Om tjänster och gränssnitt för Grupper

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Funktionen Grupper i Google Workspace består av flera komponenter där du skapar och hanterar grupper, aktiverar funktioner för användare och styr policyer för användning av grupper.

Här är en översikt över de komponenter som administratörer kan använda för att hantera grupper för en organisation.

Hantera individuella grupper

Grupplista på administratörskonsolen
Plats: Administratörskonsol Startföljt avGrupper
Används av: Administratörer

Beskrivning:

Skapa och hantera grupper i organisationen

Grupplistan på administratörskonsolen är den centrala platsen för underhåll av grupper i organisationen. Gå hit för att skapa en grupp, lägga till medlemmar och uppdatera många gruppalternativ. Grupper som skapas här kan användas för kommunikation och samarbete (inklusive e-postlistor) samt som konfigurationsgrupper.

Information:

Google Grupper-app
Plats: Appstartaren följt avGrupper    (groups.google.com)
Används av: Administratörer och användare

Beskrivning:

Lägg till funktioner som gemensamma inkorgar

Om du aktiverar tjänsten Groups for Business (nedan) kan du använda Google Grupper-appen för att hantera organisationens grupper. Du kan utföra många av de uppgifter du även kan göra på administratörskonsolen samt även lägga till ytterligare funktioner. Och beroende på vilka inställningar du gör för Groups for Business kan du ge användarna behörighet att skapa och hantera grupper.

Information:

Målgruppslista
Plats: Katalog följt avMålgrupper
Används av: Administratörer

Beskrivning:

Skapa rekommenderade delningsgrupper för Drive och Dokumentredigerare

Målgrupper är avdelningar, team eller andra grupper som du rekommenderar at tanvändare delar sina objekt med. Du kan lägga till dem i användarnas delningsinställningar i Google Drive- och Dokumentredigerare. Med målgrupper uppmuntras användarna att dela objekt med lämpliga team i stället för hela organisationen.Det går inte att lägga till konton som inte kommer från Google, inklusive besökarkonton, i en målgrupp.

Information:

Ange organisationsomfattande policyer

Groups for Business-tjänst
Plats: Administratörskonsol Startföljt avApparföljt avGoogle Workspaceföljt avGroups for business
Används av: Administratörer

Beskrivning:

Aktivera och hantera Google Grupper-funktioner för interna grupper

I tjänsten Groups for Business styr du om användarna kan få åtkomst till organisationens interna grupper i Google Grupper-appen, på groups.google.com. Du ställer även in policyer för vem som kan skapa och hantera grupper och delta i gruppdiskussioner.

Information: Detta får du med Groups for Business

Ytterligare tjänst för Google Grupper
Plats: Administratörskonsol Startföljt avApparföljt avTilläggstjänster från Googleföljt avGoogle Grupper
Används av: Administratörer

Beskrivning:

Tillåt eller blockera åtkomst till externa grupper

Den ytterligare tjänsten i Google Grupper  på administratörskonsolen styr om användarna kan få åtkomst till externa grupper i Google Grupper-appen. Detta omfattar offentliga grupper och grupper utanför organisationen som användarna kan prenumerera på med sitt Google Workspace-konto.

Information: Tillåt eller blockera åtkomst till externa grupper

Avancerade alternativ