Vanliga frågor gällande överskottsfakturering för Cloud Search

Här får du svar på frågor du kanske har gällande överskottsfakturering för ditt fristående Google Cloud Search-konto.

Frågor

Öppna alla   |   Stäng alla

Varför fakturerar ni för överskottsdebiteringar när ni inte har gjort det tidigare?

Ditt Cloud Search-avtal inkluderar överskottsdebiteringar, vilka utgör en del av standardfaktureringsplanerna för Cloud Search. Faktisk användning och avtalsvillkoren för överskottsanvändning fastställer avgifterna.

Under de första månaderna av ditt avtal utvecklade Google system för att automatiskt fakturera för överskottsdebiteringar och inkasserade därför inte dem. Nu när de automatiserade faktureringssystemen är på plats får du eventuella överskottsfakturor varje månad.

Vilka aktiviteter räknas i faktureringssyfte och hur kan jag beräkna fakturerbar räkning?

Din Cloud Search-faktureringskvot inkuderar tre typer av aktiviteter: sökfrågor, indexerade objekt och sökappar. Beräkningarna för varje aktivitet är:

Aktivitet Faktureringsberäkning
Sökfråga En Cloud Search-sökfråga räknas in i din faktureringskvot om du utför sökfrågan med hjälp av Cloud Search Query API och dess svar har HTTP-statuskoden 200 OK.

Sökfrågor du utför med hjälp av cloudsearch.google.com eller Cloud Search-apparna för Android och iOS räknas inte in i faktureringen.

Det totala antalet kvalificerade sökfrågor under en given månad representerar din sökfrågekonsumtion för den månaden.

Indexerat objekt Ett indexerat Cloud Search-objekt räknas in i din faktureringskvot om den uppfyller båda de här villkoren:
  • Objektstypen är CONTENT_ITEM eller CONTAINER_ITEM.
  • Dess indexeringsstatus är GODKÄND eller ÄNDRAD.

Synonymobjekt räknas också.

Objekt med typen VIRTUAL_CONTAINER_ITEM räknas inte in i faktureringen.

För att fastställa konsumtionen av indexerade objekt tar Google ett dagligt urval av antalet kvalificerande objekt som finns i ditt Google Workspace-konto under en given månad och beräknar genomsnittet.

Sökapp Cloud Search-sökappar från tredje part räknas in i din faktureringskvot.

För att fastställa sökappskonsumtionen tar Google ett dagligt urval av antalet appar som finns i ditt Google Workspace-konto under en given månad och beräknar genomsnittet.

De övergripande gränser och priser som gäller för din prenumeration hittar du i ditt Cloud Search Platform-avtal eller Googles kontoteam.

Hur kan jag kontrollera vår användning för att undvika överskottsanvändning eller justera vår budget för en förväntad överskottsanvändning?

Använd Cloud Search Stats API:er för att kontrollera din fakturerbara användning. Ange start- och slutdatum för en fakturerbar månad och se användningen i API-svarsfältet.

• Frågeanvändning – använd stats.getQuery API och se användningen i fältet totalQueryCount.
  • Användning av indexerat objekt – använd API:et stats.getIndex och se användningen i fältet genomsnittligIndexedItemCount.
  • Användning av sökapp – använd stats.getSearchapplication API och se användningen i fältet genomsnittligSearchApplicationCount.

Mer information finns i Vilka aktiviteter räknas för fakturering och hur beräknar du fakturerbar räkning?

Hur säkerställer jag att data om användning på fakturan är korrekta?

Googles händelsespårningsmöjligheter ser till att vi räknar din sökfråge-, dokument- och sökappsanvändning korrekt. Om du har funderingar kring de faktureringsbara siffrorna ska du kontakta din Google-kontakt eller Google Workspace-supporten.

Hur ofta får jag en överskottsfaktura och hur ser betalningsvillkoren ut?

För varje månad där du har en överskottsanvändning får du en faktura inom 15 arbetsdagar under följande månad.

Kan vår organisation flytta till ett annat Cloud Search-paket för att undvika överskottsdebiteringar?

Ja. Om du anser att din användning konsekvent kommer att hamna ovanför kvoten för ditt nuvarande Cloud Search-paket kan du flytta till ett mer passande paket när som helst – även mitt i ett avtal. Kontakta din utsedda Google-kontakt för mer information.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.