Skapa och ladda upp logotypfilen

Lägga till varumärkets logotyp i utgående e-post

Varumärkets logotyp är en SVG-fil (Scalable Vector Graphics) som du laddar upp till domänens offentliga webbserver. SVG är ett vektorbildformat med öppen standard.

Krav och rekommendationer för SVG-fil

Krav för BIMI-logotyp säkerställer att logotypen kan visas i olika upplösningar. Dessa krav säkerställer också att logotypen är verifierad och godkänns i säkerhetskontroller.

SVG-filen måste uppfylla följande krav för att visas korrekt i mottagarens inkorg bredvid dina meddelanden:

• Format: SVG Tiny Portable/Secure (SVG Tiny PS), en version av SVG.
  • baseProfile-attribut: tiny-ps
  • version-attribut: 1.2
  • <title>-element: Ska återspegla organisationens namn. Det finns inga strikta krav för titelvärdet.
  • Innehåller inte:
    • Externa länkar eller referenser, förutom till de angivna XML-namnrymderna
    • Skript, animationer eller andra interaktiva element
    • x= eller y= i rotelementet <svg>

Vi rekommenderar att du följer dessa ytterligare SVG-filriktlinjer för kompatibilitet med e-postklienter som har stöd för BIMI. Din logotyp ska vara:

• Centrerad i en kvadrat.
  • Mot en enfärgad bakgrund. Genomskinliga bakgrunder kanske inte visas som förväntat.
  • 96 x 96 pixlar eller större. Gmail har inte stöd för SVG-filer med mindre dimensioner.
  • En liten filstorlek. Vi rekommenderar att den inte är större än 32 kB.
  • Inkludera elementet <desc> (description) för tillgänglighet.

Steg 1. Skapa SVG-fil för logotypen

Det finns för närvarande inga verktyg för att skapa en SVG-fil som uppfyller alla BIMI-krav. SVG-filer för BIMI måste vanligen ändras manuellt med en textredigerare eller med ett specialskript.

Läs om de rekommenderade verktygen för att skapa en BIMI SVG-fil.

Skapa en SVG-fil för BIMI med Illustrator och en textredigerare

Du kan använda Adobe Illustrator för att skapa en SVG-fil och sedan göra mindre ändringar med en textredigerare. När du skapar SVG-filen ska du följa krav och rekommendationer för SVG-filer.

1. Öppna källvektorbilden i Illustrator.
  2. Vektorbilden får inte innehålla: Bitmaps, länkar till andra filer, text eller grupperade objekt. Använd funktionen Create outlines (skapa konturer) i Illustrator om du vill behålla text i filen som ett objekt.
  3. Välj Arkiv > Spara som …
  4. I fönstret Spara som:
    • Ange filnamnet i fältet Spara som. Vi rekommenderar att du bara använder gemener och bindestreck, exempelvis mittvarumärke-bimi.svg. Använd inga specialtecken.
    • Bredvid Format väljer du SVG (svg). Välj inte SVG Compressed (svgz).
  5. Klicka på Spara.
  6. I fönstret SVG-alternativ:
    • Bredvid SVG Profiles väljer du SVG Tiny 1.2.
    • Bredvid Image Location väljer du Preserve.
  7. Spara filen genom att klicka på knappen OK.
  8. Öppna filen i en textredigerare. Du redigerar första delen av filen som liknar följande:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<!-- Generator: Adobe Illustrator 25.3.1, SVG Export Plug-In . SVG Version: 6.00 Build 0) -->

<svg version="1.2" baseProfile="tiny" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" x="0px"

y="0px" viewBox="0 0 742.23 828.45" overflow="visible" xml:space="preserve">

<g id="design">

<g>

<!-- Generator: Adobe Illustrator 25.3.1, SVG Export Plug-In . SVG Version: 6.00 Build 0) -->

<svg version="1.2" baseProfile="tiny-ps" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" x="0px"

overflow="visible" xml:space="<title>Solarmora Services</title>

<g id="design">

1. Ändra rad 3 och 4 i textfilen:
    • Kontrollera att värdet för svg version är 1.2. Ändra det i annat fall till 1.2.
    • Ändra värdet för baseProfile till tiny-ps.
    • Ta bort attribut och värden för x och y.
    • Lägg till en tagg och ett värde för <title> enligt exemplet i steg 8. Titeln måste anges efter <svg och före <g>.
  2. Efter redigeringen ska första delen av filen se ut så här:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<!-- Generator: Adobe Illustrator 25.3.1, SVG Export Plug-In . SVG Version: 6.00 Build 0)  -->

<svg version="1.2" baseProfile="tiny-ps" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink" x="0px"

overflow="visible" xml:space="<title>Solarmora Services</title>

<g id="design">

3. Spara ändringarna av textfilen. Filtillägget måste vara .svg.

Ladda sedan upp SVG-filen till domänens offentliga webbserver.

Steg 2. Ladda upp SVG-filen till den offentliga webbservern

Ladda upp SVG-filen till den offentliga webbservern

Webbservern måste finnas på samma domän som din utgående e-postserver. Detta är domänen där du aktiverar BIMI genom att följa stegen i Lägga till en BIMI TXT-post hos domänleverantören.

Kopiera webbadressen till SVG-filen. Du använder webbadressen i BIMI TXT-posten.

Nästa steg

Skaffa VMC (Verified Mark Certificate) eller gå direkt till domänleverantören och lägg till BIMI TXT-posten. Om BIMI-logotyper ska visas i Gmails inkorg kräver Gmail att avsändarna har ett VMC.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.