Is de gegevensmigratieservice de juiste tool voor mijn organisatie?

Als u een complexe migratie moet uitvoeren of uitgebreide logboeken nodig heeft, is de gegevensmigratieservice mogelijk niet de juiste tool voor uw organisatie. Ga naar de Productmatrix voor Google Workspace-migraties om migratieproducten te vergelijken.

Houd rekening met het volgende voordat u de gegevensmigratieservice gebruikt.

Hoeveel gebruikers u wilt migreren

In de meeste gevallen werkt de gegevensmigratieservice het best als u een groep van 100 gebruikers of minder migreert. U kunt meer gebruikers tegelijk migreren, maar dit kan de prestaties verslechteren.

Het bronaccount instellen

Het bronaccount moet aan de volgende vereisten voldoen:

• Het moet een TLS-certificaat hebben. Een hoofdcertificeringsinstantie van derden moet het certificaat ondertekenen en vertrouwen. Een zelfondertekend certificaat is niet voldoende. Zie Het TLS-certificaat instellen voor meer informatie.
  • Het moet correct zijn ingesteld voordat u de migratie start. De stappen hangen af van de plek vanuit waar u migreert. Zie Uw bronaccount voorbereiden voor meer informatie.

Vanuit waar u migreert en welke gegevens

Bronaccount Gegevens die kunnen worden gemigreerd

Opmerkingen

Exchange Online (Microsoft 365)

Exchange 2016

Exchange 2013

Exchange 2010

Exchange 2007

• E-mails
  • Contacten
  • Agenda-afspraken
  • Agendafaciliteiten

U kunt in één migratie e-mails, contacten of agenda's migreren, maar u kunt deze niet tegelijk migreren. U moet ze afzonderlijk migreren.

Als u de Essentials-versie van Google Workspace gebruikt, kunt u alleen agenda's en contacten migreren. U kunt geen e-mails migreren.

Exchange 2003 of eerder

IMAP-gebaseerde webmailproviders, zoals 1&1 IONOS, AOL, Apple iCloud, Bluehost, Yahoo!, en Zoho

Een ander Google Workspace-account

Een persoonlijk Gmail-account (@gmail.com)

Andere IMAP-servers

E-mails

HCL (voorheen IBM) Domino-server E-mails U kunt de gegevensmigratieservice gebruiken om e-mailgegevens te migreren van HCL Notes naar Google Workspace. We raden u echter aan hiervoor Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) te gebruiken. Meer informatie

Bent u klaar om aan de slag te gaan?

Uw nieuwe Google Workspace-account instellen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.