Uppgifter för kontoåterställning för support

Kontouppgifter för hjälp med återställning av lösenord

Om du behöver kontakta Google Workspace Support för att få hjälp med att återställa ditt kontolösenord som avancerad administratör för Google Workspace eller Google Cloud Identity Super kan du bli ombedd att uppge följande information för att bevisa att du äger kontot.

När du skapade Google Workspace-kontot

Om du inte känner till datumet då du skapade Google Workspace-konto kan du ta reda på det så här:

• Leta upp det första registreringsmeddelandet. Sök efter ett välkomstmeddelande från gsuite-noreply@google.com i ditt e-postkonto för återställning eller i ett annat e-postkonto som du kan ha använt när du registrerade dig.
  • Fråga dina kontakter. Om du använder Gmail kan du fråga vänner och familj när de fick ett e-postmeddelande från ditt konto första gången.
  • Tänk efter om du gjorde eller köpte något ungefär samtidigt. Försök komma ihåg om du skapade kontot när
    • något viktigt hände i ditt liv, t.ex. att du startade ett företag.
    • du köpte en ny enhet. Leta efter kvitton eller avtal som kan hjälpa dig komma ihåg.
    • När du först debiterades för kontot.

När du gjorde den senaste betalningen till Google Workspace

Kontrollera ditt kreditkort eller kontoutdrag och ta reda på när ditt kort eller bankkonto senast debiterades av Google Workspace.

Läs mer om terminologin som används av support

Google Workspaces support kan be om information eller använda termer som du inte känner till. Här är några vanliga termer och definitioner:

• Domänalias: En ytterligare domän som du kan lägga till på din primära Google Workspace för att ge användarna andra e-postadresser än deras primära adresser.
  • Sekundär domän: En ytterligare domän som är kopplad till din primära kontodomän där du kan skapa användarkonton.
  • Grupp: En grupp som konfigureras för en del av domänens användare, till exempel en viss avdelning eller tjänstgrupp, med en egen e-postadress (som försäljningsgrupp@dittföretag.com).
  • Användare: Ett enskilt konto som du skapar för någon i organisationen så att de kan använda Google-tjänster.
  • Sekundär adress/återställningsadress: Den e-postadress som du angav när du registrerade dig för Google Workspace. Det här är en e-postadress utanför domänen som används för ditt konto. Google skickar ibland viktiga konto- och tjänstaviseringar till den här adressen.
  • Bankens referensnummer: Ett unikt referensnummer som tilldelas din specifika överföring, kallas ibland ett betalnings-id.

Relaterade ämnen