Aanbevolen acties: Actie ondernemen als reactie op meldingen

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus, Education Standard en Education Plus. Versies vergelijken

Als Google Workspace-beheerder kunt u uw domein beter beveiligen door snel actie te ondernemen op veel van de meldingen in het meldingencentrum. U kunt dit doen in het gedeelte Aanbevolen acties op de pagina met meldingsgegevens.

Als u bijvoorbeeld de melding Mogelijke spoofing van werknemers in Gmail krijgt, gaat u naar het gedeelte Aanbevolen acties. Klik daar op Markeren als phishing om berichten naar de map Spam van uw gebruikers te verplaatsen. U kunt ook een apparaat blokkeren als u de melding Gehackt apparaat krijgt.

Aanbevolen acties gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenMeldingencentrum.
  3. Klik op een van de items op de pagina om de pagina Meldingsgegevens te openen.
  4. Klik in het gedeelte Aanbevolen actie op de aanbevolen actie, bijvoorbeeld Bericht verwijderen of Markeren als phishing.
  5. Vul een uitleg of reden in voor de actie en klik op de actie om te bevestigen. Klik bijvoorbeeld op Bericht verwijderen of Markeren als phishing.

In het gedeelte hieronder ziet u de volledige lijst met aanbevolen acties die beschikbaar zijn in het meldingencentrum en de vereiste rechten.

Opmerking: Bij sommige Gmail-meldingen kunnen er meldingsgegevens ontbreken als een melding wordt gemaakt vanwege een spamclassificatie door een gebruiker. E-mailadres handelende gebruiker kan bijvoorbeeld ontbreken voor de melding Door gebruiker gemelde phishing. Als er meldingsgegevens ontbreken, kunnen de aanbevolen acties voor die melding mislukken. U ziet dan mogelijk de foutmelding Er is iets misgegaan.

Meldingen, aanbevolen acties en vereiste rechten

De volgende aanbevolen acties zijn beschikbaar voor bepaalde meldingen in het meldingencentrum:

• Markeren als phishing: Het bericht waardoor de melding is getriggerd markeren als phishing.
  • Bericht verwijderen: Het bericht waardoor de melding is getriggerd verwijderen.
  • Bericht in quarantaine plaatsen: Het bericht waardoor de melding is getriggerd in quarantaine plaatsen.
  • Bericht herstellen: Onjuist geclassificeerde e-mails (gemarkeerd als spam of in quarantaine geplaatst) terugzetten in de map waar ze oorspronkelijk stonden.
  • Bezwaar maken tegen opschorting: Bezwaar maken tegen de opschorting van een account vanuit de melding Waarschuwing van opgeschort account.
  • Gebruiker opschorten: De gebruikers opschorten die in de melding zijn opgegeven.
  • Gebruiker herstellen: De gebruikers herstellen die in de melding zijn opgegeven.
  • Apparaat blokkeren: Het apparaat dat de melding heeft getriggerd blokkeren. De toegang tot Google Workspace-gegevens op het apparaat wordt geblokkeerd totdat u kunt bevestigen dat het apparaat veilig is. De gebruiker heeft nog steeds toegang tot Gmail, Agenda en Contacten via een desktop of een mobiele browser.
  • Account wissen: Het account en de Google Workspace-gegevens van de gebruiker worden verwijderd van het apparaat.

Opmerking: Als u offline toegang heeft ingesteld tot Google-accounts voor apparaten in uw organisatie, kunnen deze accounts niet worden gewist van apparaten die offline zijn. Zie Bedrijfsgegevens van een apparaat verwijderen voor meer informatie over hoe u accounts wist van apparaten.

Als u aanbevolen acties in het meldingencentrum wilt gebruiken, moet u rechten hebben voor de onderzoekstool. Hoofdbeheerders hebben deze rechten standaard, maar u kunt ze ook toevoegen aan een aangepaste beheerdersrol. Zie Beheerdersrechten voor de onderzoekstool voor instructies om rechten in te stellen.

In de tabel hieronder ziet u een lijst met meldingen met aanbevolen acties en de vereiste rechten voor elke melding.

Naam melding Aanbevolen acties Vereiste rechten
Mogelijke spoofing van werknemers in Gmail Markeren als phishing

Onderzoekstool > Gmail > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Metadata en kenmerken weergeven

Malwarebericht gedetecteerd na de bezorging
  • Bericht verwijderen
  • Bericht herstellen

Onderzoekstool > Gmail > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Metadata en kenmerken weergeven

Phishingbericht gedetecteerd na de bezorging
  • Bericht verwijderen
  • Bericht herstellen

Onderzoekstool > Gmail > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Metadata en kenmerken weergeven

Door gebruiker gemelde phishing
  • Bericht verwijderen
  • Bericht herstellen

Onderzoekstool > Gmail > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Metadata en kenmerken weergeven

Phishing in inboxen wegens slechte witte lijst Bericht verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Metadata en kenmerken weergeven

Piek in door gebruikers gerapporteerde spam Bericht verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Metadata en kenmerken weergeven

Verdacht bericht gemeld
  • Bericht verwijderen
  • Bericht in quarantaine plaatsen
  • Bericht herstellen

Onderzoekstool > Gmail > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gmail > Metadata en kenmerken weergeven

Waarschuwing van opgeschort account Beroep aantekenen tegen opschorting Beschikbaar voor alle beheerders die toegang hebben tot het meldingencentrum
Wachtwoordlek Gebruiker opschorten

Onderzoekstool > Gebruiker > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gebruiker > Metadata en kenmerken weergeven

Verdachte inlogpoging Gebruiker opschorten

Onderzoekstool > Gebruiker > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gebruiker > Metadata en kenmerken weergeven

Verdachte programmatische inlogpoging Gebruiker opschorten

Onderzoekstool > Gebruiker > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gebruiker > Metadata en kenmerken weergeven

Gebruiker opgeschort Gebruiker herstellen

Onderzoekstool > Gebruiker > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gebruiker > Metadata en kenmerken weergeven

Gebruiker opgeschort wegens verdachte activiteit Gebruiker herstellen

Onderzoekstool > Gebruiker > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gebruiker > Metadata en kenmerken weergeven

Gebruiker opgeschort wegens sturen van spam Gebruiker herstellen

Onderzoekstool > Gebruiker > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Gebruiker > Metadata en kenmerken weergeven

Gebruiker opgeschort wegens sturen van spam via relayservice Gebruiker herstellen

Onderzoekstool > Apparaat > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Apparaat > Metadata en kenmerken weergeven

Apparaat gecompromitteerd Apparaat blokkeren

Onderzoekstool > Apparaat > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Apparaat > Metadata en kenmerken weergeven

Verdachte apparaatactiviteit
  • Apparaat blokkeren
  • Account wissen

Onderzoekstool > Apparaat > Updaten of verwijderen

Onderzoekstool > Apparaat > Metadata en kenmerken weergeven

Hoe lang aanbevolen acties beschikbaar zijn

Aanbevolen acties zijn beperkte tijd beschikbaar nadat een gebeurtenis is geregistreerd. In de tabel hieronder ziet u hoe lang specifieke aanbevolen acties beschikbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld de actie Bericht verwijderen niet gebruiken als de gebeurtenis die de melding heeft getriggerd meer dan 30 dagen geleden heeft plaatsgevonden.

Actie Actief gedurende
Markeren als phishing 30 dagen
Bericht verwijderen 30 dagen
Bericht herstellen 30 dagen
Beroep aantekenen tegen opschorting 6 maanden
Gebruiker opschorten 6 maanden
Gebruiker herstellen 6 maanden
Apparaat blokkeren 6 maanden