Vanliga frågor om GWHHN

Google Workspace Migration för HCL Notes

Nedan följer några vanliga frågor om att använda Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN).

Vanliga frågor

Utöka alla  |  Komprimera alla

Varför kan användarna inte få åtkomst till postlådor under en migrering?

Om du migrerar från en produktionsdatabas märker du kanske att Notes-användardatabaserna inte är tillgängliga under en migrering. Datamigrering är resurskrävande och kan leda till att användarna förlorar åtkomsten till sina postlådor medan migreringen körs. Detta är vanligtvis tillfälligt.

Vi rekommenderar att du inte migrerar direkt från en produktionsdatabas för e-post. I stället bör du kopiera eller kopiera produktionsdatabaserna för e-post till migreringsservern. Använd sedan GWMHN för att migrera lokala kopior eller repliker.

Du kanske upptäcker att en annan uppgift på servern har låst en e-postdatabas. Om detta händer försöker GWMHN få åtkomst till databasen varje gång flödesagenten körs. Om databasen förblir otillgänglig för GWMHN är den sannolikt inte tillgänglig för andra tjänster heller. Kontakta Notes-administratören för felsökning.
Kan jag byta ut en aktiv användare till ett annat flöde?

En tilldelad flödesdatabas bearbetar en aktiv användares databas. Vi rekommenderar att du inte flyttar en användare från ett flöde till ett annat. Om du gör det kan det leda till att samma databasinnehåll och dubbletter av data migreras.

Om du måste tilldela en flödesdatabas till en profil manuellt kontrollerar du att du inte saknar innehåll eller har dubblettinnehåll i Google Workspace.

Kan jag hantera flera e-postservrar med en GWMHN-instans?
En enda instans av GWMHN kan migrera användare från valfri e-postserver. Vi rekommenderar dock att du kopierar produktionsdatabaserna för e-post till migreringsservern. Konfigurera sedan GWMHN för att migrera de lokala kopiorna. När du gör det säkerställer du att migreringsserverprocesserna inte påverkar produktionsservrarna.
Finns det en gräns för hur många servrar jag kan ansluta till en e-postserver?
Flera anslutningar ökar belastningen på servern. Så småningom kan serverns resurser bli låga, vilket orsakar prestandaproblem. Vi rekommenderar inte att du pekar flera GWMHN-servrar till produktionsservern. Kopiera i stället produktionsdatabaserna till migreringsservrarna. Låt sedan varje GWMHN-server migrera de kopierade databaserna.
Vilka olika sätt att registrera en databas finns det?

Varje migreringsprofil i GWMHN har ett Server-fält som anger den server där e-postfilen finns. Migreringsagenterna i flödesdatabaserna använder det här fältet och öppnar e-postdatabasen på den angivna servern. Hur serverns fält anges beror på hur du skapar migreringsprofilerna. När du registrerar en databas kan du välja mellan följande registeralternativ:

• Från katalogen
  • Importera från fil
  • Efter server

Om du väljer alternativet Från katalog eller Importera från fil får GWMHN åtkomst till användarens e-postserver. Detta är samma server som e-postservern som listas i användarens persondokument i Domino-katalogen (normalt produktionsservern eller produktionsservrarna).

Om du väljer alternativet Efter server:

• Du kan ange på vilken server du vill att GWMHN ska söka efter e-postfiler. Använd det här alternativet om du har kopierat data från produktionsservern till migreringsservrarna. Välj i så fall migreringsservern som ska genomsökas.
  • Kontrollera att du inte aktiverar samma profil på fler än en GWMHN-server. Om du gör det kan datadubbletter visas. Vi rekommenderar att varje migreringsserver endast är värd för de profiler som användarna tänker migrera.
Vad händer om en användare spärras?

Du kan spärra en aktiv profil. När du gör det säkerställer du att profilen hoppas över när migreringsagenten körs. Det pausar eller stoppar inte migreringen om den aktiva profilen bearbetas.

Under konfigurationen får jag ett varningsmeddelande om appen

När du försöker hämta en auktoriseringskod under konfigurationen av åtkomsttoken kan du få något av följande varningsmeddelanden:

• Den här appen har blockerats. Appen försökte komma åt känsliga uppgifter i ditt Google-konto. Google blockerade åtkomsten för att skydda kontot.
  • Logga in med Google tillfälligt inaktiverat för den här appen. Den här appen har inte verifierats ännu av Google för inloggning med Google.

Meddelandena indikerar att GWMHN inte finns på listan över tillåtna appar från Googles administratörskonsol. Så här åtgärdar du problemet:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn på administratörskonsolen följt av Säkerhetföljt avÅtkomst och datakontrollföljt avAPI-kontrollerföljt avHantera appåtkomst för tredje part.
    Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

3. Klicka på Lägg till appföljt avOAuth-appens namn eller klient-id.
  4. Skriv 815156995542.apps.googleusercontent.com i sökfältet och klicka på Sök.
  5. Klicka på GWMHNföljt avVälj.
  6. Markera rutan OAuth-klient-id och klicka på Välj.
  7. Välj de organisationsenheter som behöver åtkomst:
    • Om du vill att inställningen ska gälla alla användare låter du organisationsenheten på toppnivå vara markerad.
    • Om du vill tillämpa inställningen på specifika organisationsenheter klickar du på Välj organisationsenheterföljt avInkludera organisationer och väljer sedan organisationsenheterna.
  8. Klicka på Continue (Fortsätt)
  9. Välj Betroddföljt avFortsätt.
  10. Granska uppgifterna och klicka på Slutför.
Varför har mottagarens e-postadress ändrats till en gruppadress efter en migrering?

När användare migrerar arkiverad e-post för en grupp ska de se till att databasmallen baseras på e-postens databas. I annat fall, om meddelanden exempelvis lagrats i en diskussionsdatabas av misstag, ersätter GWMHN meddelandets Till-fält med gruppadressen under migreringen.

Relaterat ämne

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.