Konfigurera hantering av GCPW och Windows-enheter tillsammans

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor

Du kan erbjuda användare och administratörer i Windows bästa möjliga upplevelse genom att implementera både Googles autentiseringsprovider för Windows (GCPW) och Windows-enhetshantering.

Implementeringsöversikt

Vi rekommenderar en implementeringsprocess i tre steg, som beskrivs i följande tabell.

Obs! Du kan utföra förberedelsestegen samtidigt och i valfri ordning.

Implementeringsfas Hantering av Windows-enhet GCPW
1. Förberedelser
2. Testa Installera GCPW i din testmiljö
3. Implementera och registrera

Implementera GCPW på alla enheter och dela GCPW-utbildningsresurser med användarna.

När användarna loggar in på GCPW för första gången tillämpas GCPW- och Windows-policyer.

Steg 1: Förberedelse

Innan du implementerar GCPW och Windows-enhetshantering måste du bestämma hur du vill att GCPW ska fungera och vilka policyer du vill tillämpa på Windows-enheter.

Konfigurationsstegen kan göras samtidigt och i valfri ordning.

För GCPW

Läs Förbered för installation av GCPW och gå igenom följande:

• Välja en strategi för lösenordshantering
  • Granska inställningar för komplexitet för lösenord
  • Ange kontobehörigheter (välj om användarna ska ha administratörsåtkomst och ge åtkomst till ditt supportteam)
  • Välj hur GCPW-inställningar ska hanteras
  • Om du installerar GCPW manuellt ska du ta hänsyn till automatisk registrering i Windows-enhetshantering
  • (Valfritt) Koppla Google-konton till befintliga Windows-profiler.

För Windows-enhetshantering

Steg 2: Testa

Installera GCPW på enheter i testmiljön. Bekräfta följande:

• GCPW fungerar som avsett.
  • Windows-inställningarna tillämpas på enheten.
  • Supportkonton kan få åtkomst till enheten.

Steg 3: Implementering och registrering

Nu kan du installera GCPW på alla enheter du vill hantera. Om organisationen har många Windows-enheter att hantera kan du använda exempel med PowerShell-skriptet eller ett appdistributionsverktyg.

När användarna loggar in första gången registreras enheter automatiskt i Windows-enhetshantering, får GCPW-inställningar och får Windows-inställningar.

Vi rekommenderar att du delar GCPW-utbildningsresurser med användarna som vägledning för den första inloggningen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.