Veelgestelde vragen over facturering voor extra gebruik boven de gebruikslimiet van Google Cloud Search

Hier vindt u antwoorden op vragen die u mogelijk heeft over facturering voor extra gebruik boven de gebruikslimiet van uw zelfstandige Google Cloud Search-account.

Vragen

Alles openen  |  Alles sluiten

Waarom factureert Google voor extra gebruik terwijl dit eerder niet gebeurde?

Uw Cloud Search-contract omvat kosten voor extra gebruik, die deel uitmaken van de standaard Cloud Search-factureringsabonnementen. Deze kosten worden bepaald door het werkelijke gebruik en de contractvoorwaarden voor extra gebruik boven de gebruikslimiet.

In de eerste paar maanden van uw contract was Google nog bezig systemen te ontwikkelen om extra gebruik automatisch te factureren en werden deze kosten daarom nog niet in rekening gebracht. Nu de geautomatiseerde factureringssystemen zijn ingevoerd, krijgt u maandelijks een factuur voor eventueel extra gebruik.

Welke activiteiten tellen mee voor de facturering en hoe kan ik het factureerbare gebruik berekenen?

Uw factureringsquotum voor Cloud Search omvat 3 soorten activiteiten: query's, geïndexeerde items en zoek-applicaties. Dit zijn de berekeningen voor elke activiteit:

Activiteit Factuurberekening
Query Een Cloud Search-query telt mee voor uw factureringsquotum als u de query uitvoert met de Cloud Search Query API en het antwoord de HTTP-statuscode 200 OK heeft.

Query's die u uitvoert via cloudsearch.google.com of de Cloud Search-apps voor Android en iOS, tellen niet mee voor de facturering.

Het totale aantal in aanmerking komende query's in een bepaalde maand bepaalt uw querygebruik voor die maand.

Geïndexeerd item Een geïndexeerd Cloud Search-item telt mee voor uw factureringsquotum als het aan deze 2 voorwaarden voldoet:
  • Het itemtype is CONTENT_ITEM of CONTAINER_ITEM.
  • De indexeringsstatus is ACCEPTED of MODIFIED.

Synoniemitems tellen ook mee.

Items van het type VIRTUAL_CONTAINER_ITEM tellen niet mee voor de facturering.

Voor de bepaling van het gebruik van geïndexeerde items neemt Google een dagelijkse steekproef van het aantal in aanmerking komende items dat in een bepaalde maand in uw Google Workspace-account aanwezig is en berekent het gemiddelde hiervan.

Zoek-applicatie Zoek-applicaties van derden voor Cloud Search tellen mee voor uw factureringsquotum.

Voor de bepaling van het gebruik van zoek-applicaties neemt Google een dagelijkse steekproef van het aantal zoek-applicaties dat in een bepaalde maand in uw Google Workspace-account aanwezig is en berekent het gemiddelde hiervan.

Bekijk uw Cloud Search Platform-contract of neem contact op met uw Google Accounts-team voor de drempelwaarden en tarieven voor extra gebruik die van toepassing zijn op uw abonnement.

Hoe check ik ons gebruik zodat ik extra gebruik boven de gebruikslimiet kan voorkomen, of zodat ik ons budget kan aanpassen om rekening te houden met verwacht extra gebruik?

Gebruik de Cloud Search Stats-API's om uw factureerbare gebruik te controleren. Geef de start- en einddatum van een factureerbare maand op en bekijk het gebruik in het reactieveld van de API.

• Querygebruik: Gebruik de stats.getQuery-API en bekijk het gebruik in het veld totalQueryCount.
  • Gebruik van geïndexeerde items: Gebruik de stats.getIndex API en bekijk het gebruik in het veld averageIndexedItemCount​STRONG.
  • Gebruik van zoek-apps: Gebruik de stats.getSearchapplication-API en bekijk het gebruik in het veld averageSearchApplicationCount.

Zie Welke activiteiten tellen mee voor de facturering en hoe berekent Google het factureerbare gebruik? voor meer informatie.

Hoe kan ik checken of de gebruiksgegevens op de factuur kloppen?

De Google-functionaliteit voor het bijhouden van gebeurtenissen zorgt ervoor dat we uw gebruik van query's, documenten of zoek-applicaties nauwkeurig tellen. Als u zich zorgen maakt over de factureerbare aantallen, neemt u contact op met uw Google-vertegenwoordiger of met Google Workspace-support.

Hoe vaak krijg ik een factuur voor extra gebruik en wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Voor elke maand waarin u de gebruikslimiet heeft overschreden, krijgt u de daaropvolgende maand binnen 15 werkdagen een factuur.

Kan onze organisatie overstappen op een ander Cloud Search-pakket om te voorkomen dat we voor extra gebruik moeten betalen?

Ja. Als u verwacht dat uw gebruik consequent boven het quotum voor uw huidige Cloud Search-pakket zal blijven, kunt u op elk moment overstappen op een geschikter pakket, ook als uw huidige contract nog niet is afgelopen. Neem voor meer informatie contact op met uw Google-vertegenwoordiger.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.