De definitief verwijderde e-mails van een gebruiker herstellen

Dit artikel is bedoeld voor beheerders. Als u verwijderde berichten wilt herstellen voor uw persoonlijke Gmail-account, gaat u naar Gmail-berichten verwijderen of verwijderde berichten herstellen.

Als een gebruiker een Gmail-bericht verwijdert, blijft het 30 dagen in de prullenbak staan. U heeft de volgende opties om verwijderde berichten terug te halen en te herstellen:

• Binnen 30 dagen nadat berichten zijn verwijderd kunnen gebruikers de berichten zelf herstellen uit de prullenbak door de stappen te volgen in Verwijderde Gmail-berichten herstellen.
  • Na 30 dagen worden berichten definitief verwijderd uit de prullenbak en kunnen gebruikers en beheerders ze niet meer herstellen. In dit artikel staan de opties waarmee beheerders verwijderde berichten na 30 dagen kunnen herstellen.

Berichten herstellen via de Beheerdersconsole

Na de eerste 30 dagen hebben beheerders nog 25 dagen de tijd om verwijderde berichten te herstellen via de Beheerdersconsole. Volg de stappen hieronder in Gmail-gegevens herstellen via de Beheerdersconsole.

Na deze 25 extra dagen worden de berichten definitief verwijderd uit de Beheerdersconsole en kunnen beheerders ze niet meer herstellen.

Gegevens ophalen via Vault

Als uw organisatie Google Vault gebruikt, kunt u mogelijk gegevens ophalen die ouder zijn dan 25 dagen. Als er bewaarregels of bewaarplichten golden voor de gegevens, kunt u de bewaarde gegevens zoeken en exporteren. U kunt de gegevens echter niet rechtstreeks herstellen naar het Gmail-account van de gebruiker. Zie Aan de slag met zoeken en exporteren in Vault voor meer informatie.

Gmail-gegevens herstellen via de Beheerdersconsole

Belangrijk:

• Nadat u op Herstellen heeft geklikt, zoals beschreven in stap 7, kan het herstelproces niet worden gestopt of gepauzeerd.
  • Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die wordt hersteld, kan het een paar dagen duren voordat de herstelde gegevens en berichten weer in het account van de gebruiker staan.
  • Als uw organisatie Google Vault gebruikt, vraagt u een Vault-gebruiker om een bewaarplicht te plaatsen op de e-mails van de gebruiker. Een bewaarplicht zorgt dat de gegevens niet (definitief) worden verwijderd voordat de gebruiker ze terug kan krijgen.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker en klik op Meer optiesand thenGegevens herstellen.

U vindt deze optie ook linksboven op de accountpagina van de gebruiker, onder Meer .
  5. Selecteer de periode waarvoor u de gegevens wilt herstellen, binnen de afgelopen 25 dagen.
  6. Selecteer het type gegevens dat u wilt herstellen:Gmail.
  7. Klik op Herstellen.

Controleren of de gegevens zijn hersteld

Kijk in de Gmail-inbox van de gebruiker of de e-mailberichten zijn hersteld.

Welke gegevens u kunt herstellen

U kunt het volgende doen:

• Gegevens herstellen die in de afgelopen 25 dagen definitief zijn verwijderd.
  • Een periode selecteren om gegevens te herstellen die tijdens die periode zijn verwijderd.
  • De Gmail-inbox van de gebruiker bekijken om te controleren of de gegevens zijn hersteld.

Welke gegevens u niet kunt herstellen

U kunt de volgende gegevens niet herstellen:

• Gegevens die meer dan 25 dagen geleden definitief zijn verwijderd.
  • Verwijderde berichten uit de map Spam.
  • Verwijderde e-mailconcepten.
  • Verwijderde labels of de structuur van geneste labels.
  • Gegevens uit de prullenbak van de gebruiker.