Integrera Chat med en arkiveringslösning från tredje part

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals och Education Plus.  Jämför utgåvor

Som administratör kan du konfigurera en extern lösning för att arkivera Google Chat-meddelanden som arkiv för e-post. Den här lösningen kan vara användbar i följande fall:

• Följa krav på elektronisk lagring, till exempel SEC Rule 17a-4
  • Fortsätta använda en arkiveringslösning från tredje part

Så här fungerar integrationen

Om du vill integrera Chat med en arkiveringslösning från tredje part anger du en e-postadress dit journalmeddelanden vidarebefordras.

• Arkiveringen börjar när åtminstone en person i 1:1-direktmeddelandet, en gruppchatten eller rummet har aktiverat arkivering.
  • Arkiveringen sker upp till tre dagar efter att den sista användaren med arkivering aktiverad lämnar gruppchatten eller rummet. Meddelanden i chatten som skickas efter detta arkiveras inte.

Viktigt! Din arkiveringslösning från tredje part kräver att meddelanden överförs via en TLS-anslutning (Transport Layer Security). TLS är ett säkerhetsprotokoll som krypterar e-post så att den inte kan läsas av utomstående. Om du försöker skicka journalmeddelanden till en arkiveringslösning från tredje part som inte har stöd för TLS, levereras inte meddelandena.

Innan du börjar

1. Förbered en e-postadress för arkivering: Det här är en e-postadress hos tredjepartsleverantören. Det går bara att använda en adress. Om du anger fler än en eller anger en ogiltig adress kan den externa arkiveringsleverantören inte ta emot några meddelanden.
  2. Aktivera chatthistorik: Privata meddelanden arkiveras inte. Vi rekommenderar att du gör följande:

Konfigurera en arkiveringslösning för tredje part

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Inställningar för arkivering från tredje part.
  4. (Valfritt) Om du vill tillämpa inställningen på en avdelning eller ett team väljer du en organisationsenhet vid sidan. Visa hur
  5. Markera Arkivering aktiverad.
  6. Ange e-postadressen som du vill skicka journalmeddelanden till i Destinationsadress.
  7. Ange hur ofta meddelanden ska genereras (mellan 1–24 timmar).
  8. (Valfritt) I Anpassade rubriker anger du en kommaseparerad lista med rubriker för e-postmeddelanden som ska användas för att identifiera chattmeddelanden.
  9. Klicka på Spara.

Relaterade ämnen