Tillämpa inställningar för Windows 10- eller 11-enheter

Som administratör kan du styra säkerhet och funktioner för Windows 10 eller 11 genom att tillämpa policyinställningar. Vissa av de här inställningarna gäller enbart Windows-enheter där Googles autentiseringsprovider för Windows har installerats och vissa gäller endast enheter med Windows-enhetshantering. Mer information om dessa hanteringsalternativ finns i Översikt: Förbättrad skrivbordssäkerhet för Windows.

Hitta inställningarna

Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avWindows.
  3. Klicka på en inställningskategori och inställning.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Uppdatera inställningen.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

När du har uppdaterat en inställning kan det ta 3–6 timmar innan ändringen tillämpas på enheter.

Referens för Windows-inställningar

Öppna alla   |   Stäng alla

Konfiguration av GCPW (Googles autentiseringsprovider för Windows)

Öppna alla   |   Stäng alla

Ladda ned GCPW

Hämta en 64-bitars- eller 32-bitars installationsfil för GCPW för organisationen. Mer information finns i Installera Googles autentiseringsprovider för Windows.

Du kan även kopiera och återskapa GCPW-token. Mer information finns i Återskapa GCPW-token.

Tillåtna domäner (krävs för GCPW)

Om du vill tillåta användare att logga in via GCPW måste du ange de tillåtna domänerna för användarnas Google-konton. Innan du anger minst en domän kan inga användare logga in. Mer information finns i Installera Googles autentiseringsprovider för Windows.

GCPW-inställningar

Stöds för enheter med GCPW

Öppna alla   |   Stäng alla

Uppdatera GCPW automatiskt

Om du vill få nya versioner av GCPW installerade automatiskt på Windows-enheter markerar du rutan Uppdatera GCPW automatiskt (den är markerad som standard).

Om du bara vill tillåta uppdateringar för en viss version markerar du rutan Förhindra uppdateringar efter en specifik version och anger den senaste tillåtna versionen. Det här alternativet kan vara bra om du vill testa den senaste versionen innan du implementerar den för alla användare.

Obs! Du måste uppdatera den här inställningen när du godkänner versioner så att användarna inte blockeras från att få nya funktioner och säkerhetsuppdateringar. Om du anger en version som är tidigare än den version som är installerad på en enhet, återgår GCPW inte till den versionen.

Om du vill stänga av automatiska uppdateringar för GCPW (rekommenderas inte) avmarkerar du rutan Uppdatera GCPW automatiskt.

Så här konfigurerar du en testorganisationsenhet på ett annat sätt än resten av organisationen:

1. Välj den översta organisationsenheten.
  2. Markera rutorna Uppdatera GCPW och Förhindra uppdateringar automatiskt efter en viss version och ange den senaste version som du vill att användarna ska använda.
  3. Klicka på Spara.
  4. Välj den organisationsenhet som innehåller användare med testenheter.
  5. Markera rutan Uppdatera GCPW automatiskt och avmarkera rutan Förhindra uppdateringar efter en viss version.
  6. Klicka på Åsidosätt.
Hantera flera konton

Om du vill tillåta att fler än ett Google Workspace-konto loggar in på en enhet via GCPW väljer du Aktiverad. Om du använder Windows-enhetshantering kan enbart en användare registreras i Windows-enhetshantering per enhet, även om du tillåter flera konton för GCPW.

Om du bara vill tillåta att ett Google Work-konto loggar in på en enhet via GCPW väljer du Inaktiverad.

När inställningen är Inte konfigurerad kan fler än ett Google Workspace-konto logga in på en enhet om inte registerinställningen enable_multi_user_login är 0 på enheten.

Registrera i enhetshantering

Om organisationen använder Windows-enhetshantering kan du automatiskt registrera enheter när en användare loggar in via GCPW.

Om rutan Registrera dig automatiskt för enhetshantering inte är markerad och organisationen använder Windows-enhetshantering måste du registrera enheter manuellt om du inte ställer in registernyckeln enable_dm_enrollment1 på enheten.

Offlineåtkomst

Om du vill begränsa hur länge användarna får logga in på sina enheter via GCPW medan du är offline ändrar du värdet till Aktiverad och anger antalet dagar.

När gränsen har nåtts kan en användare inte logga in på enheten förrän han eller hon har anslutit till internet.

Med inställningen Inte konfigurerad får användaren logga in offline, såvida inte inställningen validity_period_in_days är inställd på enheten.

Konfigurering av Windows-hantering

Hantering av Windows-enhet

Om du vill aktivera Windows-enhetshantering för organisationen väljer du Aktiverad. Du kanske vill vänta med att aktivera Windows-enhetshantering tills du har konfigurerat några policyer. Anvisningar finns i Konfigurera GCPW- och Windows-enhetshantering tillsammans.

Om du vill inaktivera enhetshantering i Windows väljer du Inaktiverad.

Kontoinställningar

Stöds för enheter med Windows-enhetshantering

Administratörsbehörighet

Ange de behörigheter som användarna har på enheter som hanteras med Windows-enhetshantering:

• Om du vill återkalla administratörsbehörigheten väljer du Standardanvändare.
  • Om du vill ge användarna administratörsbehörighet väljer du Lokal administratör.

Du kan också ge administratörsbehörigheter på enheten till Active Directory-användare (AD), AD-grupper eller lokala användare.

Obs! Om du inte anger några värden tas befintliga lokala administratörskonton bort från enheter. Om Användarkontotyp är inställd på Standardanvändare är inget lokalt administratörskonto tillgängligt på enheter. Om du vill vidta administratörsåtgärder på enheten måste du tillfälligt ge behörighet till användaren.

Mer information finns i Ange kontobehörigheter på enheter med Windows 10 eller 11.

Inställningar för Windows Update

Stöds för enheter med Windows-enhetshantering

Automatiska Windows-uppdateringar

Ange hur och när organisationens Windows 10- eller 11-enheter får säkerhetsuppdateringar och andra viktiga nedladdningar via Windows automatiska uppdateringstjänst.

Mer information finns i Hantera automatiska uppdateringar för Windows 10- eller 11-enheter.

BitLocker-inställningar

Stöds för enheter med Windows-enhetshantering

Kryptering av BitLocker-enhet

Ange hur Windows 10- eller 11-enheter och -enheter krypteras.

Mer information finns i Aktivera BitLocker-kryptering på en Windows 10- eller 11-enhet.

Anpassade inställningar

Stöds för enheter med Windows-enhetshantering

Anpassade inställningar

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.