Smart Compose in- of uitschakelen voor gebruikers

Gebruik Smart Compose in Google Documenten om sneller en eenvoudiger documenten te schrijven. Deze functie gebruikt machine learning om suggesties te geven terwijl u typt.

Belangrijk: Smart Compose is alleen beschikbaar in het Engels. De functie biedt geen antwoorden en levert mogelijk niet altijd feitelijk correcte informatie.

Smart Compose uitschakelen

Smart Compose is standaard ingeschakeld voor gebruikers van Google Documenten. Ga als volgt te werk om de functie uit te schakelen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik op het dashboard van de Beheerdersconsole op Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenFuncties en apps.
  3. Selecteer in het gedeelte Smart Compose de optie Niet toestaan dat gebruikers Smart Compose-suggesties zien.

De volgende keer dat leerlingen of gebruikers in uw organisatie Google Documenten opnieuw laden, worden Smart Compose-suggesties niet meer weergegeven.

Opmerking: Het kan 24 uur duren voordat deze wijziging is doorgevoerd voor alle gebruikers.

Bronnen