meer informatie.
    • Upload voor TLS certificate (TLS-certificaat) het TLS-certificaat dat is ondertekend door de vertrouwde CA die is gekoppeld aan de SBC (minder dan 5 MB).
  6. Klik op Save (opslaan).
  7. (Optioneel) Herhaal de stappen hierboven om meer SBC's toe te voegen. Voor koppelen met een hoge beschikbaarheid (HA) moet u de actieve hostnaam invoeren.
  8. Selecteer het type mediaversleuteling voor de SBC's. Als u meerdere SBC's heeft, moeten ze allemaal hetzelfde versleutelingstype gebruiken. Voice accepteert SDES- en DTLS-versleuteling.
  9. Klik op Continue (doorgaan).
  10. Kopieer voor Add a SIP header (een SIP-header toevoegen) de unieke geheime sleutel en wijs deze toe.
  11. Wijs de naam van de SIP-header, X-Google-Pbx-Trunk-Secret-Key, toe.
  12. Klik op Finish (Afronden).

Als u uw geheime sleutel kwijtraakt, kunt u deze vinden op de pagina SIP Trunk door de SIP-trunk te openen en op Show secret key (Geheime sleutel tonen) te klikken. Lees Problemen met de installatie van SIP Link oplossen als u klaar bent met de installatie.

Bandbreedteschatting voor SIP Link

Voor SIP-link via internet moet rekening worden gehouden met de juiste bandbreedtecapaciteit voor de internetverbinding.

Aanroep van SIP Link naar gebruiker (inkomende aanroep) of aanroep van gebruiker naar SIP Link (uitgaande aanroep)

Elke SIP Link-aanroep naar een gebruiker kost 84 kbps(SIP Link-zijde met g.711a/mu) + 50 kbps (clientzijde met Opus) = 134 kbps.
Als we 100 gelijktijdige aanroepen hebben, is de vereiste bandbreedte (134 Kbps x 100) = 13400 Kbps of 13,4 Mbps.

Aanroep van gebruiker naar gebruiker (aanroep binnen Google Voice)

Elke User-to-User-aanroep heeft 50 kbps (client-A-kant met Opus) + 50 kbps (clientzijde met Opus) = 100 kbps.
Als we 100 van deze aanroepen hebben, is 100 x 100 kbps = 10000 kbps of 10 Mbps.

Opmerking: De internetverbinding moet in realtime worden gecontroleerd om voldoende capaciteit te kunnen bieden, of rekening houden met het aantal verschillende soorten aanroepen.