Tilldela användare AppSheet Core- eller Enterprise-licenser

Innan personer i organisationen kan dela AppSheet-appar måste de ha en licens för AppSheet Core eller Enterprise. Licensieringen är användarbaserad. Om din organisation har en Google Workspace-utgåva som inte inkluderar AppSheet-licenser för alla kan du köpa AppSheet Core- eller Enterprise-tilläggsprenumerationen och tilldela licenser till användare på Googles administratörskonsol. Du kan tilldela licenser till alla användare i organisationen eller till enskilda användare eller organisationsenheter.

Innan du börjar

• Enterprise Plus-prenumerationer inkluderar AppSheet Core-licenser för Enterprise Plus-användare i organisationen.
  • Om din organisation har en Google Workspace-utgåva som inte inkluderar AppSheet-licenser måste du lägga till AppSheet Core för organisationen.
  • Det kan ta upp till 24 timmar innan tilldelade licenser visas i AppSheet-tjänsten.

Tilldela AppSheet Core- och Enterprise-licenser

Alternativ 1: Tilldela licenser till enskilda användare
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Markera rutan bredvid varje användare du vill tilldela en licens till.
  4. Klicka på Mer Tilldela licenser högst upp och välj AppSheet Core, AppSheet Enterprise Standard eller AppSheet Enterprise Plus.
  5. Klicka på Tilldela.

Obs! När du lägger till nya användare i organisationsenheten tilldelas de inte automatiskt AppSheet Core- eller Enterprise-licenser.

Alternativ 2: Tilldela licenser till alla användare i ett kalkylark

Om du tilldelar licenser till många användare kan du skapa en CSV-fil med användarna.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Massuppdatera användare högst upp.
  4. Klicka på Ladda ned användarinformation i CSV-fil.
  5. Redigera filen för varje användare som du vill tilldela en licens till. Lägg till SKU-id för AppSheet Core eller Enterprise Standard eller Enterprise Plu i kolumnen Nya licenser. Läs mer
  6. Klicka på Bifoga CSV-fil och välj den CSV-fil du har uppdaterat.
  7. Klicka på Överför.
Alternativ 3: Tilldela licenser till alla användare i en organisationsenhet
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Användare från valda organisationsenheter till vänster och välj organisationsenheten. Du kan söka efter en organisation i sökfältet.
  4. Om du vill välj alla användare i organisationen markerar du rutan bredvid Namn.
  5. Klicka på Mer Tilldela licenser högst upp och välj AppSheet Core, AppSheet Enterprise Standard eller AppSheet Enterprise Plus.
  6. Klicka på Tilldela.

När du tilldelar licenser till en organisation får enbart användare i denna organisation en licens. Användare i underorganisationer får ingen licens.

Du kan även automatiskt tilldela nya användare i organisationen AppSheet Core- eller Enterprise-licenser.

Hantera AppSheet-licenser

Visa användarna som har AppSheet-licenser
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Lägg till ett filterföljt avTilldelad licensföljt avAppSheet Core, AppSheet Enterprise Standard ellerAppSheet Enterprise Plus.
Ta bort licenser från enskilda användare eller organisationsenheter
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Så här tar du bort AppSheet-licenser från enskilda användare:
    1. Markera rutan bredvid varje användare.
    2. Högst upp klickar du på Merföljt avTa bort licenser.
    3. Välj AppSheet Core, AppSheet Enterprise Standard eller AppSheet Enterprise Plus.
    4. Klicka på Ta bort.
  4. Om du vill ta bort AppSheet-licenser från alla användare i en organisationsenhet:
    1. Klicka på Användare från utvalda organisationsenheter till vänster och välj organisationsenheten.
    2. Högst upp klickar du på Merföljt avTa bort licenser.
    3. Välj AppSheet Core, AppSheet Enterprise Standard eller AppSheet Enterprise Plus.
    4. Klicka på Ta bort.

Need help building AppSheet apps? Go to the AppSheet Help Center