Ofte stillede spørgsmål

I denne artikel kan du læse om følgende:

Spørgsmål om beskyttelse af personlige oplysninger og annoncer

Lytter Google til mine telefonopkald eller læser mine mails?

Nej. Vi respekterer, at dine samtaler er personlige og private. Det, du siger over telefonen, har ikke noget at gøre med de annoncer, du ser på Google. Din mail er personlig og privat. Du får ikke vist annoncer baseret på det, du skriver, i dine mails eller det, du gemmer i tjenester såsom Google Drev.

Sælger Google mine personlige oplysninger eller deler dem med andre?

Dine personlige oplysninger bliver ikke solgt eller delt med annoncører, udgivere (f.eks. websites og apps) eller andre virksomheder. Det er altid dit valg at dele oplysninger med Google.

Annoncører ser kun data om deres annoncer samlet for at forstå, hvordan deres annoncer klarer sig. De samlede data, som annoncørerne kan se, afslører ikke nogen personlige oplysninger om dig.

Hvordan tjener Google penge?

Googles primære indtægtskilde er annoncer – hovedsageligt på vores egne websites og i vores apps.

Annoncører kan fortælle Google, hvilke typer målgrupper de vil nå ud til, og Google forsøger derefter at vise annoncørens annoncer til personer i disse grupper. Hver af Googles produkter og tjenester viser annoncer på forskellige måder for at hjælpe annoncører med at forsøge at nå ud til såvel nye som nuværende kunder.

Eksempel:

Hvis en annoncør vil have sine annoncer vist i Google Søgning, kan vedkommende fortælle Google, at annoncerne skal vises til bestemte målgrupper og baseres på specifikke søgeord, der er relevante for de termer, som brugerne anvender, når de søger.

Lad os sige, at du leder efter oplysninger om guitarundervisning, og du bruger Google Søgning. Hvis en annoncør har fortalt Google, at vedkommende vil vise annoncer baseret på søgeordet "guitarer", får du muligvis vist en annonce fra den pågældende annoncør. Hvis du klikker på en af disse annoncer, betaler annoncøren Google. Hvis du ser annoncen og ikke klikker på den, bliver annoncøren ikke debiteret noget, og Google tjener ingen penge.

Google tjener også penge ved at hjælpe andre websites med at tjene penge på annoncering. Disse andre websites og apps anvender vores annonceteknologi til at vise annoncer. Når Google viser annoncer på en andens website eller app, går størstedelen af de penge, som annoncørerne betaler, til dette partnerwebsite, og vi beholder en del af det.

Få flere oplysninger om, hvordan Google tjener penge

Hvordan gætter Google om mig?

Du kan se, hvilke kategorier du i øjeblikket får annoncer for, på fanen Administrer privatliv i Mit annoncecenter. Når en virksomhed placerer en annonce, vælger den ofte, hvilke kategorier af personer vedkommende vil vise deres annoncer til. En taglægger kan f.eks. vælge at vise sine annoncer til boligejere i stedet for lejere.

Din aktivitet på Google-websites og i Google-apps bruges til at udlede, hvilke kategorier der er mest relevante for dig, og til at vise dig annoncer, der er beregnet til personer i den pågældende kategori. Sommetider er vores estimater forkerte, og du kan opdatere eller deaktivere alle kategorier.

Eksempel:
Lad os sige, at du bruger Google Søgning til at søge efter bleer til småbørn. Baseret på dette kan Google estimere, at du er interesseret i andre produkter, der er beregnet til personer i kategorien "Småbørnsforældre".
Hvad sker der, hvis jeg har en anden status end de muligheder, der er angivet inden for en bestemt kategori?
Vi viser kun muligheder inden for de kategorier, der bruges til personligt tilpassede annoncer, så inden for visse kategorier vises der ikke ret mange muligheder. Du kan også vælge at få vist annoncer inden for en anden kategori end dem, vi har udvalgt ud fra vores estimater.

Aktivér eller deaktiver visning af annoncer inden for en bestemt kategori

Når du slår en kategori fra, bliver dine oplysninger for den pågældende kategori slettet, og den pågældende kategori bruges ikke til at vise dig annoncer.

Sådan slår du en annoncekategori til eller fra:

1. Gå til Mit annoncecenter.
  2. Vælg Administrer privatliv .
  3. Vælg den kategori, du vil slå til eller fra, under "Kategorier, du kan få vist annoncer inden for".
  4. Slå den pågældende kategori til eller fra.

Hvis du slår personligt tilpassede annoncer fra, bliver alle de kategorioplysninger, der er blevet brugt til personlig tilpasning af annoncer til dig, slettet.

Gå til Mit annoncecenter

Opdater en kategori

Når du opdaterer en kategori, gemmes dine ændringer i Mine annoncer, og du kan begynde at se annoncer, der er beregnet til personer i den pågældende kategori, om et par dage.

Sådan opdaterer du en kategori:

1. Gå til Mit annoncecenter.
  2. Vælg Administrer privatliv .
  3. Vælg den kategori, du vil styre eller opdatere, under Kategorier, der bruges til at vise dig annoncer.
  4. Vælg den mulighed, der passer til dine interesser

Hvis du slår personligt tilpassede annoncer fra, slettes alle dine kategorioplysninger, og de bruges ikke til at tilpasse annoncer.

Gå til Mit annoncecenter

Spørgsmål om din aktivitet på Google og annoncer

Hvordan bruger Google min gemte aktivitet?

Din gemte aktivitet bruges på Google til to typer ting: Personligt tilpassede produktoplevelser og tilpassede annoncer. Du kan beslutte, om din aktivitet skal bruges til en af delene, eller om den skal gemmes på din Google-konto.

Personligt tilpassede produktoplevelser bruger din aktivitet til at give dig bedre anbefalinger i Maps, Søgning og andre Google-tjenester.

Eksempel:
Hvis du søger efter chokoladekage og derefter søger igen efter "hvordan bager man", kan Google være mere tilbøjelig til at forudsige, at du søger efter "hvordan bager man chokoladekage".

Få flere oplysninger om din web- og appaktivitet.

Personligt tilpassede annoncer bruger din aktivitet til at vise dig mere relevante og interessante annoncer i Google-tjenester, f.eks. Søgning og YouTube.

Eksempel:
Hvis du for nylig har søgt efter oplysninger om, hvordan du bager en chokoladekage, kan du se en annonce på YouTube om bageudstyr.

Få flere oplysninger om, hvordan du styrer de oplysninger, som Google bruger til at vise dig personligt tilpassede annoncer.

Hvad er forskellen på at gemme min aktivitet og bruge den til annoncer?

Når din aktivitet på Google gemmes på din Google-konto, kan den bruges til at give dig bedre personligt tilpassede anbefalinger, f.eks. bedre anbefalinger til YouTube-videoer. Du kan styre, om din aktivitet skal gemmes på din Google-konto, under Min aktivitet.

Denne aktivitet kan også bruges til at vise dig mere relevante og interessante annoncer i Google-tjenester. Du kan styre, om din aktivitet skal bruges til annoncer, i Mit annoncecenter.

Få flere oplysninger om, hvordan du finder og styrer din web- og appaktivitet.

Få flere oplysninger om, hvordan du styrer de oplysninger, som Google bruger til at vise dig personligt tilpassede annoncer.

Hvordan kan jeg finde og styre min web- og appaktivitet?

Du kan finde og styre din web- og appaktivitet ved at gå til Min aktivitet.

Få flere oplysninger om, hvordan du finder og styrer din web- og appaktivitet.

Hvordan finder og styrer jeg min YouTube-historik?

Du kan finde og styre din søgehistorik på YouTube ved at gå til Min aktivitet.

Få flere oplysninger om din YouTube-historik.

Hvordan finder og styrer jeg min lokationshistorik?

Du kan finde og styre din lokationshistorik ved at gå til Min aktivitet.

Få flere oplysninger om, hvordan du styrer din lokationshistorik.

Hvordan bruger Google oplysninger om, hvor jeg har været, til at tilpasse annoncer personligt?

Når du bruger Google-tjenesten, estimeres det, hvilket nærområde du søger fra, og disse oplysninger gemmes sammen med din web- og appaktivitet. Oplysningerne om, hvilke områder du har brugt Google i, bruges som hjælp til at sikre, at du får vist mere relevante annoncer. Du kan til enhver tid slå brug af oplysninger om disse områder ifm. personligt tilpasset annoncering til eller fra.

Eksempler:

• Hvis "Områder, hvor du har brugt Google" er slået til, og du søger efter kaffe, får du muligvis vist en annonce for en lokal café.
  • Hvis "Områder, hvor du har brugt Google" er slået fra, og du søger efter kaffe, får du muligvis vist en annonce for en café i en anden by.

Sådan styrer du, om de områder, hvor du har brugt Google, kan bruges til annoncer:

1. Gå til Mit annoncecenter.
  2. Vælg Administrer privatliv
  3. Under "Aktivitet, der bruges til at tilpasse annoncer personligt" skal du vælge Områder, hvor du har brugt Google.
  4. Slå Brug områder til at tilpasse annoncer personligt til eller fra.
  5. Bekræft dit valg.

Gå til Mit annoncecenter

Denne indstilling påvirker de annoncer, du ser på alle Google-websites og i alle Google-apps.

Når du slår områder fra, hvor du har brugt Google til annoncer, bruges det ikke til at hjælpe med at tilpasse de annoncer, du får vist, personligt. Det område, hvor du har brugt Google, er muligvis stadig gemt på din Google-konto, og du kan stadig få personligt tilpassede anbefalinger i Google-tjenester.

Spørgsmål om tilpasning af de annoncer, du får vist

Hvorfor får jeg stadig vist en annonce, selvom jeg har blokeret eller rapporteret den?

Vores annonceblokeringsfunktion fungerer ikke perfekt, og sommetider vil der være annoncer, der ikke bliver blokeret. Du ser muligvis en annonce, selvom du har blokeret eller rapporteret den, fordi:

• Google ikke viser alle annoncer på nettet. Hvis du bruger et website eller en app, som ikke er fra Google, viser en anden udbyder af annonceteknologi muligvis denne annonce.
  • Annoncører bruger mange forskellige formater og typografier for de samme produkter, og du får muligvis vist en annonce, der ligner den, du har blokeret.
Rapportering af en annonce blokerer den ikke. Få flere oplysninger om, hvordan du blokerer en annonce.

Få flere oplysninger om, hvordan du rapporterer en annonce

Hvorfor får jeg stadig vist annoncer, der er relateret til en kategori, jeg har deaktiveret?

Når du deaktiverer en kategori, bliver dine oplysninger for den pågældende kategori slettet, og den pågældende kategori bruges ikke til at vise dig personligt tilpassede annoncer i Google-tjenester som f.eks. Søgning og YouTube.

Hvis du bruger et website eller en app, som ikke er fra Google, viser en anden udbyder af annonceteknologi muligvis denne annonce.

Hvis du er på et Google-website eller i en Google-app, får du muligvis vist en annonce, der tilsyneladende er relateret til en kategori, du har slået fra på grund af andre præferencer, du har angivet i Mit annoncecenter, eller fordi annoncen er kontekstbaseret. Kontekstbaserede annoncer er baseret på faktorer såsom tidspunktet på dagen, emnet på det website, du besøger, din omtrentlige aktuelle lokation eller din aktuelle søgning.

Hvorfor kan jeg ikke blokere emner helt?

Vi vil gøre vores bedste for ikke at vise dig annoncer om de emner, du begrænser. I nogle tilfælde får du muligvis stadig vist en annonce med billeder, der er relateret til det emne, du har begrænset. Du kan f.eks. få vist en annonce for et flyselskab, der viser en person, der holder et glas champagne. Dette er ikke en annonce for alkohol, selvom annoncen viser alkohol.

I andre tilfælde får du muligvis stadig vist en annonce om et emne, du har begrænset, hvis du søger efter oplysninger om et af disse emner, eller du ser en video, der er relateret til disse emner.

Hvorfor kan jeg ikke begrænse flere følsomme emner?
I øjeblikket kan du begrænse annoncer om: alkohol, dating, hasardspil, forældreliv og graviditet samt vægttab. Disse blev valgt på baggrund af omfattende brugerundersøgelser om, hvilke emner brugerne finder mest følsomme. Efterhånden som vi fortsætter med at foretage undersøgelser, inkluderer vi muligvis yderligere emner i fremtiden.
Påvirker de valg, jeg foretager i Mit annoncecenter, de annoncer, jeg ser på andre websites?

De valg, du foretager i Mit annoncecenter – f.eks. de emner, som du vælger at se mere eller mindre af, og hvilke oplysninger der bruges til at vise dig annoncer, har indflydelse på de annoncer, du ser på Google-tjenester som f.eks. Søgning og YouTube. Når du slår personligt tilpassede annoncer til eller fra i Mit annoncecenter, påvirker dette valg, om annoncer er tilpasset i Google-tjenester samt på websites, der samarbejder med Google om at vise annoncer.

Ikke alle websites samarbejder med Google om at vise annoncer. Hvis du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer i Mit annoncecenter, påvirker det ikke, hvilken type annoncer der vises af andre udbydere af annonceteknologi, eller hvilke annoncer du ser på websites, som har deres egne annonceplatforme.