Toestaan dat de gif-kiezer wordt gebruikt in Google Chat

Als beheerder kunt u uw gebruikers helpen Tenor-gif's te vinden en toe te voegen aan Google Chat-berichten. U kunt dit doen door de gif-kiezer aan te zetten voor uw organisatie aan te zetten of voor bepaalde groepen of afdelingen.

De Tenor-gif-kiezer aan- of uitzetten in Chat

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Gif's.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Selecteer onder Gebruikers toestaan te browsen en gif's toe te voegen met de Tenor gif-integratie in Chat de optie Aan of Uit

Opmerking: Als u de gif-kiezer uitzet, kunnen gebruikers mogelijk nog steeds gif's toevoegen aan hun Chat-berichten door gif-bestanden te uploaden of gif's toe te voegen via apps.

6. Klik op Opslaan.

Ga naar de post op de Google Workspace-blog voor screenshots van de functie en meer informatie over de uitrolplanning voor beheerders en eindgebruikers.

Gerelateerde onderwerpen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.