Toegang tot apps beheren op basis van gebruikers- en apparaatcontext

Veelgestelde vragen over contextbewuste toegang

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over contextbewuste toegang

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Waarom wordt beleid voor contextbewuste toegang niet toegepast op sommige gebruikers in mijn bedrijf?

Mogelijk hebben niet alle gebruikers dezelfde licentie. Controleer of de gebruikers lid zijn van een organisatie-eenheid of groep met een Google Workspace-versie die contextbewuste toegang ondersteunt. Op de pagina Facturering in de Beheerdersconsole kunt u zien welke licenties gebruikers hebben.

Waarom werken de toegangsniveaus niet zoals ik wil?

Check of de toegangsinstelling in het beleid voor contextbewuste toegang juist is: Ze voldoen aan de kenmerken of Ze voldoen niet aan kenmerken.

Waarom werkt contextbewuste toegang niet met de Chrome-browser?

Als u apparaatbeleid afdwingt voor een toegangsniveau, moeten u en uw gebruikers eindpuntverificatie instellen. U zet eindpuntverificatie aan in de Beheerdersconsole. Zie Software instellen en niveaus voor contextbewuste toegang maken voor meer informatie.

Waarom wordt een gebruikersverzoek geweigerd terwijl contextbewuste toegang juist is ingesteld?

Als een toegangsniveau een gebruikersverzoek weigert, maar het toegangsniveau juist lijkt te zijn ingesteld, moet de gebruiker mogelijk afdwingen dat de apparaatstatus aan de serverzijde wordt vernieuwd. Zie Use mobile devices with access levels (Mobiele apparaten gebruiken met toegangsniveaus) - Troubleshooting (Probleemoplossing) voor meer informatie.

Waarom werkt de toegang tot systeemeigen Google Workspace-apps zoals bedoeld, maar wordt de toegang tot een web-app in Chrome nog steeds geblokkeerd?

Gebruikers van de Chrome-browser (op desktop en mobiel) moeten synchronisatie aanzetten in de Chrome-browser. Zie Synchronisatie in Chrome aan- of uitzetten voor meer informatie.

Waarom wordt gebruikerstoegang tot Safari geweigerd terwijl contextbewuste toegang juist is ingesteld?

Als Apple Private Relay is ingesteld in iCloud, wordt het IP-adres van het apparaat verborgen. Google Workspace krijgt dan een anoniem IP-adres. Als er een niveau voor contextbewuste toegang is toegewezen als het IP-subnetwerk, wordt de toegang tot Safari geweigerd. U kunt dit probleem oplossen door Private Relay uit te zetten of door het toegangsniveau met IP-subnetwerken te verwijderen.

Waarom kan ik Google Cloud Platform beter niet gebruiken om niveaus voor contextbewuste toegang toe te voegen of te wijzigen?

Google raadt u af de Google Cloud Platform-interface (GCP) te gebruiken om contextbewuste toegangsniveaus toe te voegen of aan te passen als u alleen Workspace-klant bent. Als u toegangsniveaus toevoegt of wijzigt via een andere methode dan de interface voor contextbewuste toegang, ziet u mogelijk deze foutmelding: Er worden niet-ondersteunde kenmerken gebruikt in Google Workspace en gebruikers kunnen worden geblokkeerd.