Lagringsutrymme i Google Workspace for Education

2. Förstå tillgänglighet och användning av lagringsutrymme

Google Workspace for Education-utgåvor har en baskvot på 100 TB gemensamt lagringsutrymme för institutionen och alternativ för att utöka lagringsutrymmet.

Steg 1: Beräkna gränsen för lagringsutrymme

Hur mycket lagringsutrymme organisationen har beror på din utgåva:

• Education Fundamentals: 100 TB gemensamt lagringsutrymme som delas av organisationen.
  • Education Standard: 100 TB gemensamt lagringsutrymme som delas av organisationen.
  • Teaching and Learning Upgrade: 100 TB gemensamt lagringsutrymme som delas av organisationen plus 100 GB som läggs till i det gemensamma lagringsutrymmet per licens. Obs! Om du köper licenserna via administratörskonsolen eller en återförsäljare med en flexibel prenumeration, måste du tilldela användarna licenser för att göra lagringsutrymmet tillgängligt för organisationen.
  • Education Plus: 100 TB delat lagringsutrymme som delas av organisationerna plus 20 GB som läggs till i det gemensamma lagringsutrymmet per licens. Kunder som fortsätter använda gamla G Suite Enterprise for Education-licenser får ytterligare 100 GB i sitt delade lagringsutrymme per betallicens för medarbetare.

Obs! Institutioner med fler än 20 000 aktiva användare får ytterligare lagringsutrymme på 5 GB per användare för varje användare över 20 000.

• Vi räknar antalet aktiva användare efter det högsta antalet unika inloggningar under 30 dagar under de senaste 180 dagarna. Läs om hur du ser dina unika inloggningar under 30 dagar.
  • Antalet aktiva användare och ytterligare lagringsutrymme baserat på aktiva användare beräknas och uppdateras automatiskt två gånger per år, den 1 april och 1 oktober.

Exempel på beräkningar av lagringsgränser

• Om du har köpt 10 000 Google Workspace for Education Plus-licenser är det delade lagringsutrymmet 300 TB:

100 TB (grundläggande lagringsutrymme) + (10 000 licenser x 20 GB = 200 TB) = 300 TB tillgängligt lagringsutrymme

• Om du har köpt 100 Teaching and Learning Upgrade-licenser är lagringsutrymmet 110 TB:

100 TB (grundläggande lagringsutrymme) + (100 licenser x 100 GB = 10 TB) = 110 TB tillgängligt lagringsutrymme

Steg 2. Läs om hur lagringsutrymmet används

Använd hanteringsverktyg för administration av lagringsutrymme, rapportering och loggar för att förstå hur lagringsutrymmet används:

• Granska lagringsutrymme på administratörskonsolen – få en översikt över vilka tjänster, användare och delade enheter som använder mest lagringsutrymme (anvisningar i nästa avsnitt).
  • Skapa kontorapporter – fastställ aktuell användning av lagringsutrymme per användare och hitta dem som använder extremt lite och extremt mycket lagringsutrymme. Du kan exportera rapporterna till Google Kalkylark. Läs om hur du skapar kontorapporter
  • Hantera delade enheter – läs om hur delade enheter används i organisationen och avgör hur mycket lagringsutrymme de använder. Läs om hur du hanterar användare och aktivitet på en delad enhet
  • Använd BigQuery-loggar — exportera rapportdata till BigQuery för att söka efter och visualisera din användning av lagringsutrymme, inklusive användning av lagringsutrymme per tjänst. Kräver Google Workspace for Education Plus. Läs om hur du analyserar lagringsloggar i BigQuery

Granska din totala användning av lagringsutrymme

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Lagring.
  3. Högst upp kan du se hur mycket lagringsutrymme organisationen använder och hur mycket lagringsutrymme som används av Drive, Gmail och Foto.

Identifiera vilka som använder mest lagringsutrymme

Du kan granska hur användarna utnyttjar lagringsutrymme på ett par sätt. Du kan använda sidan Lagring:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Lagring.
  3. I avsnittet Användare som utnyttjar mest lagringsutrymme kan du se vilka användare som utnyttjar mest lagringsutrymme.

Skapa en kontorapport om du vill ha mer information, exempelvis om användning per tjänst:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Rapporteringföljt avRapporterföljt avAnvändarrapporterföljt avKonton.
  3. Klicka på Ladda ned i rapporten.
  4. Under Välj kolumner klickar du på Valda kolumner eller Alla kolumner.
  5. Klicka på Ladda ned.
  6. Klicka på Öppna i Google Kalkylark.
  7. Sortera informationen efter kolumnen Totalt lagringsutrymme som används (MB).

Identifiera de delade enheter som använder mest lagringsutrymme

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Lagring.
  3. I avsnittet Delade enheter som använder mest lagringsutrymme visas en sammanfattning av delade enheter som använder mycket lagringsutrymme.
  4. Om du vill öppna en lista över alla delade enheter som är rangordnade efter användning av lagringsutrymme klickar du på Visa alla delade enheter.