Lagringsutrymme i Google Workspace for Education

2. Förstå tillgänglighet och användning av lagringsutrymme

Den nya lagringspolicyn för Google Workspace for Education-utgåvor ger en baskvot på 100 TB delat lagringsutrymme och alternativ för att utöka lagringsutrymmet. Läs om hur du kan förbereda dig inför ändringen som träder i kraft i juli 2022.

Steg 1: Beräkna gränsen för lagringsutrymme

Hur mycket lagringsutrymme du kan använda när den nya policyn har trätt i kraft beror på din utgåva.

• Education Fundamentals: 100 TB gemensamt lagringsutrymme som delas av organisationen.
  • Education Standard: 100 TB gemensamt lagringsutrymme som delas av organisationen.
  • Teaching and Learning Upgrade: 100 TB gemensamt lagringsutrymme som delas av organisationen plus 100 GB som läggs till i det gemensamma lagringsutrymmet per licens.
  • Education Plus: 100 TB delat lagringsutrymme som delas av organisationerna plus 20 GB som läggs till i det gemensamma lagringsutrymmet per licens. Kunder som fortsätter använda gamla G Suite Enterprise for Education-licenser får ytterligare 100 GB i sitt delade lagringsutrymme per betallicens för medarbetare.

Obs! Institutioner med fler än 20 000 aktiva användare får ytterligare lagringsutrymme på 5 GB per användare för varje användare över 20 000. Vi räknar antalet aktiva användare efter det högsta antalet unika inloggningar under 30 dagar under de senaste 180 dagarna. Läs om hur du ser dina unika inloggningar under 30 dagar. Detta antal uppdateras automatiskt två gånger per år och den totala mängden lagringsutrymme uppdateras i enlighet med detta.

Exempel på beräkningar av lagringsgränser

• Om du har köpt 10 000 Google Workspace for Education Plus-licenser är det delade lagringsutrymmet 300 TB:

100 TB (grundläggande lagringsutrymme) + (10 000 licenser x 20 GB = 200 TB) = 300 TB tillgängligt lagringsutrymme

• Om du har köpt 100 Teaching and Learning Upgrade-licenser är lagringsutrymmet 110 TB:

100 TB (grundläggande lagringsutrymme) + (100 licenser x 100 GB = 10 TB) = 110 TB tillgängligt lagringsutrymme

Steg 2. Läs om hur lagringsutrymmet används

Använd hanteringsverktyg för administration av lagringsutrymme, rapportering och loggar för att förstå hur lagringsutrymmet används:

• Granska lagringsutrymme på administratörskonsolen – få en översikt över vilka tjänster, användare och delade enheter som använder mest lagringsutrymme (anvisningar i nästa avsnitt).
  • Skapa kontorapporter – fastställ aktuell användning av lagringsutrymme per användare och hitta dem som använder extremt lite och extremt mycket lagringsutrymme. Du kan exportera rapporterna till Google Kalkylark. Läs om hur du skapar kontorapporter
  • Hantera delade enheter – läs om hur delade enheter används i organisationen och avgör hur mycket lagringsutrymme de använder. Läs om hur du hanterar användare och aktivitet på en delad enhet
  • Använd BigQuery-loggar — exportera rapportdata till BigQuery för att söka efter och visualisera din användning av lagringsutrymme, inklusive användning av lagringsutrymme per tjänst. Kräver Google Workspace for Education Plus. Läs om hur du analyserar lagringsloggar i BigQuery

Granska din totala användning av lagringsutrymme

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Lagringsutrymme "" på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Högst upp kan du se hur mycket lagringsutrymme organisationen använder och hur mycket lagringsutrymme som används av Drive, Gmail och Foto.

Identifiera vilka som använder mest lagringsutrymme

Du kan granska hur användarna utnyttjar lagringsutrymme på ett par sätt. Om du är avancerad administratör kan du använda sidan Lagring:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Lagringsutrymme "" på startsidan för administratörskonsolen.
  3. I avsnittet Användare som utnyttjar mest lagringsutrymme kan du se vilka användare som utnyttjar mest lagringsutrymme.

Skapa en kontorapport om du inte är avancerad administratör eller om du vill ha mer information:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Rapporter på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Användarrapporterföljt avKonton.
  4. Klicka på Ladda ned "" i rapporten.
  5. Under Välj kolumner klickar du på Valda kolumner eller Alla kolumner.
  6. Klicka på Ladda ned.
  7. Klicka på Öppna i Google Kalkylark.
  8. Aktivera filter på den översta raden.
  9. Om du vill se vilka användare som utnyttjar mest lagringsutrymme väljer du kolumnen Totalt lagringsutrymme som används (MB) och klickar på Dataföljt avSortera arbetsblad [kolumnbokstav] från Ö till A.

Identifiera de delade enheter som använder mest lagringsutrymme

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Hantera delade enheter.
  4. Klicka på kolumnrubriken Lagringsutrymme som används för att sortera efter det lagringsutrymme som används av varje delad enhet.

Nästa: Frigör eller skaffa mer lagringsutrymme