Gegevensverlies voorkomen met DLP

Datalekken voorkomen met aanbevolen regels voor gegevensbescherming

In DLP worden regels aanbevolen, gebaseerd op het rapport Inzichten in gegevensbescherming

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Standard en Enterprise Plus, Versies vergelijken

Met aanbevolen regels voor gegevensbescherming kunt u voorkomen dat gevoelige gegevens worden gelekt buiten uw organisatie.

Hoe kan ik aanbevolen regels te zien krijgen?

U krijgt alleen aanbevolen regels te zien als het rapport 'Inzichten in gegevensbescherming' actief is. Als u het rapport 'Inzichten in gegevensbescherming' wilt bekijken, moet u een DLP-beheerder zijn of een beheerder zijn die een e-mailuitnodiging heeft gekregen om het rapport te bekijken. Zie Het rapport 'Inzichten in gegevensbescherming' bekijken voor Drive DLP voor meer informatie.

Hoe worden aanbevolen regels gemaakt?

In DLP worden regels aanbevolen, gebaseerd op het rapport Inzichten in gegevensbescherming. Als bijvoorbeeld uit het rapport blijkt dat paspoortnummers extern worden gedeeld, wordt in DLP een regel aanbevolen waarmee u kunt voorkomen dat paspoortnummers extern worden gedeeld.

Aanbevelingen voor regels worden weergegeven op volgorde van het risico op datalekken, van het hoogste tot het laagste aantal extern gedeelde bestanden. Er is niet altijd een aanbeveling voor elk type gevoelige gegevens in het rapport.

Als u al een DLP-regel heeft voor een gegevenstype dat extern wordt gedeeld, wordt in DLP geen regel aanbevolen voor dat gegevenstype. Als bijvoorbeeld uit het inzichtenrapport blijkt dat paspoortnummers extern worden gedeeld, maar u al een DLP-regel heeft voor paspoortnummers, wordt er in DLP geen nieuwe regel aanbevolen voor dat gegevenstype.

U vindt de aanbevolen regels in het rapport Inzichten in gegevensbescherming.

Aanbevolen regels in DLP bekijken en maken

U kunt de aanbevolen regels bekijken en ze vervolgens maken om ze te gaan gebruiken. Blader door de regels met de pijlen .

Bekijk een aanbevolen regel altijd voordat u deze implementeert. Zo begrijpt u hoe de regel werkt en kunt u bepalen of deze relevant is voor uw bedrijf en gebruikers. U kunt regels bewerken voordat u ze maakt.

Standaard staan aanbevolen regels in de modus Waarschuwen bij extern delen. U kunt de standaard regelactie wijzigen. Zie Regels en aangepaste inhouddetectoren maken in DLP voor Drive voor meer informatie.

Ga als volgt te werk om aanbevolen regels te bekijken en te maken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenToegangs- en gegevenscontroleand thenGegevensbescherming.
  3. Klik onder 'Aanbevelingen voor regels' op Aanbevolen regel bekijken.
  4. Bekijk de overzichtspagina met de configuratie-instellingen van de regel. Klik op Maken om de regel te implementeren met de standaard aanbevolen instellingen. Klik op Regel bewerken om naar de eerste stap in de instelflow van de regel te gaan. U kunt ook op Terug klikken om naar de regelinstellingen te gaan en ze te wijzigen. Zie Regels en aangepaste inhouddetectoren maken in DLP voor Drive voor meer informatie over hoe u DLP-regels maakt en ermee werkt.

Nadat u de regel heeft gemaakt, gaat u terug naar de homepage van Gegevensbescherming en krijgt u een bevestigingsbericht.

Als u een aanbevolen regel implementeert, wordt deze verwijderd uit de lijst met aanbevelingen. Er kunnen andere aanbevolen regels worden toegevoegd die u kunt gebruiken.