Aktivera eller inaktivera Smartskrivning för användare

Med Smartskrivning i Google Dokument och Presentationer kan du skriva dokument snabbare och enklare. Smartskrivning är också tillgängligt för kommentarer i Kalkylark och Teckningar. Den här funktionen använder maskininlärning för att visa förslag medan du skriver.

Viktigt! Smartskrivning är endast tillgängligt på ett begränsat antal språk. Den här funktionen ger inte svar och innehåller kanske inte alltid korrekt information.

Stäng av Smartskrivning

Som standard är Smartskrivning aktiverat för användare av Google Dokument, Presentationer, Kalkylark och Teckningar. Om du vill inaktivera den gör du följande:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokumentföljt avFunktioner och appar.

3. Välj Tillåt inte användarna att se förslag i Smartskrivning i avsnittet Smartskrivning.

Nästa gång elever eller användare i din organisation läser in Google Dokument, Presentationer, Kalkylark och Teckningar försvinner förslagen från Smartskrivning.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Resurser