My Ad Centerin käytön aloittaminen

Sisällys:

Mikä on My Ad Center?

My Ad Centerin avulla voit vaikuttaa siihen, millaisia mainoksia näet Googlen palveluissa (esim. Haussa, YouTubessa ja Discoverissa). Voit tehdä mainoksia koskevia valintoja ja muuttaa yksityisyysasetuksiasi – joko suoraan näkemistäsi mainoksista tai itse My Ad Centeristä.

Siirry My Ad Centeriin

Personoidun mainonnan valitseminen

My Ad Centerissä voit valita helposti, näetkö Googlessa personoituja mainoksia. Voit laittaa ne päälle tai pois päältä Googlen palveluissa milloin tahansa.

Kun personointi on päällä, mainokset voivat olla osuvampia, koska sinulle voidaan etsiä kiinnostavia tuotteita ja brändejä tietojesi ja My Ad Centerissä tekemiesi valintojen perusteella.

Kun personointi on poissa päältä, mainokset eivät perustu Google-tilillesi tallennettuihin tietoihin tai toimintaan eivätkä My Ad Centerissä tekemiisi valintoihin. Näkemäsi mainokset ovat sen sijaan kontekstisidonnaisia, eli ne perustuvat yleisiin asioihin kuten kellonaikaan tai katselemasi videon, sivuston tai sovelluksen aiheeseen.

Lue lisää personoitujen mainosten toiminnasta Googlessa.

Mainosten aiheiden ja brändien valitseminen

My Ad Centerissä voit valita aiheita ja brändejä, joista haluat nähdä enemmän tai vähemmän mainoksia. Näin voit säädellä paremmin sitä, millaisia mainoksia näet Googlen palveluissa, esimerkiksi Haussa ja YouTubessa.

Tekemällä mainoksiin liittyviä valintoja vaikutat siihen, miten Google kohdistaa sinulle mainoksia. Jos kerrot Googlelle, että haluat enemmän vaellusaiheisia mainoksia ja vähemmän korumainoksia, voit alkaa nähdä useammin ulkoiluun liittyviä mainoksia ja harvemmin kaulakoruihin liittyviä mainoksia.

Mainosvalinnat eivät estä mainosten aiheita tai brändejä kokonaan
Mainosvalintojen tekeminen ei tarkoita, että näkisit ylipäätään enemmän tai vähemmän mainoksia. Kun kerrot Googlelle, että haluat nähdä vähemmän johonkin aiheeseen tai brändiin liittyviä mainoksia, tällaisten mainosten määrä vähenee pian. Joissain tapauksissa saatat kuitenkin edelleen nähdä kyseiseen aiheeseen tai brändiin liittyvän mainoksen. Jos olet esimerkiksi halunnut vähentää korumainosten määrää mutta etsit Google Hausta korvakoruja, saatat nähdä korvakorumainoksia.

Voit tehdä mainoksia koskevia valintoja My Ad Centerin Valitse mainokset ‑välilehdellä tai suoraan Googlen palveluissa näkemiesi mainosten kautta.

Lue lisää mainosten valitsemisesta.

Personointiin käytettävien tietojen valitseminen

My Ad Centerissä voit valita, minkä tietojen perusteella Google kohdistaa sinulle personoituja mainoksia, sekä päivittää näitä tietoja. Tietoihin sisältyvät

• Google-tililtäsi saadut tiedot
  • kategoriat, joihin liittyviä mainoksia näet
  • aktiviteetit, joihin liittyviä mainoksia näet
  • alueet, joilla olet käyttänyt Googlea.

Voit valita personointiin käytettävät tiedot My Ad Centerin Muuta yksityisyysasetuksia ‑välilehdeltä.

Lue lisää personointiin käytettävien tietojen valitsemisesta.

My Ad Center mainoksissa

Voit avata My Ad Centerin suoraan näkemistäsi mainoksista joissakin Googlen palveluissa (esim. Haussa ja YouTubessa) valitsemalla Lisää . My Ad Centerin avulla voit

• estää mainoksen
  • tehdä mainoksesta ilmoituksen
  • tykätä mainoksesta
  • valita, millaisia mainoksia näet
  • saada tietoa mainostajasta
  • nähdä, minkä tietojen perusteella mainos kohdistettiin sinulle.

Lue, miten voit vaikuttaa mainoksiin niitä nähdessäsi.

Mainoksiin sisältyvä My Ad Center tulee saataville kaikkiin Googlen palveluihin vuonna 2023.