Startveiledning for Mitt annonsesenter

I denne artikkelen

Hva er Mitt annonsesenter?

Med Mitt annonsesenter får du bedre kontroll over annonsene du ser i Google-tjenester som Søk, YouTube og Discover, ved at du kan tilpasse annonser og administrere personverninnstillingene dine – enten rett fra de aktuelle annonsene eller i Mitt annonsesenter.

Gå til Mitt annonsesenter

Velg om du skal se personlig tilpassede annonser

I Mitt annonsesenter kan du enkelt kontrollere om Google kan vise deg personlig tilpassede annonser eller ikke. Du kan når som helst slå av eller på personlig tilpassede annonser i Google-tjenester.

Med personlig tilpassede annonser opplever du kanskje at annonsene er mer relevante. Når du slår på denne innstillingen, kan informasjonen og valgene du har gjort i Mitt annonsesenter, bli brukt til å finne annonser for produkter og merkevarer som interesserer deg.

Når du slår av personlig tilpassede annonser, bruker ikke Google informasjonen eller aktiviteten som er lagret i Google-kontoen din, eller valgene du har gjort i Mitt annonsesenter, til å vise deg annonser. I stedet ser du annonser basert på konteksten – det vil si generelle faktorer som tid på døgnet eller emnet i appen, videoen eller nettstedet du ser på.

Finn ut mer om hvordan personlig tilpassede annonser fungerer på Google.

Tilpass emnene og merkevarene du ønsker å se i annonser

Med Mitt annonsesenter kan du tilpasse annonsene dine ved å velge emnene og merkevarene du ønsker å se flere eller færre annonser om. Når du tilpasser annonsene dine, får du bedre kontroll over hvilke typer annonser du ser på Google-tjenester som for eksempel Søk og YouTube.

Ved å tilpasse annonsene påvirker du hvilke annonser Google viser deg. Hvis du forteller Google at du vil se flere annonser om fotturer og færre om smykker, ser du kanskje flere annonser knyttet til friluftsliv og færre annonser for halskjeder.

Med personlig tilpasning av annonser blokkerer du ikke emner eller merkevarer fullstendig
Når du tilpasser annonsene, innebærer det ikke at du ser flere eller færre annonser totalt sett. Hvis du forteller Google at du vil se færre annonser om et emne eller en merkevare, får du presentert færre annonser om dette emnet eller denne merkevaren. I enkelte tilfeller kan du likevel se en annonse knyttet til emnet eller merkevaren. Hvis du for eksempel har angitt at du ønsker å se færre annonser for smykker, men senere søker etter øredobber på Google Søk, kan du se annonser for øredobber.

Du kan tilpasse hvilke annonser du ser, på fanen Tilpass annonser  i Mitt annonsesenter eller direkte fra annonsene i visse Google-tjenester.

Finn ut mer om hvordan du tilpasser hvilke annonser du ser.

Kontroller hvilke opplysninger Google bruker for å vise deg personlig tilpassede annonser

I Mitt annonsesenter kan du kontrollere og oppdatere hvilken informasjon Google bruker for å vise deg personlig tilpassede annonser, deriblant

• informasjon fra Google-kontoen din
  • kategorier som brukes for å vise deg annonser
  • aktiviteter som brukes for å vise deg annonser
  • områder der du har brukt Google

Du kan kontrollere informasjonen Google bruker for å vise deg personlig tilpassede annonser, på fanen Administrer personvern  i Mitt annonsesenter.

Finn ut mer om hvordan du kontrollerer informasjonen Google bruker for å vise deg personlig tilpassede annonser.

Mitt annonsesenter i annonser

Du kan åpne Mitt annonsesenter direkte fra annonsene i visse Google-tjenester, for eksempel Søk og YouTube, via Mer-menyen . I Mitt annonsesenter kan du

• blokkere annonser
  • rapportere annonser
  • like annonser
  • tilpasse annonsene du ser
  • finne ut mer om annonsøren
  • se hvilken informasjon som ble brukt for å velge denne annonsen

Finn ut mer om hvordan du kontrollerer annonsene du ser, når du ser dem.

Mitt annonsesenter i annonser blir tilgjengelig i alle Google-tjenester i 2023.