Preguntes més freqüents

Contingut d'aquest article

Preguntes sobre la privadesa i els anuncis

Google escolta les meves trucades telefòniques o llegeix els meus correus electrònics?

No. Respectem que les converses són personals i privades. El que dius per telèfon no té res a veure amb els anuncis que veus a Google. El correu electrònic és personal i privat. No veus anuncis basats en el que escrius als correus electrònics o en el que emmagatzemes en serveis com ara Google Drive.

Google ven o comparteix la meva informació personal?

La teva informació personal no es ven ni es comparteix amb anunciants, editors (com ara llocs web i aplicacions) o altres empreses. Tu tries si vols compartir informació amb Google.

Els anunciants només veuen dades sobre els seus anuncis de manera agregada per entendre el rendiment dels anuncis. Les dades agregades que els anunciants poden veure no revelen cap informació personal teva.

Així doncs, com obté ingressos Google?

La principal font d'ingressos de Google és la publicitat, sobretot els anuncis que es mostren als nostres llocs web i aplicacions.

Els anunciants poden dir a Google els tipus de públics als quals volen arribar i, a continuació, Google prova de mostrar els anuncis de l'anunciant a les persones d'aquests grups. Tots els productes i serveis de Google mostren anuncis de maneres diferents per ajudar els anunciants a arribar als clients nous i als existents.

Per exemple:

Si un anunciant vol que els seus anuncis apareguin a la Cerca de Google, pot dir a Google que vol mostrar anuncis a públics concrets i en funció de paraules clau específiques rellevants per als termes que utilitzen els usuaris quan fan una cerca.

Suposem que estàs cercant informació sobre classes de guitarra i que utilitzes la Cerca de Google. Si un anunciant ha indicat a Google que vol mostrar anuncis basats en la paraula clau "guitarres", pot ser que vegis un anunci de l'anunciant en qüestió. Si fas clic en un d'aquests anuncis, l'anunciant paga a Google. Si veus l'anunci, però no hi fas clic, l'anunciant no rep cap càrrec i Google no guanya res.

Google també guanya diners ajudant altres llocs web a guanyar diners amb la publicitat. Aquests altres llocs web i aplicacions utilitzen la nostra tecnologia publicitària per mostrar anuncis. Quan Google mostra anuncis al lloc web o a l'aplicació d'algú altre, la majoria dels diners que paguen els anunciants van a aquest lloc web del partner i Google se n'emporta una part.

Més informació sobre com Google guanya diners

Com fa Google suposicions sobre mi?

A la pestanya Gestiona la privadesa  d'El meu centre d'anuncis pots veure de quines categories reps anuncis actualment. Quan una empresa emplaça un anunci, sovint tria a quines categories de persones vol mostrar els anuncis. Per exemple, un servei de cobertes pot triar mostrar els anuncis a propietaris d'habitatges en comptes de fer-ho a arrendataris.

La teva activitat en llocs web i aplicacions de Google s'utilitza per deduir quines categories et resulten més rellevants i, després, mostrar-te anuncis dirigits a les persones incloses en aquestes categories. De vegades les nostres estimacions són incorrectes, i pots actualitzar o desactivar qualsevol categoria.

Per exemple:
Suposem que utilitzes la Cerca de Google per cercar bolquers per a un nen petit. Segons això, és possible que Google estimi que t'interessen altres productes dirigits a persones incloses en la categoria "Pares de nens petits".
Què passa si el meu estat és diferent de les opcions d'una categoria?
Només mostrem les categories que s'utilitzen per als anuncis personalitzats, de manera que és possible que no vegis gaires opcions per a determinades categories. De vegades, pot ser que vulguis obtenir anuncis d'una categoria diferent de la que hem estimat.

Activar o desactivar una categoria per als anuncis

Si desactives una categoria, la informació corresponent se suprimirà i la categoria no s'utilitzarà per mostrar-te anuncis.

Per activar o desactivar una categoria per als anuncis:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A "Categories utilitzades per mostrar-te anuncis", selecciona la categoria que vulguis activar o desactivar.
  4. Activa o desactiva aquesta categoria.

Si desactives els anuncis personalitzats, tota la informació sobre la categoria se suprimirà i no s'utilitzarà per personalitzar anuncis.

Ves a El meu centre d'anuncis

Actualitzar una categoria

Quan actualitzes una categoria, els canvis es desen a Els meus anuncis i pot ser que comencis a veure anuncis dirigits a persones incloses en aquesta categoria al cap de pocs dies.

Per actualitzar una categoria:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A Categories utilitzades per mostrar-te anuncis, selecciona la categoria que vulguis controlar o actualitzar.
  4. Selecciona l'opció que s'adapti als teus interessos.

Si desactives els anuncis personalitzats, tota la informació sobre la teva categoria se suprimirà i no s'utilitzarà per personalitzar els anuncis.

Ves a El meu centre d'anuncis

Preguntes sobre l'activitat a Google i els anuncis

Com utilitza Google la meva activitat desada?

La teva activitat desada s'utilitza a Google per a dos tipus de coses: experiències de producte personalitzades i anuncis personalitzats. Pots decidir si vols que la teva activitat s'utilitzi per a alguna d'aquestes finalitats i si la vols desar al teu Compte de Google.

Les experiències personalitzades de producte utilitzen la teva activitat per oferir-te millors recomanacions a Maps, a la Cerca i en altres serveis de Google.

Per exemple:
Si cerques "pastís de xocolata" i, a continuació, "com es fa", Google tindrà més probabilitats de predir que estàs cercant "com es fa un pastís de xocolata".

Obtén més informació sobre la teva activitat al web i en aplicacions.

Els anuncis personalitzats utilitzen la teva activitat per mostrar-te anuncis més rellevants i interessants en serveis de Google com ara la Cerca i YouTube.

Per exemple:
Si recentment has cercat informació sobre com pots fer un pastís de xocolata, és possible que vegis un anunci a YouTube sobre ingredients per fer pastissos.

Obtén més informació sobre com pots controlar les dades que Google utilitza per mostrar-te anuncis personalitzats.

Quina diferència hi ha entre desar la meva activitat i utilitzar-la per als anuncis?

Desar la teva activitat a Google al Compte de Google significa que es pot utilitzar per crear millors recomanacions personalitzades, com ara millors recomanacions de vídeos de YouTube. A La meva activitat pots controlar si vols que la teva activitat es desi al Compte de Google.

Aquesta activitat també es pot utilitzar per mostrar-te anuncis més rellevants i interessants als serveis de Google. A El meu centre d'anuncis pots controlar si vols que la teva activitat s'utilitzi per als anuncis.

Obtén més informació sobre com pots cercar i controlar la teva activitat al web i en aplicacions.

Obtén més informació sobre com pots controlar les dades que Google utilitza per mostrar-te anuncis personalitzats.

Com puc trobar i controlar l'activitat al web i en aplicacions?

Pots cercar i controlar la teva activitat al web i en aplicacions anant a La meva activitat.

Obtén més informació sobre com pots cercar i controlar la teva activitat al web i en aplicacions.

Com puc trobar i controlar l'historial de YouTube?

Pots trobar i controlar l'historial de cerques de YouTube anant a La meva activitat.

Obtén més informació sobre l'historial de YouTube.

Com puc trobar i controlar l'historial d'ubicacions?

Pots trobar i controlar l'historial d'ubicacions anant a La meva activitat.

Obtén més informació sobre com pots gestionar l'historial d'ubicacions.

Com utilitza Google la informació sobre on he estat per personalitzar els anuncis?

Quan utilitzes els serveis de Google, Google estima l'àrea general des d'on fas la cerca i desa aquesta informació amb la teva activitat al web i en aplicacions. Aquestes àrees en què has fet servir Google ens ajuden a mostrar-te anuncis més rellevants. Pots activar o desactivar l'ús d'aquestes àrees per als anuncis personalitzats en qualsevol moment.

Per exemple:

• Si l'opció "Àrees en què has fet servir Google" està activada i cerques cafè, pot ser que vegis un anunci d'una cafeteria local.
  • Si l'opció "Àrees en què has fet servir Google" està desactivada i cerques cafè, pot ser que vegis un anunci d'una cafeteria en una altra ciutat.

Per controlar si les àrees en què has fet servir Google es poden utilitzar per als anuncis:

1. Ves a El meu centre d'anuncis.
  2. Selecciona Gestiona la privadesa .
  3. A "Activitat utilitzada per personalitzar anuncis", selecciona Àrees en què has fet servir Google.
  4. Activa o desactiva l'opció Utilitza àrees per personalitzar anuncis.
  5. Confirma la selecció.

Ves a El meu centre d'anuncis

Aquesta opció de configuració afecta els anuncis que veus en tots els llocs web i aplicacions de Google.

Si desactives l'opció Àrees en què has fet servir Google per als anuncis, no s'utilitzarà per personalitzar els anuncis que veus. Tot i així, pot ser que l'àrea en què hagis utilitzat Google es desi al teu Compte de Google i continuïs rebent recomanacions personalitzades als serveis de Google.

Preguntes sobre la individualització dels anuncis que veus

Per què continuo veient un anunci encara que l'hagi bloquejat o n'hagi informat?

El bloqueig d'anuncis és imperfet i de vegades se'ns escapa algun anunci. Pot ser que vegis un anunci encara que l'hagis bloquejat o bé que n'hagis informat perquè:

• Google no mostra tots els anuncis al web. Si ets en un lloc web o una aplicació que no és de Google, és possible que una altra empresa de tecnologia publicitària t'estigui mostrant aquest anunci.
  • Els anunciants utilitzen molts formats i estils diferents d'anuncis per als mateixos productes i pot ser que vegis un anunci similar al que has bloquejat.

Més informació sobre com pots informar d'un anunci

Per què continuo veient anuncis relacionats amb una categoria que he desactivat?

Si desactives una categoria, la informació que contingui se suprimirà i no s'utilitzarà per mostrar-te anuncis personalitzats en serveis de Google, com ara la Cerca o YouTube.

Si ets en un lloc web o una aplicació que no és de Google, és possible que una altra empresa de tecnologia publicitària t'estigui mostrant aquest anunci.

Si ets en un lloc web o una aplicació de Google, pot ser que vegis un anunci que sembla que està relacionat amb una categoria que has desactivat o bé per altres preferències que has definit a El meu centre d'anuncis o bé perquè l'anunci és contextual. Els anuncis contextuals es basen en factors com ara l'hora del dia, el tema del lloc web que estàs visitant, la teva ubicació actual aproximada o la cerca que has fet.

Per què no puc bloquejar temes sensibles del tot?

Farem tot el possible per no mostrar-te anuncis sobre els temes que limitis. En alguns casos, pot ser que continuïs veient un anunci que inclou imatges relacionades amb el tema que has limitat. Per exemple, és possible que vegis un anunci d'una línia aèria en què es mostri algú prenent una copa de xampany. Aquest anunci no és d'alcohol, encara que en mostri.

En altres casos, pot ser que continuïs veient un anunci sobre un tema que has limitat si cerques informació sobre aquest tema o si mires un vídeo que hi està relacionat.

Per què no puc limitar més temes sensibles?
De moment, pots limitar els anuncis sobre alcohol, cites, apostes, criança, embaràs i pèrdua de pes. Aquests resultats s'han seleccionat segons una recerca exhaustiva sobre els usuaris relativa als temes que consideren més sensibles. A mesura que continuem fent més recerca, pot ser que incloguem temes addicionals en el futur.
Les opcions que trio a El meu centre d'anuncis afecten els anuncis que veig en altres llocs web?

Les opcions que tries a El meu centre d'anuncis, com ara els temes dels quals vols veure més o menys anuncis i quina informació s'utilitza per mostrar-te anuncis, afecten els anuncis que veus als serveis de Google, com ara la Cerca i YouTube. Quan actives o desactives els anuncis personalitzats a El meu centre d'anuncis, aquesta tria afecta si els anuncis es personalitzen o no als serveis de Google, així com en llocs web que col·laboren amb Google per mostrar anuncis.

No tots els llocs web col·laboren amb Google per mostrar anuncis. El fet d'activar o desactivar els anuncis personalitzats a El meu centre d'anuncis no afecta els tipus d'anuncis d'altres empreses de tecnologia publicitària ni els que veus als llocs web que tenen les seves pròpies plataformes publicitàries.