Felsöka hanterade Android-enheter för användare

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Starter, Business Standard och Business Plus Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business Cloud Identity-gratisversion och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som Google Workspace- eller Cloud Identity-administratör kan du hantera användarnas Android-enheter som organisationen hanterar. Om du använder avancerad enhetshantering måste användarna installera appen för Android Device Policy-appen så att du kan tillämpa säkerhetspolicyer på enheten.

Hjälp för användare

Användarna kan felsöka vissa problem med sina hanterade Android-enheter:

Åtgärda vanliga problem med Android-enhetshantering

Problem Lösning
Enheten är blockerad Avblockera enheten
Enheten väntar på godkännande Godkänn enheten
Enheten synkroniseras inte

Börja med att se till att Android Sync är aktiverad för enheten:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avUniversell.
  3. Klicka på användarens organisationsenhet till vänster.
  4. Klicka på Dataåtkomstföljt avAndroid Sync.
  5. Kontrollera att Tillåt att jobbdata synkroniseras på Android-enheter är markerat.
Kontrollera nu att Android-mobilhantering från tredje part är inaktiverad:
  1. Gå tillbaka till sidan Enheter.
  2. Klicka på Inställningarföljt avIntegrationer från tredje partföljt avAndroid EMM.
  3. Kontrollera att rutan inte är markerad.
Fjärrensa kontot eller enheten Ta bort företagsdata från en mobil enhet

Få information om enhetshantering

Se vilken Android-version som finns på en användares enhet

Om du har åtkomst till enheten  går du till Inställningarföljt avOm telefonenföljt avInformation om programvara.

Om du inte har åtkomst till enheten får du den här informationen i administratörskonsolen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Mobila enheter.
  4. Sök efter användarens enhet. Ange till exempel användarens e-postadress i sökfältet.
  5. Om operativsystemet inte visas i enhetslistan klickar du på enheten för att öppna enhetsinformationen och leta upp operativsystemet.

Se om en användare har en konfigurerad jobbprofil

Om du har åtkomst till enheten öppnar du Inställningarföljt avKonton. Hanterade konton listas under Jobb.

Om du inte har åtkomst till enheten får du den här informationen i administratörskonsolen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Mobila enheter.
  4. Sök efter användarens enhet. Ange till exempel användarens e-postadress i sökfältet.
  5. Klicka på enheten och sedan på Enhetssäkerhet. Om värdet för Behörighet är Profilägare har användaren konfigurerat en jobbprofil. Läs mer

Hur byter jag Android-enheter från Google Apps Device Policy-appen till Android Device Policy?

Övergångsprocessen beror på hur enheten är konfigurerad:

Obs! Om enheten inte har stöd för Android Device Policy uppmanas användaren att konfigurera Google Apps Device Policy-appen i stället.

Personlig enhet med en jobbprofil

Organisationens hanteringsbehörighet är profilägare

På enheten tar användaren bort sin jobbprofil och lägger till sitt jobbkonto igen. De uppmanas att konfigurera Android Device Policy.

Personlig enhet utan en jobbprofil

Organisationens hanteringsbehörighet är Enhetsadministratör

På enheten utför användaren följande steg:

1. Öppna Device Policy-appen för Google Apps.
  2. Tryck på Avregistrera.

Jobbkontot tas bort från enheten.

3. Öppna appen Inställningar och tryck på Konton.
  4. Lägg till jobbkontot igen och konfigurera Android Device Policy.

En jobbprofil krävs för Android Device Policy.

Företagsägd enhet eller en personlig enhet som användaren anger som enbart för jobb

Organisationens hanteringsbehörighet är Enhetsägare

En administratör eller, om det är tillåtet, användaren måste återställa enheten för att aktivera bytet. Användaren kan sedan lägga till jobbkontot igen och konfigurera Android Device Policy.

Så här återställer du enheten från administratörskonsolen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Mobila enheter.
  4. Peka på enheten och klicka på Mer följt avRensa enhet.

Om du har tillåtit användare att återställa sina enheter kan de göra det genom att följa stegen i återställa Android-enheten.