Är datamigreringstjänsten rätt för min organisation?

Om migreringen är komplex eller om du behöver detaljerade loggar är datamigreringstjänsten kanske inte rätt för din organisation. Jämför migreringsprodukterna i produktmatrisen för Google Workspace-migrering.

Det finns flera saker att tänka på innan du använder datamigreringstjänsten.

Hur många användare du vill migrera

I de flesta fall fungerar datamigreringstjänsten bäst vid migrering av en grupp på 100 användare eller färre. Du kan migrera fler användare samtidigt, men du kanske märker att resultatet försämras.

Källkontots konfiguration

Följande måste vara uppfyllt för källkontot:

• Det måste ha ett TLS-certifikat. En rotcertifikatutfärdare från tredje part måste underteckna och lita på certifikatet. Det räcker inte med ett självsignerat certifikat. Mer information finns i Konfigurera TLS-certifikat.
  • Det måste ha konfigurerats korrekt innan du påbörjar migreringen. Stegen beror på var du migrerar från. Mer information finns i Förbered källkontot.

Var du migrerar från och vilken data

Källkonto Data som kan migreras

Anmärkningar

Exchange Online (Microsoft 365)

Exchange 2016

Exchange 2013

Exchange 2010

Exchange 2007

• E-post
  • Kontakter
  • Kalenderhändelser
  • Kalenderresurser

I en enda migrering kan du migrera e-post, kontakter eller kalendrar, men du kan inte migrera två eller flera av dem samtidigt. Migrera dem separat.

Om din Google Workspace-utgåva är Essentials kan du bara migrera kalenderdata och kontakter. Du kan inte migrera e-post.

Exchange 2003 eller tidigare

IMAP-baserade webbmailleverantörer, som 1&1 IONOS, AOL, Apple iCloud, Bluehost, Yahoo! eller Zoho

Ett annat Google Workspace-konto

Ett personligt Gmail-konto (@gmail.com)

Andra IMAP-servrar

E-post

HCL (tidigare IBM) Domino server E-post Du kan använda datamigreringstjänsten för att flytta e-postdata från HCL Notes till Google Workspace. Vi rekommenderar dock att du använder Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) för den här uppgiften. Läs mer

Vill du komma igång nu?

Konfigurera det nya Google Workspace-kontot

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.