Lägga till återställningsinformation för administratörer och användare

Som administratör kan du lägga till en återställningsadress och ett telefonnummer för administratörer och användare i organisationen. Återställningsuppgifterna hjälper användarna att få åtkomst till sitt Google Workspace-konto när de inte kan logga in.

Om återställningsuppgifter

Om du anger en e-postadress och ett telefonnummer för återställning används dessa uppgifter för att

• skicka en kod till användaren för inloggning på kontot om hen har blivit utelåst
  • blockera någon från att använda en användares konto utan tillstånd
  • göra det enklare för en användare att bevisa att hen äger ett konto
  • informera användaren vid misstänkt aktivitet på kontot.

Obs! En återställningsadress är inte samma som en alternativ e-postadress. Mer information finns i Ge en användare en extra e-postaliasadress (försäljning@).

Innan du börjar

• Välj en e-postadress som användaren eller administratören ska kunna logga in på och som inte är samma som adressen för Google Workspace-kontot.
  • Använd ett mobilnummer som får sms och bara tillhör användaren eller administratören.
  • Aktivera lösenordsåterställning så att användarna kan återställa lösenordet på inloggningssidan. Mer information finns i Aktivera lösenordsåterställning.

Lägga till eller uppdatera en e-postadress eller ett telefonnummer för återställning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på användaren följt avSäkerhetföljt avÅterställningsuppgifter.
  4. Ange en adress och ett telefonnummer för återställningföljt avklicka på Spara.