GCPW en Windows-apparaatbeheer samen instellen

Deze functies worden ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Uw Windows-gebruikers en -beheerders kunnen het best werken als u zowel Google-referentieprovider voor Windows (Google Credential Provider for Windows, GCPW) als Windows-apparaatbeheer implementeert.

Implementatieoverzicht

We raden u aan een implementatieproces van 3 fasen te volgen, dat wordt beschreven in de volgende tabel.

Opmerking: De voorbereidingsstappen kunnen tegelijkertijd en in willekeurige volgorde worden uitgevoerd.

Implementatiefase Windows-apparaatbeheer GCPW
1. Voorbereiden
2. Testen Installeer GCPW in uw testomgeving.
3. Implementeren en inschrijven

Implementeer GCPW op alle apparaten en deel GCPW-trainingsbronnen met gebruikers.

Als gebruikers voor het eerst inloggen bij GCPW, worden GCPW- en Windows-beleidsregels toegepast.

Fase 1: Voorbereiden

Voordat u GCPW en Windows-apparaatbeheer implementeert, moet u bepalen hoe u GCPW wilt gebruiken en welk beleid u wilt toepassen op Windows-apparaten.

Deze installatiestappen kunnen tegelijkertijd en in willekeurige volgorde worden uitgevoerd.

Voor GCPW

Zie De installatie van GCPW voorbereiden en doe het volgende:

• Kies een wachtwoordbeheerstrategie.
  • Controleer de complexiteit van wachtwoorden.
  • Stel accountrechten in (bepaal of gebruikers beheerderstoegang hebben en geef toegang aan uw supportteam).
  • Kies hoe u GCPW-instellingen wilt beheren.
  • Als u GCPW handmatig installeert, moet u rekening houden met de automatische inschrijving bij Windows-apparaatbeheer.
  • (Optioneel) Koppel Google-accounts aan bestaande Windows-profielen.

Voor Windows-apparaatbeheer

Fase 2: Testen

Installeer GCPW op apparaten in uw testomgeving. Controleer het volgende:

• GCPW werkt correct.
  • De Windows-instellingen zijn toegepast op het apparaat.
  • Supportaccounts hebben toegang tot het apparaat.

Fase 3: Implementeren en inschrijven

U kunt GCPW nu installeren op alle apparaten die u wilt beheren. Als uw organisatie veel Windows-apparaten beheert, kunt u het voorbeeld van het PowerShell-script of een app-distributietool gebruiken.

Als gebruikers voor het eerst inloggen, worden apparaten automatisch ingeschreven voor Windows-apparaatbeheer en worden de GCPW- en Windows-instellingen opgehaald.

We raden u aan GCPW-trainingsbronnen te delen met uw gebruikers, zodat ze weten wat ze moeten doen als ze voor de eerste keer inloggen.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.