Smart Compose aan- of uitzetten voor gebruikers

Gebruik Smart Compose in Google Documenten en Presentaties om sneller en eenvoudiger documenten te schrijven. Smart Compose is ook beschikbaar voor reacties in Spreadsheets en Tekeningen. Deze functie gebruikt machine learning om suggesties te geven terwijl u typt.

Belangrijk: Smart Compose is alleen beschikbaar voor een beperkt aantal talen. De functie biedt geen antwoorden en levert mogelijk niet altijd feitelijk correcte informatie.

Smart Compose uitzetten

Smart Compose staat standaard aan voor gebruikers van Google Documenten, Presentaties, Spreadsheets en Tekeningen. Zo zet u de functie uit:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenFuncties en apps.

3. Selecteer in het gedeelte Smart Compose de optie Niet toestaan dat gebruikers Smart Compose-suggesties zien.

De volgende keer dat leerlingen of gebruikers in uw organisatie Google Documenten, Presentaties, Spreadsheets en Tekeningen opnieuw laden, worden er geen Smart Compose-suggesties meer getoond.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Bronnen