Over de services en interfaces van Groepen

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

De Groepen-functie in Google Workspace bestaat uit verschillende onderdelen, waarin u groepen maakt en beheert, functies aanzet voor gebruikers en beleid instelt voor het gebruik van groepen.

Hier ziet u een overzicht van de onderdelen waarmee beheerders groepen kunnen beheren voor een organisatie.

Individuele groepen beheren

Lijst Groepen in de Beheerdersconsole
Locatie: Beheerdersconsole Homeand thenGroepen
Gebruikt door: Beheerders

Beschrijving:

Groepen maken en beheren in uw organisatie

De lijst Groepen in de Beheerdersconsole is de belangrijkste plek waar u groepen beheert in uw organisatie. Hier maakt u groepen, voegt u leden toe en updatet u veel groepsopties. Groepen die u hier maakt, kunnen worden gebruikt voor communicatie en samenwerking (inclusief mailinglijsten) en als configuratiegroepen.

Meer informatie:

Google Groepen-app
Locatie: App Launcher and thenGroepen  (groups.google.com)
Gebruikt door: Beheerders en gebruikers

Beschrijving:

Functies toevoegen, zoals gezamenlijke inboxen

Als u de service Google Groepen voor bedrijven (zie hieronder) aanzet, kunt u de groepen van uw organisatie beheren in de Google Groepen-app. Hier kunt u veel van dezelfde taken uitvoeren als in de Beheerdersconsole. Ook kunt u extra functies toevoegen. Afhankelijk van de instellingen die u maakt voor Google Groepen voor bedrijven, kunt u gebruikers toestemming geven om groepen te maken en te beheren.

Meer informatie:

Doelgroeplijst
Locatie: Directory and thenDoelgroepen
Gebruikt door: Beheerders

Beschrijving:

Aanbevolen groepen voor delen maken voor Drive en Editors van Documenten

Doelgroepen zijn afdelingen, teams of andere groepen die u kunt aanraden aan gebruikers om items mee te delen. U kunt ze toevoegen aan de instellingen voor delen van gebruikers in Google Drive en Editors van Documenten. Door doelgroepen te gebruiken, zorgt u dat gebruikers items delen met een specifieke doelgroep en niet met uw hele organisatie. U kunt niet-Google-accounts, waaronder bezoekersaccounts, niet toevoegen aan een doelgroep.

Meer informatie:

Organisatiebreed beleid instellen

Service Google Groepen voor bedrijven
Locatie: Beheerdersconsole Homeand thenAppsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Groepen voor bedrijven
Gebruikt door: Beheerders

Beschrijving:

Functies van Google Groepen aanzetten en beheren voor interne groepen

In de service Google Groepen voor bedrijven bepaalt u of gebruikers toegang hebben tot de interne groepen van uw organisatie via de Google Groepen-app op groups.google.com. U kunt ook beleid instellen voor wie groepen kan maken en beheren en kan deelnemen aan groepsgesprekken.

Meer informatie: Wat u krijgt met Google Groepen voor bedrijven

Aanvullende service Google Groepen
Locatie: Beheerdersconsole Homeand thenAppsand thenAanvullende Google-servicesand thenGoogle Groepen
Gebruikt door: Beheerders

Beschrijving:

Toegang tot externe groepen toestaan of blokkeren

Met de oude aanvullende service Google Groepen in de Beheerdersconsole bepaalt u of gebruikers toegang hebben tot externe groepen via de Google Groepen-app. Dit zijn openbare groepen en groepen buiten uw organisatie waarop gebruikers zich kunnen abonneren met hun Google Workspace-account.

Meer informatie: Toegang tot externe groepen toestaan of blokkeren

Geavanceerde opties