Återställa en användares permanent raderade e-post

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill återställa raderade meddelanden för ditt privata Gmail-konto läser du Ta bort eller återställa raderade Gmail-meddelanden.

När en användare tar bort ett Gmail-meddelande finns det kvar i papperskorgen i 30 dagar. Här är alternativen för att hämta och återställa raderade meddelanden:

• I upp till 30 dagar kan användarna återställa sina egna meddelanden från papperskorgen genom att följa stegen i Återställa borttagna Gmail-meddelanden.
  • Efter 30 dagar raderas meddelanden permanent från papperskorgen och varken användare eller administratörer kan återställa dem. I den här artikeln beskrivs alternativ för administratörer för att återställa borttagna meddelanden efter 30 dagar.

Återställa meddelanden från administratörskonsolen

Efter 30 dagar har administratörer 25 dagar på sig att återställa raderade meddelanden via administratörskonsolen. Följ stegen nedan i Återställa Gmail-data från administratörskonsolen.

Efter dessa ytterligare 25 dagar raderas meddelanden permanent från papperskorgen och administratörer kan inte återställa dem.

Hämta data från Arkiv

Om organisationen använder Google Arkiv kan du kanske kan hämta data som är äldre än 25 dagar. Om data omfattades av lagringsregler eller spärrar kan du söka efter och exportera lagrad data. Däremot kan du inte återställa data direkt till användarens Gmail-konto. Mer information finns i Komma igång med Arkiv-sökning och export.

Återställa Gmail-data från administratörskonsolen

Viktigt!

• När du har klickat på Återställ enligt beskrivningen i steg 7 går det inte att avbryta eller pausa återställningen.
  • Beroende på hur mycket data som återställs kan det ta flera dagar innan data och meddelanden som har återställts visas i användarens konto.
  • Om organisationen använder Google Arkiv ber du en Arkiv-användare att spärra användarens e-post eller Drive-data. En spärr förhindrar att data raderas eller rensas innan användaren kan komma åt den.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Öppna Hitta ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Peka på användaren och klicka på Fler alternativföljt avÅterställ data.

Du hittar även det här alternativet till vänster på användarens kontosida under Mer .
  5. Välj datumintervall för den data du vill återställa inom 25 dagar från det att den raderades permanent.
  6. Välj vilken typ av data du vill återställa: Gmail.
  7. Klicka på Återställ.

Kontrollera att datan har återställts

Kontrollera om de återställda e-postmeddelandena finns i användarens Gmail-inkorg.

Data som går att återställa

Du kan

• återställa data som har raderats permanent under de senaste 25 dagarna
  • ange ett datumintervall och återställa data som raderades inom det intervallet
  • kontrollera att en användares inkorg i Gmail har återställts.

Data som inte går att återställa

Du kan inte återställa följande:

• Data som raderades permanent för mer än 25 dagar sedan.
  • Raderade meddelanden från skräppostmappen.
  • Raderade e-postutkast.
  • Raderade etiketter eller kapslade etikettorganisation.
  • Data från användarens papperskorg.

Relaterade ämnen

Radera eller återställa raderade Gmail-meddelanden